Andželīna Džolija liek sev veikt dubulto mastektomiju (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aktrises Andželīnas Džolijas māte mirusi no krūts vēža 56 gadu vecumā, Andželīna nevēlas, lai viņas bērni piedzīvo to pašu. Tāpēc aktrise veikusi divkāršo mastektomiju.

Sešu bērnu mamma un aktrise, Andželīna Džolija izgāja trīs mēnešu medicīniskās procedūras un beigās izlēma veikt dubulto mastektomiju.

Šādu lēmumu aktrise paskaidroja ar vārdiem, ka viņas māte redzēja tikai vienu no saviem sešiem mazbērniem un pārējiem mazajiem nekad nebūs iespēja iepazīt savu vecmāmiņu, viņa nevēlas piedzīvot to pašu saistībā ar saviem bērnu bērniem.

Andželīna Džolija un Breds Pits
Andželīna Džolija un Breds Pits Foto: Reuters/Scanpix

Džolija ar bērniem bieži runā par savu mammu un mēģina izskaidrot, kas ir slimība, kura laupīja bērniem vecmāmiņu. Bērni jautājuši, vai tas pats var notikt arī ar pašu Andželīnu, un aktrise vienmēr viņiem ir teikusi, lai neuztraucas.

Tomēr tie bija meli, patiesībā aktrisei ir gēns, kurš palielina iespēju saslimt ar krūts vēzi.

Uzzinot, ka gēns ir realitāte, aktrise izlēma mazināt risku, cik vien iespējams, un, apspriežoties ar dzīvesbiedru, aktieri Bredu Pitu, izlēma par krūšu mastektomiju.

Stāstot par savu izvēli publiski, aktrise cer, ka tas uzrunās citas sievietes un parādīs, ka, uzzinot par šo gēnu, ir varianti, kā apkarot iespēju saslimt līdz minimumam.

Foto: Reuters/Scanpix

Aktrise iesaka sievietēm, kurām ģimenē ir bijušās saslimšanas ar krūts vēzi, meklēt informāciju internetā un sazināties ar ārstu, lai veiktu pārbaudes.

Breds Pits atbalsta sievas lēmumu un saka, ka ģimene šobrīd ir vēl vienotāka un laimīgāka nekā jebkad.

Andželīna Džolija jau ir tikusi pie krūšu implantiem un izskatās lieliski.

Arī Ozija Osborna sieva Šārona Osborna ir veikusi dubulto mastektomiju, uzzinot, ka sevī nēsā to pašu krūts vēzi veicinošo gēnu.

Uzzinot par Andželīnas lēmumu, Šārona komentēja, ka Džolija ir brīnišķīga sieviete un viņas lēmums un drosme padara to vēl seksīgāku, un ka aktrises lēmums pamudinās citas sievietes neriskēt ar veselību.

Gada laikā no krūts vēža mirst 458 000 cilvēku.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu