Ceļvedis: maratons, Vasarsvētki, Muzeju nakts u.c. (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nedēļas nogale solās būt ne tikai ideāla laika apstākļu ziņā, bet arī izklaides un kultūras pasākumu piedāvājumā! Maratons, Vasarsvētki, Muzeju nakts, Pāvilostas svētki, Ievziedu balle, LNSO sezonas noslēguma koncerts un vēl, un vēl...

PASĀKUMI

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Svētdien, 19.maijā, «Nordea Rīgas maratonā» piedalīsies vairāk nekā 20000 dalībnieku no vairāk nekā 60 pasaules valstīm. Dalībnieki startēs 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distancēs. Pēdējo nedēļu pirms skrējiena organizatori iesaka veltīt atpūtai, veicot pēdējos sagatavošanās darbus iespējami karstajam laikam un pienācīgi noskaņojoties lielākajiem Baltijas skriešanas svētkiem. Pēdējais treniņš Mežaparkā plānots sestdien, 18. maijā. Starta dienā 11.novembra krastmalas starta zonā dalībnieki varēs nokļūt no Vanšu tilta puses un Rīgas Tehniskās universitātes puses, no Pils laukuma puses pa Poļu gāti, no Vecrīgas pa Bīskapa gāti, Miesnieku ielu, Jaunielu un Kaļķu ielu. Pasākuma teritorija, kā arī mantu glabātuve, kas atradīsies Pils laukumā, darbosies jau no plkst. 6.30 rītā. Skrējiena dalībnieki tiek aicināti uz pasākumu neņemt liekas mantas un ierasties laicīgi, lai bez lieka stresa ieņemtu vietas savos starta koridoros – 42 km un 21 km distances starts plkst. 08.30, 10 km distances - plkst.12.30, bet 5 km distances - plkst. 13.30.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

18. maijā devīto reizi visā Latvijā ar daudzveidīgām aktivitātēm notiks akcija «Muzeju nakts», kuras devīze ir «Zaļā krāsa – mežs». Šogad akcijas tematika īpaši saistīta ar zaļo krāsu, kas simbolizē mežu, atjaunotni un harmoniju. «Muzeju nakts» dalībniekiem būs iespēja iepazīt vēstures liecības un mākslas darbus par dabu un apkārtējo vidi, ko glabā daudzie Latvijas muzeji. Akcijas laikā būs atvērti arī teātri, koncertzāles, bibliotēkas, augstskolas un kultūrvēsturiskās ēkas, kas piedāvās savas pasākumu programmas. Pasākums tradicionāli norisināsies no sestdienas vakara pulksten 19 līdz svētdienas pirmajai rīta stundai vai ilgāk. Ieeja muzejos akcijas laikā ir bez maksas.

Lasi TVNET Muzeju nakts ceļvedi:

Foto: publicitātes

Radošais kvartāls «Miera ielas Republika» aicina sagaidīt Vasarsvētkus 18. maijā no plkst. 11 līdz 23 Miera ielas posmā no Brīvības ielas līdz Rīgas pilsētas Dzemdību namam. Pilsētas festivāls «Miera ielas Vasarsvētki» notiks jau otro reizi, aicinot piedalīties gan tuvējo apkaimju iedzīvotājus, gan ikvienu pilsētas viesi. Miera ielas Vasarsvētki ir kļuvuši par jaunu tradīciju Miera ielā, kur valda rosīga atmosfēra un vienlaikus arī miers, kas rodas, nogriežoties no galvenajām ielām un to burzmas. Šobrīd visā Miera ielas garumā uzplaukst radošs kvartāls, ko veido kafejnīcas, veikaliņi un citas radošas iniciatīvas.

Foto: publicitātes

Svētki ar dziedāšanu, dejošanu, radošajām darbnīcām un lauku labumu tirdziņu. Iespēja vizināties ar laivām, riteni vai motociklu. Jau 10 gaidāms svētku tirgus, 12:30 svētku gājiens. 11:00 tiks izsludināts konkurss «PĀVILOSTAS LIELĀKAIS ĒDĀJS 2013». Pāvilostas pilsētas svētku ietvaros notiks arī moto-velo parāde. Pēc parādes arī notiks orientēšanās, orientēšanās nosaukums būs «foto medības», proti, uzdevums būs noteiktā laika Pāvilostas pilsētas teritorijā uzņemt foto pie noteiktām vietām, kas būs atzīmētas dalībniekiem izsniegtajā kartē.

«Ievziedu balle» Siguldas pilsdrupu estrādē

Siguldas pilsdrupu estrādē 18.maijā plkst. 22 notiks vasaras sezonas atklāšanas pasākums - Ievziedu balle. Šogad vasaras sezonas atklāšanas pasākums izskanēs īsti Balkānu/latgaliskā skanējumā. Pirmo reizi Ievziedu ballē uzstāsies enerģijas pārpilnais Slavenais Jersikas orķestris. Koncerta skanējumu veidos tikai «dzīvie» stīgu, taustiņu, pūšamie un sitamie instrumenti, patiesie un sirsnīgie brāļi Atis un Jānis Auzāni, kuru sniegumu papildinās enerģijas un latgaliskā ugunīguma pārpilnie Oranžā kora dziedātāji, kā arī labākie Latvijas mūziķi.

Foto: publicitātes

Jūrmalas vasaras kūrortsezonas atklāšanas svētki notiks sestdien, 18.maijā. Visas dienas garumā paredzēta plaša izklaides programma, kura priecēs gan jūrmalniekus, gan pilsētas viesus. Jūrmalas vasaras kūrorta sezonas atklāšana sāksies ar svētku gājienu plkst. 12.20 no Dzintaru mežaparka stāvlaukuma. Plkst. 13.00 Majoru stāvlaukumā sāksies svētku koncerts, kurā uzstāsies populāri Latvijas mūziķi un grupas: «Autobuss debesīs», «Musiqq», Olga Rajecka u.c. Vakara noslēgumā būs iespēja klausīties Latvijas mūzikas estrādes 70. gadu skaistākās melodijas kopā ar Latvijā pazīstamiem solistiem Žoržu Siksnu, Vinetu Elksni, Rūtu Dūdumu, Zani Dombrovsku un Juri Jopi. Dzirdēsim tādas tautā iemīļotas dziesmas kā «Rudacīte», «Atgriešanās», «Tavs skūpsts» un daudzas citas. Vakaru noslēgs krāšņa uguņošana.

KONCERTI

Foto: publicitātes

Ar Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas un Latgales vēstniecības «Gors» simfoniskā orķestra koncertu 19. maijā sāksies Latvijā pirmās jaunbūvētās reģionālās koncertzāles «Gors» atklāšanas pasākumi. 19. maijā plkst. 16 kultūras draugi aicināti uz «Gora» iesvētīšanu laukumā pie koncertzāles, savukārt plkst. 17 Lielajā zālē izskanēs simfoniskās mūzikas koncerts. 19. maijā plkst. 17 Lielajā zālē, kam dots vārds «Gors», tiks ieskandināti no Hamburgas atceļojušie koncertflīģeļi «Steinway & Sons» un notiks Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas un Latgales vēstniecības «Gors» simfoniskā orķestra koncerts ar Jāni Stafecki pie diriģenta pults. Koncerta programmā skanēs Jāņa Ivanova Svinīgā prelūdija, Jozefa Haidna Pirmais koncerts čellam ar orķestri (solists Ivars Bezprozvanovs) un Franča Šūberta Nepabeigtā simfonija.

Foto: publicitātes

17. un 18. maijā Latvijā koncertēs dāņu blūza apvienība «The Fried Okra Band». Uzstāšanās paredzētas Rīgā, klubā «Artelis» un Liepājā, džeza un blūza bārā «Fire bar». «The Fried Okra Band» jau kopš grupas rašanās Dānijā kļuvusi pazīstama, regulāri meklējot savu, atšķirīgu skanējumu, un, lai arī grupas spēlētais blūzs rada asociācijas ar tādiem izpildītājiem kā Seasick Steve, «The Black Keys» un Tom Waits, nav šaubu, ka grupa atradusi sev vien raksturīgu skaņu un mūzikas pasniegšanas manieri. Piektdien, 17. maijā, grupa būs redzama Liepājā, džeza un blūza bārā «Fire bar» (biļetes www.bezrindas.lv), bet sestdien, 18. maijā, uzstāsies Rīgā, klubā «Artelis». Rīgas koncerts būs daļa no pilsētā notiekošās «Muzeju nakts» pasākumiem, tāpēc ieeja tajā būs bez maksas!

Foto: LNT publicitātes foto

Rīgā notiks divi aktiera, režisora, dziesmu autora un izpildītāja Vara Vētras jaunās koncertprogrammas «Viena mirkļa dēļ» koncerti, no kuriem pirmais notiks 18.maijā, bet otrs norisināsies 21.maijā. Abi koncerti notiks Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē, un tie norisināsies Vētras albuma «Viena mirkļa dēļ» Latvijas prezentācijas tūres laikā. Albums «Viena mirkļa dēļ» ir otrais Vētras dziesmu apkopojums. Albumā apkopotas 15 oriģinālkompozīcijas - romantisku atmosfēru un eksistenciālu pārdomu rosinoši skaņdarbi. Pats dziesmu autors min, ka dziesmas nāk visos apstākļos - uz ielas, sabiedrībā un klusumā, taču vārdi nāk tikai klusumā.

Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) 17.maijā Lielajā ģildē piedāvās savu šīs sezonas noslēguma koncertu, uzstājoties kopā ar diriģentu Karelu Marku Šišonu. Noslēguma koncertā skanēs pirmā daļa «Sinfonia» no kantātes «Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen», pirmā daļa «Sinfonia» no kantātes «Ich steh mit einem Fuss im Grabe» un Johana Sebastiana Baha Obojas koncerts re minorā, kā arī Gustava Mālera Pirmā simfonija Re mažorā. Kopā ar orķestri šajā koncertā muzicēs pasaulslavenais obojists Albrehts Meijers (Albrecht Mayer). Meijers klausītājus pārsteidz ar brīnumainu obojas skanējumu, kā arī ar cilvēcisku šarmu un vienkāršību. Talantīgais obojists sevi pierādījis daudzkārt un daudzviet pasaulē, savukārt Rīgā viņš atskaņos Baha skaņdarbus obojai ar orķestri, kuru interpretācijas padarījušas viņu par leģendu visā pasaulē.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Torņakalna baznīcā 19. maijā plkst. 12:00 notiks labdarības koncerts «Iedvesmo dzīvei!», kurā tiek vākti līdzekļi onkoloģijas pacientu atbalsta biedrības «Dzīvības koks» psihosociālajai rehabilitācijai. Koncertā piedalās mūziķi Intars Busulis, Linda Leen, Aija Andrejeva, «Lady's sweet», Evija Zālīte, «Sus Dungo», Kārlis Lācis, Kaspars Zemītis un citi.

IZRĀDES

Foto: AFP /LETA

Režisors Ivars Lūsis kopā ar Leļļu teātra aktieriem patlaban iestudē izrādi jauniešiem no 14 gadu vecuma – Franka Vēdekinda lugu «Pavasara atmoda», kas pirmizrādi piedzīvos 17.maijā. Vēdekinda lugas iestudēšana turpina Ivara Lūša iesākto jauniešu auditorijai veltīto tēmu loku. Pērn Leļļu teātrī iestudēta izrāde «Neaiztiec mani!», 2009.gadā teātra «Skatuve» iestudējums «Miskastes bērns» pēc Ž. Vilsones stāsta motīviem, kā arī 2007.gadā Liepājas teātrī uzvesta izrāde «Bērniņi», kas idejiski runā par vienotu tēmu – «bērna integrācija kopējā pasaules ainā, ģimenes nozīme bērna mūžā». Izrādes mūzikas autors ir komponists Silvestrs Zemgals, kurš veidojis arī izrādes «Neaiztiec mani!» skanisko noformējumu. Izrādē lomās būs redzami gan latviešu, gan krievu trupas aktieri - Daumants Švampe, Miķelis Žideļūns, Edgars Kaufelds, Aleksandrs Jonovs, Artūrs Putniņš, Lienīte Osipova, Dana Lāce, Santa Didžus, Valdis Vanags, Dace Vītola, Aleksandra Bruner, Jūlija Meščerjakova, Audra Pētersone un Pēteris Šogolovs. Pirmizrāde (un arī vienīgā izrāde šajā sezonā) Leļļu teātra Lielajā zālē 17. maijā pl. 18:30

KINO

«Lielais Getsbijs»

17.maijā Latvijas kinoteātros iznāk režisora Baza Lurmena («Mulenrūža», «Austrālija», «Romeo un Džuljeta») jaunākā filma «Lielais Getsbijs» («The Great Gatsby»). Filma pirms nedēļas ar lieliskiem panākumiem startēja uz ASV ekrāniem un trešdien, 15.maijā, ar krāšņu pasākumu un filmas Eiropas pirmizrādi atklāja šā gada Kannu kinofestivālu.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu