Sākas Kannu kinofestivāls

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien, 11.maijā, ar leģendārā amerikāņu režisora Vudija Alena (Woody Allen) romantisko komēdiju "Midnight in Paris" sākas ikgadējais Kannu kinofestivāls, kur šogad spīdēs Holivudas zvaigznes, pulcēsies cienījami režisori, bet asumu piešķils politiskas viļņošanās.

Gaidāms, ka uz festivāla sarkanā paklāja kāps tādas zvaigznes un slavenības kā Breds Pits, Andželina Džolija, Džonijs Deps, Penelope Krusa, Šons Pens, Mels Gibsons, Francijas pirmā lēdija Karla Bruni Sarkozī, kā arī Roberts de Niro, kas ir festivāla žūrijas priekšsēdētājs.

Viena no gaidītākajām filmām, uz ko kritiķi liek lielas cerības, ir Terensa Malika (Terrence Malick) kinolente "The Tree of Life" (skat. video), kas festivālā piedzīvos pirmizrādi un cīnīsies par tā galveno balvu "Zelta palmas zaru". Konkursa programmā iekļauta arī Pedro Almodovara jaunākā filma "The Skin I Live In", divkārtējo festivāla laureātu brāļu Dardenu kinolente "The Kid with a Bike", skandalozā Larsa fon Trīra psiholoģiskā drāma ar zinātniskās fantastikas iezīmēm "Melancholia", kā arī japāņu režisora Takaši Mīke jaunākais darbs "Hara-Kiri: Death of a Samurai".

"Tas ir spēcīgākais dalībnieku sastāvs kopš neatminamiem laikiem,"

konkursa programmu komentēja īru filmu kritiķis un uzticīgs Kannu filmu festivāla apmeklētājs Marks Kazinss. "Visvairāk aizrauj Maliks. Daži uzņem filmas par savu dzimto pilsētu vai valsti, bet Terenss Maliks uzņem filmas par to, kā ir būt dzīvam."

Malika filma "The Tree of Life" ar Bredu Pitu un Šonu Penu galvenajās lomās vēsta par kādu ģimeni Vidējos Rietumos piecdesmitajos gados. Pens parādās arī itāliešu režisora Paola Sorrentino filmā "This Must Be the Place", kas arī sacentīsies par festivāla galveno balvu. Tajā Pens atveido novecojušu rokzvaigzni, kas nolemj atrast sava tēva mocītāju un slepkavu - bijušo nacistu un kara noziedznieku, kas dzīvo ASV.

Festivāls sāksies 11.maijā ar Vudija Alena romantisko komēdiju "Midnight in Paris" ar Ouenu Vilsonu (Owen Wilson) un Reičelu Makadamsu (Rachel McAdams) galvenajās lomās. Liela daļa mediju uzmanības, visticamāk, tiks Karlai Bruni Sarkozī, kas Alena filmā tēlo epizodisku lomu. Šonedēļ Francijas presi pāršalca neoficiālas ziņas, ka bijusī modele, Francijas pirmā lēdija, gaida dvīņus.

Vienlaikus festivālā ārpus konkursa programmas tiks demonstrēta biogrāfiska filma "La Conquete" par Bruni vīru, Francijas prezidentu Nikolā Sarkozī, pirms viņa ievēlēšanas Francijas prezidenta amatā. Tā vēsta par pieciem Sarkozī dzīves gadiem līdz pat uzvaras dienai, kad no viņa aizgāja toreizējā sieva Sesīlija. Kinolente jau paspējusi izraisīt zināmu ažiotāžu - tās iznākšanas brīdī Sarkozī vēl atradīsies prezidenta amatā.

Festivālu 22.maijā noslēgs Kristofa Onorē (Christophe Honoré) muzikālā drāma "Les Bien-Aimes" ("Beloved").

Kannu kinofestivāla konkursa programma:

Pedro Almodovars - "The Skin I Live In", Spānija;

Bertrāns Bonello - "House of Tolerance", Francija;

Alēns Kavaljē - "Pater", Francija;

Dzozefs Sedars - "Footnote", Izraēla;

Nuri Bulge Seilans - "Once Upon a Time in Anatolia", Turcija;

Žans Pjērs un Liks Dardeni - "The Kid with a Bike", Beļģija;

Mišels Azanavisiu - "The Artist", Francija;

Aki Kaurismeki - "Le Havre", Somija;

Naomi Kavasi - "Hanezu", Japāna;

Džūlija Lī - "Sleeping Beauty", Austrālija;

Maivena - "Poliss", Francija;

Terenss Maliks - "The Tree of Life", ASV;

Radu Miheljanu - "The Source", Francija;

Takaši Mīke - "Hara-Kiri: Death of a Samurai", Japāna;

Nanni Moreti - "We Have a Pope", Itālija;

Lina Ramsija - "We Need to Talk About Kevin", Lielbritānija;

Markuss Šleincers - "Michael", Austrija;

Paolo Sorrentino - "This Must Be the Place", Itālija;

Larss fon Trīrs - "Melancholia", Dānija;

Nikolass Vindings Refns - "Drive", ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu