Sācies ikgadējais Kannu kinofestivāls

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas kūrortpilsētā Kannās trešdienas vakarā sākas ikgadējais kinofestivāls, kas tiek atklāts ar režisora Baza Lurmena veidoto Frānsisa Skota Ficdžeralda romāna «Lielais Getsbijs» («The Great Gatsby») trīsdimensiju ekranizāciju.

Filma, kas veidota pēc 1925.gadā izdotā romāna motīviem ar Leonardo di Kaprio, Tobiju Makgvairu un Keriju Maliganu galvenajās lomās, Kannās trešdien piedzīvoja savu Eiropas pirmizrādi, lai gan nepilnas nedēļas laikā, kopš filmu izrāda ASV, tās ieņēmumi sasnieguši jau 51,1 miljonu ASV dolāru (27,8 miljonus latu).

Lurmens pauda prieku, ka skatītājiem ir iespēja iepazīt šo stāstu, jo pēc grāmatas iznākšanas romāns plašu atsaucību neizpelnījās, bet filmas iespaidā «Lielā Getsbija» grāmatu tirdzniecības apmērs nedēļas laikā ir pārsniedzis grāmatu skaitu, kāds tika pārdots visas Ficdžeralda dzīves laikā.

Kannu kinofestivāla žūriju šogad vadīs 66 gadus vecais Holivudas kinorežisors Stīvens Spīlbergs. Žūrijas locekļu vidū ir aktrise Nikola Kidmena un taivāniešu režisors Li Aņs (pazīstams arī kā Angs Lī), kā arī austriešu un vācu aktieris Kristofs Valcs.

Par galveno festivāla balvu šogad sacentīsies 20 filmas, tostarp Stīvena Soderberga filma «Behind the Candelabra» («Aiz lustras»), kā arī brāļu Ītena un Džoela Kolinu filma «Inside Llewyn Davis» («Levinā Deivisā») un Romāna Polaņska «La Venus a la fourrure» («Venera kažokādās»).

Pērn festivāla galveno balvu ‒ Zelta palmas zaru ‒ ieguva Austrijas kinorežisors Mihaels Haneke par filmu franču valodā «Mīlestība» («Amour»), kurā parādītas kāda parīzieša rūpes par savu sievu, kas mirst pēc insulta.

66. Kannu kinofestivāls turpināsies līdz 26. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu