Uz ekrāniem: autiņi, šausmas un Āfrika (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ Latvijā iznāk vesela sērija ar jaunām filmām, un jau tagad samērā droši var prognozēt, kura no tām būs apmeklētākā. Galvenais nedēļas grāvējs ir «Ātrs un bez žēlastības 6» (Fast and the Furious 6), kurā gar acīm mirgos sirdi stindzinošas autoavārijas, pakaļdzīšanās ainas, spīdīgi autiņi, skaistas pusplikas meitenes un muskuļoti veči.

Filmā «Ātrs un bez žēlastības 6», kā ierasts, redzami tādi aktieri kā Vins Dīzels, Dveins «Klints» Džonsons, Pols Volkers, reperis Ludakriss, TV seriālu aktrise Džordana Brūstere u.c.

Režisors - Džastins Lins (Justin Lin).

Anotācija. Pēc tam, kad Doms (Vin Diesel), Braiens (Paul Walker) un viņu komanda Rio sarīkoja grandiozu aplaupīšanu un tika pie 100 miljoniem, viņi izklīda pa visu pasauli kur kurais. Viņi nedrīkst atgriezties mājās, un šī bēguļošana un slēpšanās ir padarījusi viņu dzīvi nepilnīgu. Tikmēr Hobss (Dwayne Johnson) divpadsmit valstīs izseko sacīkšu braucēju-algotņu bandu, kuras iedvesmas avots un grupas vadoņa «labā roka» ir Doma mīļotā sieviete, kuru visi uzskatīja par mirušu. Letija (Michelle Rodriguez). Vienīgā iespēja, kā apturēt noziedzīgo grupējumu, ir radīt pārspēku, tādēļ Hobss aicina Domu savākt savu elitāro komandu vienuviet Londonā. Samaksa? Pilnīga apžēlošana visiem komandas locekļiem, lai viņi varētu atgriezties mājās pie savas ģimenes.

Otrs jaunums ir šausmu filma «Salemas pavēlnieki» («The Lords of Salem»), kuru režisējis ekscentriskais Robs Zombijs. Anotācija: Mierīgajā Salemas pilsētiņā, vadot nakts radio raidījumu, Heidija saņem noslēpumainu sūtījumu ar vinila plati, uz kuras ir uzraksts: «Pavēlnieki». Taču vietējās rokgrupas skaņdarbu vietā platē ierakstīts ziņojums no pagātnes iedzīvotājiem. Laikā, kad Heidija to klausās, brīvībā tiek palaisti Sātana - Salemas pavēlnieka sekotāji.

Kadrs no filmas «Salemas pavēlnieki»
Kadrs no filmas «Salemas pavēlnieki» Foto: publicitātes

Ja ar vienu šausmeni par maz, var apmeklēt trilleri ar šausmu elementiem «Neviens neizdzīvos» («No One Lives»). Filmā nežēlīgi noziedznieki sagūsta kādu puisi un meiteni. Drīz minētie bandīti atrod ķīlnieci mirušu un apjauš, ka nolaupītais vīrietis ir bīstamāks, nekā bija iedomājušies.

Vēl viens nedēļas kino jaunums ir savdabīgā spāņu komēdija «Esmu uzbudināts» («Los amantes pasajeros»). Sižets: uz Meksiku lidojoša lainera reiss sākas kā parasti: pasažieri piesprādzējas, bet gaisa kuģa komandieris, ieslēdzis autopilotu, mierīgi aizmieg. Taču tieši virs okeāna izrādās, ka lidmašīna ir bojāta – pazūd internets un viss reizē pārstāj darboties. Visus sagrābj bailes, šausmas un izmisums. Režisors - Pedro Almodovars (Pedro Almodóvar).

Rockshow: no koncertturnejas Wings Over America

1975. un 1976. gadā Pols Makartnijs un grupa «Wings» devās episkajā koncertturnejā «Wings over the World» (Spārni pāri pasaulei) - lielākajā visā grupas pastāvēšanas vēsturē. No šīs turnejas radās gan leģendārais «Wings over the World» trīskāršais koncertierakstu albums, gan koncertfilma «Rockshow» (Roka šovs).

Afrikāņu kino klasika kinoteātrī «KinoBize»

Sestdien, 25.maijā dienas otrajā pusē no plkst.17 kinoteātrī «KinoBize» būs īpaša afrikāņu talantīgākajiem režisoriem veltīta filmu retrospekcija. Skatītājam tiks piedāvāta iespēja noskatīties Āfrikas izcilākos kinomeistardarbus, kas guvuši plašu atzinību starptautiskos filmu festivālos un ir nozīmīgas attiecīgo sabiedrību laika zīmes.

Plkst.17 drāma «Cita bērns» («Muna Moto» (1976)). Rež. Jean-Pierre Dikongué Pipa. Kamerūna, 100 min.

Afrikāņu versija Romeo un Džuljetas stāstam, kad mīlestībai pretī stājas nabadzība, ģimene un tradīcijas. Visam pa vidu abu mīlētāju mazulis.

Plkst.19 drāma «Darbs» («Baara» (1980)). Rež. Souleymane Cissé

Momentuzņēmums konkrētā brīdī par darbu, sociālo stāvokli, rūpnīcām un darbinieku tiesībām, kamēr Rietumu augstākā šķira stingri seko saviem ideāliem.

Plkst.21 drāma «Saraūnija» («Sarraounia» (1986)). Rež. Med Hondo

Kad Saraūnija ir kļuvusi par savas tautas vadoni, viņa stājas pretim karaspēkam, kas nogalina gandrīz visu, kas stājas tam ceļā. Tā ir cīņa par neatkarību, mieru un savu tautu.

Afrikāņu kino klasika kinoteātrī «KinoBize»
Afrikāņu kino klasika kinoteātrī «KinoBize» Foto: publicitātes

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Ieejas maksa: Ls 3.00; skolēniem, studentiem un senioriem – Ls 2.50

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu