Saķer galvu - "Paģiras" atgriežas!

Mārtiņš Otto
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET kolāža

Zaks Galifianakis, Bredlijs Kūpers, Eds Helmss un Džastins Bārta, kuri 2009. gada filmā tēloja draugus un kuru atveidotie varoņi devās uz Lasvegasu iztrakoties pirms Daga (Dž. Bārta) kāzām, ir atgriezušies jaunajā Toda Filipsa kinolentē "Paģiras 2" ("The Hangover Part II"). Šoreiz gan komēdijas darbība norisinās Bangkokā!

Vislabākais filmā bija pērtiķis, tikai neatceros, kurš no viņiem visiem.

Apraksts. Komēdijas "Paģiras" turpinājumā četri draugi – Fils, Stjū, Alans un Dags dodas uz eksotisko Taizemi, lai piedalītos zobārsta Stjū kāzās. Pēc trakās vecpuišu ballītes Lasvegasā četrotne nolemj neriskēt, tādēļ Bangkokā plāno pavisam mierīgu un drošu pasākumu. Tomēr lietas ne vienmēr notiek, kā plānots... Kas notika Lasvegasā, tur arī paliek, bet kas notiek Bangkokā, ir neiedomājami!

Foto: Kadrs no filmas

Pārdomas. "Paģiras" – vārds, kas daudziem asociējas ar smiekliem, bet citiem ar šausmām. Aktuāla tēma gan ballīšu mīlētājiem, gan atturībniekiem, kādam paša izjusta, bet kādam asociējas ar pasmiešanos vienam par otru. Ņemot vērā šīs tēmas globālo aktualitāti, 2009. gadā Tods Filips radīja lielisku un pat ļoti veiksmīgu filmu "Paģiras", piesaistot tai lielisku komiķu komandu un izmantojot oriģinālu scenāriju. Kinokritiķi, skatītāji, dzērāji, atturībnieki, visi bija par šo filmu sajūsmā, laikam tāpēc jau pēc pirmās "Paģiru" veiksmīgās starta nedēļas nogales Tods Filips paziņoja par filmas turpinājumu, kuru mēs varam skatīt uz Latvijas kinoekrāniem no šodienas, 27. maija.

Foto: Kadrs no filmas

Ja godīgi, pēc "Paģiru 2" noskatīšanās nemaz negribēju par to rakstīt recenziju, jo kādēļ gan būtu jāstrādā ar jaunu rakstu, ja šīs filmas autori nav pacentušies radīt pilnīgi neko jaunu no savas puses? Es nemeloju, filmas uzbūve, filmas doma, stils ir 1:1 kopija no pirmās daļas, kas nozīmē, ka, jā - pasmieties mēs varam, var redzēt jaunus jokus un lielisko komiķu saspēli, bet jebkāda pārsteiguma sajūta izzūd, kas bija lielākā pirmo "Paģiru" nagla. Es pat nerunāju par tiem pašiem aktieriem vai ideju, ka, pamostoties pēc stingrākas dropes, attopies svešā grāvī ar nepazīstamu bābieti blakus, es runāju par VISU filmu.

No sākuma līdz beigām "Paģiras 2" ir filmēta, veidota uz pirmās daļas scenārija bāzes, pamainot tikai vidi un dažus jokus.

Lai to visu parādītu uzskatāmi, paņēmu 2009. gada "Paģiru" filmu un, pārsvītrojot dažus vārdus, ieguvu perfektu anotāciju otrajam turpinājumam, pat ievelkot joka skici, kas arī filmā ir apspēlēta.

Foto: TVNET kolāža

Ja kādam tas likās mazliet smieklīgi, tad varu turpināt, šogad, vēl pirms "Paģiras 2" pieredzēja pasaules pirmizrādi, režisors Tods Filips jau apsolīja, ka būs trešais un pēdējais turpinājums. Režisors gan apgalvo, ka trešās filmas darbības "modelis” būs krietni atšķirīgs un jauns, lai izvairītos no atkārtošanās, savukārt par pilsētu, kurā šoreiz nonāks filmas varoņi, vēl nekas nav zināms. Nesaprotu, ko viņš lieto, bet man arī gribas pamēģināt.

Ar to gan ažiotāža nebeidzas, piemēram, pagājušā gada oktobrī filmas veidotāji paziņoja, ka šajā filmā piedalīsies arī nu jau skandalozais Holivudas iedzērājs, sievu sitējs, ebreju nīdējs un drošsirdis Mels Gibsons. Tiesa, pēc nepilnas nedēļas "Paģiru 2" centrālās zvaigznes esot sākušas protestēt pret Gibsona iekļaušanu filmā un ar diezgan skaļu blīkšķi viņu pasūtīja piecas mājas tālāk, kas man liekas visai amizanti, jo sieviešu izvarotājs, izsitējs un ausu nokodējs, bokseris Maiks Taisons nevienam filmā netraucē, bet mūsu drošsirdis gan. Runājot par Maiku Taisonu, lai arī otrajā daļā viņš parādās uz pavisam īsu epizodi, Taisona populārā tetovējuma mākslinieks un autors S. V. Vitmills iesniedza prasību tiesā pret studiju "Warner Bros" par to, ka filmā bez autora piekrišanas izmantots viņa darbs uz Stjū sejas.

Visu iepriekš nosaukto iemeslu dēļ pašu filmu nekomentēšu. Varu vien teikt, ka aktieriem viss ir kārtībā, viņi ļoti prasmīgi attēlo paģirainos tēlus, kā pienākas, ar sarkanām un stiklainām acīm. Tiesa, ļoti uzspēlēti, bet ir epizode, kurā tiek paskaidrota Galifianaka atveidotā Alana tēla dīvainība, proti, lai cik liels tēviņš viņš liktos, viņš sevi un savus draugus redz bērna acīm.

Vai ir vērts iet uz šo filmu kinoteātrī? Kāpēc gan ne? Lai arī tā filmēta pēc ctrl-c/ctrl-v principa, tomēr tajā ir daudz prasmīgu, melnu, sarkasma pārpilnu joku, kas nedēļas nogalei labu draugu kompānijā noteikti nevienam par skādi nenāks. Studenti dzirdēti jokojam, ka īsta ballīte ir tā, kuru tu nespēj atcerēties. Kam vēl šis joks nav apnicis, "Paģiras" arī neapniks. Ja šī būtu pirmā "Paģiru" filma, tā noteikti nebūtu mazāk veiksmīga par iepriekšējo.

Filmā ir daudz smagu, vulgāru joku, tāpēc mazos bērnus un inteliģentās omītes atstājam mājās.

Vērtējums: 6/10

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu