Lai tik dzirdētu «Instrumentus», slavenību un fanu rinda ielas garumā (25)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

21. maija pievakarē teju vai visā Pērses ielas garumā bija izveidojusies iespaidīga rinda, kas gaidīja mirkli, kad koncertzāle «Palladium» vērs ieejas durvis uz grupas «Instrumenti» jaunā albuma «Procrastination» atklāšanas svētkiem. Starp pasākuma viesiem varēja manīt sabiedrībā pazīstamus aktierus, mūziķus, politiķus un uzņēmējus.

Ar svinīgu pasākumu un īsu koncertu «Palladium» koncertzālē tika prezentēts jaunais grupas «Instrumenti» albums «Procrastination». Ieejas biļetes uz pasākumu tirgotas netika, grupa uz šo nozīmīgo notikumu kopā pulcēja savus draugus, īpašos viesus, kā arī pāris simtus «Instrumentu» mūzikas cienītāju, kuri bija starp vairākiem tūkstošiem cilvēku, kas grupas mājas lapā pieteikušies ielūgumiem uz albuma atklāšanas svētkiem.

Pēc tam, kad grupas «Instrumenti» mūziķi Reinis Sējāns un Jānis Šipkēvics bija atskaņojuši uz «Palladium» skatuves dažas dziesmas no jaunā ierakstu albuma, puiši devās sniegt intervijas medijiem, pieņēma no radiem, draugiem un atbalstītājiem ziedus un dāvanas. Īpaši par dāvanu bija padomājis grupas «PeR» mūziķis Ralfs Eilands, kas abiem «Instrumentu» puišiem pasniedza Napoleona Hilla sarakstīto grāmatu «Domā un kļūsti bagāts: rīcības plāns«.

Sarunā ar Latvijas nacionālo ziņu portālu TVNET Jānis Šipkēvics atklāja, ka mūza albumā apkopoto dziesmu radīšanai šoreiz bijuši albuma nodošanas termiņi. «Mēs ilgi gaidījām šo mūzu un tad sapratām, ka vienīgā un vislabākā mūza ir tad, kad tu zini kaut kādu punktu, kurā ir jāsastopas ar šo mūzu. Mums tas arī izdevās! Mēs ilgi, kā jau vēsta albuma nosaukums, nodevāmies prokrastinēšanai un ilgi meklējām dažādus iemeslus, ko mēs varētu vēl citu paveikt, pirms sākam rakstīt jaunās dziesmas. Tas ir tik cilvēcīgi, un jebkuram cilvēkam tā noteikti ir ļoti pazīstama sajūta, ka atliec kaut ko ļoti būtisku, lai izdarītu mazus niekus, pēc kuriem tad arī var ķerties klāt lielajiem darbiem. Protams, viens no lielākajiem iedvesmas avotiem albuma tapšanā ir daba. Mēs bijām Kurzemē pie jūras. Lai cik tas banāli vai triviāli izklausītos, vismaz man daba joprojām ir brīnums, kas pārsteidz,» teic Šipkēvics.

Iepriekšējās reizēs «Instrumentu» puišus esam redzējuši uz skatuves, muzicējot pandu kostīmos, bet nu jau labu laiku grupas mūziķi nav manīti uz skatuves pandu tēlos. «Pandas ir izmirstošs dzīvnieciņš. Ar pandām īpaša sakara pēdējā laikā mums nav bijis. Tas gan! Nezinu, vai priecāties vai raudāt par to,» sarunā ar medijiem atzina Šipkēvics.

Albuma «Procrastination» prezentācijas koncerts notiks 21. novembrī «Palladium» koncertzālē, un biļetes uz to var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu