Rīgas centrā jauns vides objekts «Sidraba birzs» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas līdz pat XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētku noslēgumam Rīgas centru rotās svētkiem veltīts vides objekts «Sidraba birzs», kuru ikviens ir aicināts izstaigāt. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis minēja, ka līdz svētkiem vēl atlikušas aptuveni divas nedēļas, bet Rīgas ielās svētku tuvošanās kļūst aizvien redzamāka.

«Šodien atklātais vides objekts padarīs Dziesmu svētkus vēl redzamākus. Dziesmu svētki ir nozīmīgs notikums, kas notiek reizi piecos gados. Novēlu, lai visiem izdotas, lai ir izdevušies Dziesmu svētki un lai labi skan,» sacīja Dombrovskis.

Savukārt kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK), atklājot svētkiem veltīto vides objektu, minēja, ka Dziesmu un deju svētki ir latviešu garīguma simbols. «Tas ir spilgtākais apliecinājums Latvijai, šeit mājās palikušajiem un tiem, kas izkaisīti pa plašo pasauli. Paldies māksliniekam Ivaram Mailītim, kurš radījis šo vides objektu, kas dod iespēju iziet cauri Sidraba birzij,» sacīja ministre.

Viņa aicina ikvienu gan domās, gan arī īstenībā iziet cauri vides objektam «Sidraba birzs», kas atrodas ērti pieejamā vietā Elizabetes un Brīvības ielas krustojumā.

Latvijas Nacionālā kultūra centra direktore Dace Melbārde uzskata, ka vides objekta «Sidraba birzs» atklāšana ir nozīmīgs notikums, jo tas simbolizē arī svētku rīkotāju lielāko sapni - jaunu estrādi. Jau 2008.gadā notika konkurss par jaunu estrādi, kurā uzvarēja Mailīša projekts «Sidraba birzs».

«Ceru, ka šis kalpos par iedvesmu valdībai, Rīgas domei un visiem mums, lai gūtu spēku uz nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem 2018.gadā, kad Latvijai tiks svinēta simtgade, nodrošināt jaunu estrādi «Sidraba birzs«,» akcentēja Melbārde.

Vides objekts «Sidraba birzs» sasaucas ar svētku noslēguma koncertu, jo šī koncerta scenogrāfijas galvenie elementi ir sidraba birzs un gaisma. Simboliskiem kokiem savstarpēji savijoties, veidojas birzs, kura liec savus zarus pār dziedātājiem, paklanoties un mirdzot.

Rīgas centrā aplūkojamais vides objekts atgādina koku ar daudzām sudrabā vizuļojošām lapām. Sidraba lapiņās ir rakstīti cilvēku vārdi vai vēlējumi. Savu vēlējumu šodien uzrakstīja un kokā iekāra arī Dombrovskis, kultūras ministre un svētku rīkotāji.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu