Izdevējs: PTAC liek izņemt no tirdzniecības bērnu grāmatas

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Grāmatnieku ģilde ir sašutusi par Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) rīcību, kas, atsaucoties uz Eiropas Savienības direktīvu, pārbauda bērnu grāmatas grāmatnīcās un daļu liek izņemt no tirdzniecības, paziņoja ģildes un apgāda "Zvaigzne ABC" pārstāvis Gints Balodis.

Precizēts PTAC komentārs

Grāmatizdevēji uzskata, ka PTAC paplašināti tulko Eiropas Savienības (ES) prasības par rotaļlietu drošību, tās attiecinot arī uz grāmatām. Turklāt Latvijā grāmatniekam neesot informācijas par šo jauno kārtību.

"Tā ir grāmata "Sniegbaltīte" ar biezām lapām, arī krāsojamās grāmatas,"

atbildēja "Zvaigzne ABC" pārstāvis Balodis uz jautājumu, kuras grāmatas bijis jāizņem no veikala plauktiem.

Akti esot sastādīti apgādam "Zvaigzne ABC", grāmatu namam "Valters un Rapa", "Jāņa Rozes grāmatnīcai", "Jumavas grāmatnīcai", grāmatu tirdzniecības uzņēmumiem "Latvijas Grāmata", "Janus" un "Polaris", kā arī lielveikalu tīklam "RIMI".

Viņš uzsvēra, ka Eiropas Savienības prasībās par rotaļļietu drošību netiek runāts par grāmatām un "mūsu valsts kā vienmēr visu dara pirmie direktīvu ieviešanā" un pārcenšas ar normu piemērošanu. Viņš arī norādīja, ka valsts tādējādi zaudēs ienākumus no PVN, kā arī palielināsies grāmatu cena. PTAC pārbaudes liecinot, ka Latvijā būtiski tiks ierobežota iespēja lasīt no Krievijas ievestās grāmatas.

"Par makulatūru kļūs simtiem tūkstošu bērnu grāmatu," prognozēja Balodis.

Latvijas Grāmatnieku ģilde trešdien, 27.aprīlī, plkst. 11 rīkos preses konferenci, lai informētu par radušos situāciju. Preses konferencē piedalīsies grāmatniecības nozares pārstāvji un tiks aicinātas PTAC atbildīgās amatpersonas. Preses konference notiks apgādā "Zvaigzne ABC", Rīgā, K. Valdemāra ielā 6, 3. stāva zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu