Durvis ver jaunatklātais Rotko mākslas centrs Daugavpilī (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: rotkocentrs.lv

Šodien (25.apr.) Daugavpils cietoksnī, bijušajā Arsenāla ēkā, apmeklētājiem durvis ver jaunatklātais Daugavpilī dzimušā mākslinieka Marka Rotko mākslas centrs, informēja Rotko mākslas centra mārketinga speciāliste Inga Goldberga. No plkst.10 līdz 17 pilsētniekiem un viesiem būs dota iespēja apskatīt mākslas centra ekspozīcijas par īpašām centra atklāšanas cenām.

Rotko mākslas centrā apmeklētāji varēs aplūkot izstādes un ekspozīcijas vairāk nekā 2000 kvadrātmetru platībā. Šeit būs iespēja aplūkot māksliniekam veltīto ekspozīciju, centra kolekcijas izstādi, Pitera Grifina (Lielbritānija) grafikas darbus, Solomina Geršova (Krievija) gleznas, Pētera Martinsona keramiku un Latgales mākslinieku izstādi. Centrā būs pieejams arī konferenču sektors, rezidenču programmas, darbosies kafejnīca «Arsenāls».

No 25.aprīļa līdz 27.aprīlim Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks Pītera Grifina meistarklase.

Tā kā Rotko mākslas centra atklāšana ir ievērojams kultūras pasākums ne tikai Latvijas, bet arī pasaules mērogā un ir izraisījis arī lielu starptautisku interesi, pilsētā ir gaidāms ievērojams viesu skaits.

Jau ziņots, ka Marka Rotko mākslas centru atklāja vakar, klātesot valsts augstākajām amatpersonām, mākslinieka meitai Keitai Rotko Prizelai, dēlam Kristoferam Rotko un pasaulē atzītiem mākslas jomas speciālistiem.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu