Reģionos sāk izrādīt Lozņicas filmu «Miglā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Ceļu pie skatītājiem Latvijas reģionos sākusi ukraiņu režisora Sergeja Lozņicas 2011.gada rudenī Daugavpils apkārtnē uzņemtā filma «Miglā». Kannu kinofestivālā godalgotā spēlfilma «Miglā», kas ir psiholoģisks stāsts par nodevību un izdzīvošanu Otrā pasaules kara laikā, tiks demonstrēta 31 kino izrādīšanas vietā visā Latvijā, informē filmu studijas «Rija» pārstāve Baiba Bože.

Filmas notikumi risinās kara laikā, taču priekšplānā ir mūžam aktuāli cilvēka morāles jautājumi - kā nezaudēt cilvēcību apstākļos, kas izdzīvošanas vārdā vedina rīkoties necilvēcīgi.

Spēlfilma «Miglā» pilnībā uzņemta Daugavpils apkārtnē divos filmēšanas posmos, kopā 27 dienu laikā, starptautiskajā komandā iesaistot piecu valstu - Latvijas, Krievijas, Vācijas, Polijas, Baltkrievijas un Nīderlandes - kino profesionāļus.

Filmas režisors atpazīstamību starptautiskajā kino vidē guvis jau ar iepriekšējiem saviem darbiem. Režisora pirmā spēlfilma «Mana laime» 2010.gadā pretendēja uz «Zelta palmas» zaru Kannu kinofestivālā. Filma «Miglā» pērn tika iekļauta Kannu kino festivāla oficiālajā programmā un saņēma Starptautiskās kino kritiķu apvienības FIPRESCI balvu. Līdz šim «Miglā» saņēmusi septiņas balvas starptautiskos festivālos Francijā, Vācijā, Krievijā, Armēnijā, Polijā un Baltkrievijā.

«Miglā» filmējušies profesionāli aktieri no Krievijas un Vācijas. Galvenās lomas latviski ierunājuši Egils Melbārdis, Andris Keišs un Edgars Lipors.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu