Notiks «Laikmetīgās dejas dienu 2013» atklāšanas pasākums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aija Krodere

27.04., plkst.19 mākslas centrā «Totaldobže» notiks «Laikmetīgās dejas dienu 2013» atklāšanas pasākums, kuru laikā varēs vērot trīs laikmetīgās dejas nelielas izrādes, kas būs tapušas šodien radošajās darbnīcās.

Noslēdzoties trīs laikmetīgo deju priekšnesumiem, skatītājiem tiks piedāvāta Katrīnas Albužes izrāde «Kurp es?».

Radošo darbnīcu būtība ir trīs stundu laikā radīt izrādi profesionālu horeogrāfu vadībā. Divu darbnīcu dalībnieki ir cilvēki ar dažādu dejas pieredzi vai bez tās. Šī iespēja ļauj dalībniekiem būt izrādes radīšanas un mēģinājumu procesā, bet vēlāk vakarā uzstāties uz skatuves. Savukārt trešā darbnīca piedāvās unikālu notikumu, jo tur izrādi veidos septiņi Latvijas vadošie horeogrāfi, kas vēlāk vakarā izveidoto paši arī izpildīs.

Šodienas darbnīcās piedalās horeogrāfi Dmitrijs Gaitjukevičs, Agnese Bordjukova, Liene Stepena, Roberts Muciņš, Inese Auziņa, Katrīna Albuže, Eva Vancāne, Olga Žitluhina un Valērijs Oļehno.

Savukārt jau rīt vairākās vietās

Rīgā notiks bezmaksas dejas meistarklases, uz kurām aicināti visi, neatkarīgi no dejas pieredzes,

jo «Laikmetīgās dejas dienu 2013» mērķis ir iepazīstināt un ļaut izmēģināt pašiem laikmetīgo deju.

Tāpat šodien, svinot Starptautisko dejas dienu, Rīgā tiks rīkoti dažādi pasākumi, piedāvājot iespēju piedalīties dažādu deju stilu meistarklasēs.

Dejas dienai veltīti pasākumi Rīgā notiks no plkst.10 līdz 20 Dzirnavu 135, otrajā un ceturtajā stāvā. Visas dienas garumā būs iespēja piedalīties dažādu dejas stilu meistarklasēs un redzēt paraugdemonstrējumus, tādēļ katrs, kurš gribēs iepazīt deju, būs aicināts apmeklēt interesējošo dejas meistarklasi.

Interesenti

varēs apgūt kontaktimprovizāciju, indiešu klasisko deju, disko deju, krievu čigānu dejas, Argentīnas tango un daudz ko citu.

Starptautiskā dejas diena tiek svinēta jau 31.gadu. Pateicoties Apvienoto Nāciju izglītības, zinātnes un kultūras organizācijai, gadā viena diena tiek veltīta tam, lai visi pievērsu uzmanību dejai, lai cilvēki padomātu par to, cik svarīga ir katra kustība, ko deja var sniegt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu