Atklāta gleznotāja Rituma Ivanova izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šonedēļ "Rīgas galerija" (Aspazijas blv. 20) atklāta gleznotāja Rituma Ivanova izstāde "Izlase/ Selection", kas būs apskatāma līdz 31.maijam, informē galerijā.

Ritums Ivanovs (dz. 1968) ir viens no populārākajiem latviešu jaunās paaudzes gleznotājiem. Pēc Latvijas Mākslas akadēmijas beigšanas (1994) viņš gadu studējis prestižajā Humbolta Universitātē ASV. Viņš ir viens no diviem latviešu mūsdienu māksliniekiem, kura darbs "Kadrs 05" tika izsolīts starptautiskā izsoļu nama Sotheby`s 2009.gada 9.jūnija izsolē Londonā.

Savos darbos apvieno hiperreālismam raksturīgo realitātes precīzu attēlojumu ar atsevišķu kadrējumu palielinājuma efektu un opārta spilgto un digitālo tehnoloģiju iespaidoto īpašo kolorītu. Pašizgudrotajā svītru tehnikā veidotie portreti, sejas, akti gleznoti uz īpaši liela formāta audekliem ("1/24" - 145 x 250 cm, "Viņa guļ"-145x250cm).Strādājot pie gleznas idejas, mākslinieks lieto fotoaparātu, pati glezna - roku darbs.

Rituma Ivanova uzmanības centrā ilgstoši ir zvaigznes - mūsdienu fenomens, cilvēki, kas interesē visus. Par viņiem raksta avīzes, uzņem filmas un veido televīzijas raidījumus. Katram viņu solim seko reportieru pūļi, katrs žests un kustība ir pūļa interešu objekts. Par viņiem diendienā raksta dzeltenā prese, viņi ir arī cienījamā žurnāla "Time" izpētes objekts, kas 2010.gada 10.maija numurā 100 pasaules ietekmīgāko cilvēku sarakstā izvēlās iekļaut popdīvu Lēdiju Gāgu (Lady Gaga) līdzās Bilam Klintonam. Politiķi, mūziķi, kino aktieri, sportisti ir pūļa neremdināmās iekāres un ziņkāres objekti, publikas mīļākais fetišs un nīstamākais subjekts.

Foto: LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu