«Sinfonietta Rīga» sezonu noslēgs ar klarnetistu Egīlu Šēferu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» 10.maijā Lielajā ģildē rīkos savas veiksmīgās sezonas noslēguma koncertu, kurā piedalīsies arī klarnetists Egīls Šēfers, informē «Sinfonietta Rīga» sabiedrisko attiecību vadītāja Baiba Freimane. Sezonas noslēguma koncertā Šēfers mūzikas mīļotājus apburs ar spraigu tehniku un izjustu solo izpildījumu.

Koncertprogrammā līdzās Karla Vaina laikmetīgajām skaņām izskanēs latviešu koncerta žanra spožuma Romualda Kalsona Klarnetes koncerts. Klasiskā virtuozitātē un skaidrībā koncertu noslēgs Franča Šūberta Simfonija Do mažorā.

Sezonas noslēguma koncertu par teicamu skaņas baudījumu padarīs klarnetista Šēfera smalkais un izstrādātais spēles stils. Mūziķis savas profesionālās iemaņas pēc mācībām Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā spodrinājis Indianas Universitātē Blūmingtonā, ASV, kur doktorantūras līmenī studējis Senās mūzikas institūtā. Līdztekus veiksmīgai dalībai starptautiskos konkursos un meistarklasēs Šēfera sniegums ticis augstu novērtēts Latvijā, izpelnoties nomināciju «Lielajai mūzikas balvai 2012» par solo izpildījumu kopā ar orķestri «Sinfonietta Rīga».

Klarnetes piesātinātais tembrs un skaņas iespēju amplitūda pārliecinoši atklāsies Kalsona 1982.gadā komponētajā Klarnetes koncertā, kas latviešu mūzikas kontekstā atzīstams par vienu no koncertžanra dārgumiem.

Sezonas noslēguma koncerts notiks Lielajā ģildē plkst.19, un biļetes uz to var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Šī sezona «Sinfonietta Rīga» aizvadīta ar lieliskiem panākumiem ne tikai Latvijā, bet arī pasaules kultūras metropolē Ņujorkā. Tur rudens nogalē «Sinfonietta Rīga» kopā ar Latvijas Radio kori uzstājās prestižajā Linkolna centrā, izpelnoties nedalītu mūzikas elites atzinību.

«Sinfonietta Rīga» nākamā - 2013.gada rudens sezona - nesīs vairākus pārsteigumus, un orķestra radošais un dzirkstošais gars nemainīgi turpinās radošus meklējumus klasiskās un mūsdienu mūzikas pasaulē.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu