Ķesteris dzīvē nevadās no filmu sniegtajām mācībām (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

Seriāls «UgunsGrēks» tuvojas sezonas izskaņai. Ikviens seriāls vai filma cilvēkiem kaut ko mēģina iemācīt: nemelot, meklēt patieso mīlestību... Aktieris Ģirts Ķesteris mēģina izvairīties no pamācībām, kas piedāvā vien divus vērtējumus – labs vai slikts.

Aktieris atceras padomju laikus, kad bija jālasa proza, dzeja un fabulas un visur bija iekšā ieliktas pamācības, kas lika saprast, ka viss ir vai nu balts vai melns, labs vai slikts.

Foto: TV3 publicitātes foto

Ideoloģija, kurā pašam nekas nav jādomā, bet jāseko masām, aktierim neliekas pieņemama. Ikvienam ir galva uz pleciem un iespēja domāt, gluži tāpat kā ikvienam ir citādāka dzīve, neviena situācija nevar būt identiska.

«Visspilgtāk atceros mācību par vārnu, sieru un lapsu. Kopš esam ārā no padomju laika un tajā mācītā, domāju pats, nevados pēc filmu, seriālu, grāmatu sniegtajām mācībām. Mēģinu izvairīties no šādiem stereotipiem un dzīvoju savu dzīvi,» skaidro Ķesteris.

Foto: TV3 publicitātes foto

Ģirts uzsver, ka tas, protams, nenozīmē, ka viņš neatšķir labu no ļauna, bet saprot, ka dzīvē ir dažādas situācijas, kuras ietekmē cilvēku rīcību.

«Runājot par «UgunsGrēku», jā, tur ir atainotas dažādas situācijas no dzīves, tas, protams, nav fantastikas žanra seriāls. Seriālā atainotās situācijas ir gana dažādas un reālas: cīņa par mīlestību, apkārt valdošie meli, vēlme būt laimīgiem, greizsirdība, bet vienalga nekas nav balts vai melns,» tā Ķesteris.

Foto: TV3 publicitātes foto

Viss, kas ir nepieciešams, lai dzīvotu dzīvi pareizi, ir sekošana savām domām, uzskatiem; ja neko nenožēlo, tātad, arī ja tas, ko dari, nav līdz galam balts, tā ir īstā rīcība tieši tev.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu