Pilsētu svētki, blondīņu gājiens u.c. brīvdienu ceļvedī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Divas krāšņas Vidzemes pilsētas un Zemgales pērle Jelgava svin svētkus – gana labs iemesls, lai dotos ārpus lielpilsētas mūriem vai ērtās vietas pie televizora jebkur citur! Ja brauc ar auto, tad galvenais sestdien netrāpīt Rīgas centrā, jo tad tur arī paliksi – trešais blondīņu festivāls "Go Blonde" vai "ZZ Čempionāta" lielais fināls noteikti ievilks sevī... Laipni lūgts TVNET nedēļas nogales ceļvedī!

PASĀKUMI

Siguldas Novada svētki

K. Tobis
K. Tobis Foto: No personīgā arhīva

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

Svētku laukumā Siguldā 28. maijā notiks Atklātais čempionāts Kalniešu spēlēs, kurā atlētiem būs jāsacenšas piecos klasiskajos skotu kalniešu vingrinājumos - svara mešanā tālumā un augstumā, skotu āmura un skotu baļķa mešanā, kā arī akmens grūšanā. Vakarā Svētku laukumā notiks vērienīgs koncerts, kurā piedalīsies populāri mūziķi - "Dzelzs vilks", Ivo Fomins ar grupu, Gacho, kā arī DJ Alex.

Svētku noslēgumā svētdien, 29. maijā, plkst. 11 tiks aizsākts jauns vasaras kamermūzikas koncertu cikls "Bēthovens un Sigulda" Siguldas Jaunās pils (Pils 16) dārzā. Uzstāsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra solisti: Dita Krenberga (flauta), Sandis Šteinbergs (vijole), Liene Kļava (alts) un Jānis Maļeckis (klavieres).

Svētku laikā notiks arī citi pasākumi (sk. afišu).

Cēsnieku svētki

E. Reiters
E. Reiters Foto: No personīgā arhīva

27. maijā plkst. 20 Sporta hallē (Piebalgas 18) notiks Skolēnu Dziesmu un deju svētki "Redz visu pasauli dimantos mirdzam...", bet pl. 22 Pils parkā notiks "Švāģerfestivāls 2011", kurā uzstāsies "Labvēlīgais tips", Lauris Reiniks un DJ Ufo.

28. maijā no plkst. 12 līdz 16 Rožu laukumā notiks ritma svētki "Cēsu pulss", kuru īpašie viesi būs perkusionisti Tjago Loei (Brazīlija) un Migels Andress Hernandezs Giraldi (Čīle), plkst. 17 Vecajā stacijas noliktavā (Noliktavas 1) būs karaliskā improvizācijas teātra nodarbība "Balta lapa" ar Jāni Skuteli, plkst. 21 Vienības laukumā notiks labdarības koncerts "Spēkam", bet plkst. 23 balle kopā ar grupu "Apvedceļš" un pa dienu notikušā (no plkst. 12) ballīšu muzikantu konkursa uzvarētājiem. Arīdzan plkst. 23 tikai Līvu laukumā notiks ballīte kopā ar DJ Egonu Reiteru un DJ Robertu Gobziņu kopā ar "Resnajiem putniem".

29. maijā plkst. 15 Cēsu Sv. Jāņa baznīcā (Lielā skolas 8) notiks koncerts "Balsis un atbalsis".

Svētku laikā notiks arī citi pasākumi (sk. afišu).

Jelgavas pilsētas svētki

Foto: publicitātes

27. maijā plkst. 19 Uzvaras parkā sāksies koncerts, kurā uzstāsies Jelgavas diksilends un Ā. Alunāna Jelgavas teātra aktieri, bet no plkst. 20 turpat sāksies dziesmu spēle "Nopietni pa jokam", kurā piedalīsies latviešu estrādes vecmeistari (Žoržs Siksna, Viktors Lapčenoks, Ojārs Grīnbergs, Margarita Vilcāne u.c.), Jelgavas Trikīza kora ansamblis un jau minētie aktieri. Savukārt plkst. 21.30 arīdzan Uzvaras parkā sāksies zaļumballe ar grupu "Deficīts".

28. maijā jau no plkst. 9 Hercoga Jēkaba laukumā sāksies Amatu diena, kurā būs gan amatu prasmes demonstrējumi, gan gadatirgus, gan priekšnesumi.

Plkst. 15 Pasta ielā starp Dobeles un K. Barona ielu sāksies streetbike freestyle motociklu šovs.

Plkst. 18 kultūras namā notiks klasiskās mūzikas koncerts, kurā uzstāsies Jelgavas kamerorķestris, Jelgavas mūzikas vidusskolas orķestris un LNO dalībnieki. Programmā: Baha, Šnitkes un Gurecka mūzika.

Plkst. 20 Uvaras parkā uzstāsies Ivars Galiņš kopā ar rock'n'roll grupu "Laikā pirms...", kam sekos grupas "Labvēlīgais tips" uzstāšanās. Pēc koncerta ap plkst. 23.30 būs skatāms ūdens strūklaku šovs.

Savukārt 29. maijā plkst. 16 Sabiedrības integrācijas pārvaldē (Sarmas 4) notiks Latviešu biedrības amatierteātra izrāde "Lielais loms" pēc Anna Brigaderes darba motīviem, bet plkst. 21 Zemgales olimpiskajā centrā būs skatāmas latviešu tradīcijas mūsdienu deju lieluzvedumā "Jāņu nakts mistērija Lielupes krastā", kurā piedalīsies dejotāji no Jelgavas novada un Tukuma, kā arī folkloras kopa "Dimzēns".

Svētku laikā notiks arī citi pasākumi (sk. afišu).

Blondīņu festivāls "Go Blonde"

Foto: LETA

Ar šo pasākumu Latvijas Blondīņu asociācija cer piesaistīt līdzekļus bērnu ar īpašām vajadzībām rehabilitācijas centram Rīgā.

Krastmalā paralēli notiks arī kabrioletu sezonas atklāšana un "Formula 2 Riga Grand Prix" čempionāts Daugavā.

"ZZ Čempionāta" lielais fināls Esplanādē

Jana
Jana Foto: publicitātes

Pasākumā par draudzīgākās, sportiskākās un atjautīgākās klases titulu sacentīsies bērni un jaunieši, kas desmit "ZZ Čempionāta" pusfinālos izkonkurējuši 40 000 skolēnu no visas Latvijas.

Uz lielās skatuves skatītājus un dalībniekus priecēs Lauris Reiniks, "Astro’n’Out", "Satellites LV", Goran Gora un "Strong Mint". Par pasākuma muzikālo noformējumu rūpēsies DJ Egons Reiters, DJ Gustavito, DJ Roberts Lejasmeijers un savu dīdžejošanas prasmi rādīs arī "Zelta Zivtiņas" Jana.

Labestības dienas pasākums Rīgā

Foto: TVNET

Visu dienu uz skatuves muzicēs "Mazo dziesmas Latvijai" dalībnieki, Latvijas dziedošās ģimenes un citi Latvijā populāri mūziķi. Noslēguma koncertā plkst. 20.15 uzstāsies Raimonds Pauls, Jānis Stībelis, Olga Rajecka, grupa "Putnu balle", Kaža, Kaspars Zlidnis, Agnese Rakovska, Aija Andrejeva, Normunds Pauniņš un vēl citi mūziķi.

Citi Bērnu aizsardzības dienai veltīti pasākumi Rīgā

Lai arī Starptautiskā bērnu aizsardzības diena tiek atzīmēta 1. jūnijā, tai veltīti pasākumi notiks jau 29. maijā.

No plkst. 11 Mežaparka Zaļajā teātrī visi interesenti būs aicināti uz atrakcijām, radošajām darbnīcām un sportiskām aktivitātēm. Mežaparkā notiekošajā pasākumā "Mazā stiprinieka piedzīvojumi" piedalīsies Nils Īle ar bundzinieku grupu "Džambolino", dziedātāja Dace Upīte, deju grupa "Ritms" un BMX guru Dāvis Dudelis.

Rīgas Tehniskās universitātes (Kaļķu 1) Lielajā zālē plkst. 11 notiks pasākums "Mazie un lielie malači", kur norisināsies neparastākās individuālās un komandu radošās darbnīcas -

spageti tiltu konstruēšana, vafeļu torņu veidošana un sērkociņu ēku celšana. Notiks arī ansambļa "Jauna nianse" koncerts.

No plkst. 12 līdz 18 pie "Arēnas Rīga" (Skanstes 21) notiks Rīgas Skolēnu domes rīkotais vasaras atklāšanas pasākums "Iebrauc vasarā!", kur plānots 16 skolu komandu gokartu rallijs, aizraujošas velotriāla paralēlas šķēršļu joslas un motociklistu šovs.

No plkst. 13 līdz 16 Vērmanes dārzā ar radošajām darbnīcām, bērnu dziesmām un deju kolektīvu priekšnesumiem notiks pasākums "Bērns bērnam".

Plkst. 18 Kalnciema kvartālā ar speciālu programmu bērniem un jauniešiem ābeļdārzā muzicēs meiteņu saksofonu kvartets "n[ex]t", bet jau visu dienu turpat bērnus priecēs karuselis, radošās darbnīcas un gardumi.

Rīgā notiks vēl citi Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīti pasākumi (sk. afišu).

IZRĀDES

Iluzionistu šovs "Abrakadabra" Kongresu namā

E. Pecolli
E. Pecolli Foto: publicitātes

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs vai bilesuserviss.lv.

Imanta Kalniņa rokopera "Ei, jūs tur!" Spīķeros

I. Kalniņš
I. Kalniņš Foto: publicitātes

Iestudējumā simboliskā kārtā savīsies atmiņas par leģendāro vēju pilsētu Liepāju, par iepriekšējiem rokoperas iestudējumiem - galvenā varoņa lomā būs Imanta Kalniņa dēls Marts Kristiāns Kalniņš, kurš kopā ar grupu "Autobuss debesīs" veidos arī instrumentālo pavadījumu, savukārt galvenās varones lomā būs kādreizējā liepājniece Dita Lūriņa. Savulaik korim uzticētos uzdevumus pildīs vokālā grupa "Framest". Rokoperas iestudējuma režisors - Roberts Rubīns.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

KONCERTI

"Sinfonietta Rīga" sezonas noslēguma koncerts

B. Skride
B. Skride Foto: publicitātes

Diriģents Normunds Šnē.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

Azerbaidžānas solisti un simfomugams Rīgā

Foto: publicitātes

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

RĪGAS KLUBOS UN KROGOS

N. Trevisa
N. Trevisa Foto: publicitātes

"Bubamara" (Audēju 8) 27. maijā plkst. 22 uzstāsies "Pingvīnu cirx", bet 28. maijā spēlēs DJ MrBlond.

"Cocoloco" (Pēterbaznīcas 17) 27. maijā spēlēs DJ Dub:ra, bet 28. maijā DJ D.Tribe.

"Cuba Cafe" (Jauniela 15) 27. maijā spēlēs DJ Rudd.

"Četros baltos kreklos" (Vecpilsētas 12) 27. maijā uzstāsies "Sestā jūdze" un spēlēs DJ Madara, bet 28. maijā spēlēs DJ Andis Miezītis.

"Depo" (Vaļņu 32) 27. maijā uzstāsies "Baložu pilni pagalmi" un spēlēs DJ Guntis, bet 28. maijā notiks industrial pasākums "Sturm", kurā uzstāsies "Atrox" (Vācija), kā arī spēlēs DJ Knab, DJ [Kind] un DJ SKD.

"I Love You" (Aldaru 9) 27. maijā spēlēs DJ Rudaks, bet 28. maijā plkst. 22 uzstāsies dziesminieks Zizzou.

"Ļeņingrad" (Kalēju 54) 28. maijā spēlēs DJ Ma.Be..

LMA Studentu klubā (Raiņa 23) 27. maijā plkst. 23 uzstāsies "Inokentijs Mārpls" un "Mazie smirdīgie kociņi".

"Melnajā piektdienā" (Brīvības 193c) 27. maijā notiks drum'n'bass un dubstep pasākums "Rasta Vibes", kurā spēlēs DJ Dr. GNZ, DJ Jeramy Hollow kopā ar DJ Brutal Girl, DJ Kenji, DJ duets "Dubsisters" un DJ Dmitrofan.

"NABAKLAB" (Z. A. Meierovica 12) 27. maijā notiks apvienības "Rasols" organizēts dažādas elektroniskās mūzikas pasākums, kurā uzstāsies avangardists Endiche Vis.Sat (Lietuva), Artūrs Punte un "Breakfake", kā arī spēlēs DJ Kriipis Tulo, DJ Mincīša ieraksti, DJ Shortkutz, DJ Kone, DJ Sairam, DJ RXD, DJ Slovar, DJ Sound Meccano, DJ Bombey un DJ Snobo, DJ Contour un DJ Arno. Vizuālie risinājumi – VJ Max Voitech un VJ Wickiss. Savukārt 28. maijā uzstāsies dub/punk grupa "Skafandr" (Krievija) un "Starmetis", kā arī spēlēs DJ Sharapow (Krievija).

"Pie Labvēlīgā tipa" (Raiņa 21) 27. maijā notiks pasākums "Puķu nakts", kurā uzstāsies Normunds Rutulis kopā ar "Slaveno Rīgas orķestri", bet 28. maijā video diskotēku spēlēs DJ Japānis.

"Pulkvedim neviens neraksta" (Peldu 26/28) 27. maijā spēlēs DJ Artis Volfs (augšstāvā) un DJ Raitis (apakšstāvā), bet 28. maijā DJ All-viss, DJ Dub:ra un DJ Monsta (augšstāvā) un DJ Kaspars Bindemanis (apakšstāvā).

"Sunny Melody" (Brīvības 199c) 27. maijā plkst. 21 uzstāsies Ivo Fomins, bet 28. maijā plkst. 21 Annija Putniņa.

KINO

"Paģiru" atgriešanās

Arbūzs uz paģirām..
Arbūzs uz paģirām.. Foto: Kadrs no filmas

Arī "Multikino" (Mūkusalas 71) demonstrē komēdiju "Paģiras 2", kā arī no 27. maija sāk demonstrēt 2009. gada bērnu animācijas filmu "Patiess stāsts par Runci zābakos" ("La véritable histoire du Chat Botté"). Savukārt 28. maijā no plkst. 19 "Multikino" rīko "Karību nakti" - visu četru "Karību jūras pirātu" daļu skatīšanos!

Kino "Rīga" (Elizabetes 61) no 27. maija sāk demonstrēt 2010. gada drāmu "Turneja" ("Tournee").

TELEVĪZIJA

27. maijā plkst. 21 TV3 demonstrēs 2004. gada romantisko komēdiju "Iepazīsties, Fakeri" ("Meet the Fockers") ar Benu Stilleru galvenajā lomā.

27. maijā plkst. 23.45 LNT demonstrēs 2005. gada trilleri "Zemūdens cietums" ("Submerged") ar Stīvenu Sīgalu galvenajā lomā.

28. maijā plkst. 19.30 LTV1 demonstrēs jauno dziedātāju konkursa "Balss pavēlnieks" finālu Ventspilī.

28. maijā plkst. 20.35 LNT demonstrēs blondīņu TV šova "120 stundas" turpinājumu.

28. maijā plkst. 22 TV3 demonstrēs 2008. gada asa sižeta zinātniskās fantastikas filmu "Lēcējs" ("Jumper").

29. maijā plkst. 14.10 LTV7 demonstrēs pagājušajā naktī notikušo "Red Bull X-Fighters" mototriku sacensību posmu Brazīlijā.

29. maijā plkst. 20.20 LNT piedāvās tiešraidi no Labestības dienas koncerta.

29. maijā plkst. 22.55 TV3 demonstrēs pēcpusdienā notikušo F1 čempionāta posmu Monako.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofotografēt vai nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu foto vai video mums uz e-pasta adresi reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu