Agra Daņiļeviča prioritāte ir ģimene, kas dzīvo ciešā saskaņā ar dabu (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Pazīstamais horeogrāfs un deju skolas «Dzirnas» dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs Agris Daņiļevičs lielo pavasara talku jeb sava Raganas lauku īpašuma sakopšanu veiks tikai pēc tam, kad starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā izskanēs Agra deju skolas iestudētais mūzikls «Mauglis. Viena asins tev un man». Uz talku Agris aicinās savus dejotājus, jo vienam apkopt 14 hektārus lielo zemes platību nav nemaz tik viegli.

Šobrīd Agris Daņiļevičs un viņa un sievas Singitas vadītās deju skolas «Dzirnas» dejotāji gatavojas Ķīpsalā 3. maijā ieplānotā mūzikla «Mauglis. Viena asins tev un man» divām izrādēm. Taču ģimene Agrim ir pirmajā vietā, tādēļ, ja pusotru mēnesi mazā meitiņa Emīlija Paula pieprasa abu vecāku uzmanību, Agris pamet visus darbus Rīgā un steidz uz mājām Raganas pusē.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Agris atklāj, ka mūziklā vecā vilka lomā iejutīsies viņš pats, bet vienā no izrādēm redzēsim arī Agra dēlu Rūdolfu, kas spēlēs Maugli pusaudža vecumā, jo, kā zināms, izrādē Mauglis aug un piedzīvo trīs dažādus dzīves posmus. Mauglis bērnībā, pusaudžu gados, kad ir riebīgs tīnis, bet tajā pašā laikā liels dabas un savvaļas dzīvnieku mīlis, kā arī pieaudzis Mauglis, kas jau kļuvis par īstu Tarzānu.

«Es jau arī iepriekšējā izrādē, kas tika spēlēta pirms desmit gadiem - 2003. gadā, atveidoju vecā vilka lomu. Pirmo reizi spēlēt šo lomu mani pierunāja mūzikla mūzikas autors Mārtiņš Brauns un iestudējuma režisors Uģis Brikmanis, bet šajā reizē viņiem varbūt bija kauns mani atrunāt no šīs lomas,» skaidro Agris un sāk sulīgi smieties.

Agris Daņiļevičs uz viesnīcas "Gutenbergs" jumta
Agris Daņiļevičs uz viesnīcas "Gutenbergs" jumta Foto: Santa Sergejeva

Par jaunāko ģimenes pārstāvi, Agra un Singitas mazo meitiņu Emīliju Paulu, kas pasaulē nāca šā gada 10. martā: «Māsiņa pati uzstāda savus noteikumus. Kad māsiņa vēlas, tad arī viņu pieskatu. Ir gadījies pat atteikties no mēģinājumiem, kad skrienu mājās pie mazās.»

Raksturojot jaundzimušo meitenīti, laimīgais tētis Agris teic, ka mazā ir ārkārtīgi aktīva. «Viņa ir kārtīgi pieņēmusies svarā, kļūstot par svara rekordisti. Kad Singita piezvanīja pazīstamai vecmātei un pastāstīja, ka bērns pusotra mēneša laikā ir pieņēmies svarā par pusotru kilogramu, vecmāte izbrīnīta vaicāja, vai mēs bērnu ar cīsiņiem barojam? Paldies Dievam, ir piens un meitiņai ir apetīte. Mums nav tā, ka bērns visu laiku raud un mēs no viņa nevaram rokas nolaist. Mums viss notiek proporcionāli,» par meitiņas ienākšanu ģimenē priecājas Agris. Tuvākajā nākotnē vecāki arī nolēmuši kristīt meitiņu. «Lai mazajai uzaug biezāka āda, un tad noteikti,» nosaka Agris.

Pazīstamais horeogrāfs atklāj, ka viņa prioritāte ir ģimene. «Kas tad cits, ja ne ģimene? Tādēļ, ja redzu, ka man zvana vai nu Singita, vai Rūdis, vai lielā meita, vai dēls, es vienmēr mēģinu pacelt telefona klausuli, neatkarīgi no tā, kur esmu un ko daru,» viņš piebilst.

Agris savā piemājas mežā ir atklājis bērzu sulu sezonu, un visa ģimene pēc garās ziemas attīra organismu, dzerot svaigas bērzu sulas.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu