"Klepernīku pogosta zvaigzne" būs skatāma Rīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

4.maijā plkst.12 Nacionālajā teātrī Rīgā būs skatāma Daugavpils teātra izrāde latgaliešu valodā "Klepernīku pogosta zvaigzne", informēja Daugavpils teātra sabiedrisko attiecību speciālists Dainis Melāns.

Izrāde ieguvusi latgaliešu kultūras gada balvu "Boņuks 2010" nominācijā "Labākais pasākums/projekts".

Iestudējums "Klepernīku pogosta zvaigzne" tās autorei Kristīnei Jokstei ir debija dramaturģijas laukā. Visus izrādes tēlus un notikumus jaunā autore noskatījusi tepat Latgalē, Preiļu apkārtnē.

Komēdija "Klepernīku pogosta zvaigzne" Daugavpils teātrī atzīta par pagājušā gada labāko iestudējumu.

Izrādē Klepernieku zvaigznes Miļa, Viļa, Jezups, Pīters, Stasis, Broņa un Loreta dosies cīņā ar šībrīža situāciju Latgales un ne tikai tās laukos, lai aizstāvētu savu ciemu un tur atlikušos ļaudis, respektīvi, lai Latgalē nekļūtu vēl par vienu vietu vairāk, par kur teiktu - šeit reiz bija...

Izrādē skatītājiem būs iespēja dzirdēt labu latgaliešu valodu un jauku grupas "Patrioti.lg" mūziku.

Šī izrāde būs sava veida iespēja paskatīties uz sevi no malas, saka tās režisors Harijs Petrockis.

Tiesības tikt iestudētai luga "Klepernīku pogosta zvaigzne" ieguva, uzvarot konkursā par labāko lugu latgaliešu valodā. Konkursa žūrijas izvēle par labu šai lugai bijusi vienbalsīga.

Izrādē darbosies Daugavpils teātra latviešu trupas zvaigznes: Alda Krastiņa, Ivars Brakovskis, Karīna Lučiņina, Māris Korsietis, Kristīne Vainšteina, Ritvars Gailums, Līga Korlaša, Egils Viļumovs un Inese Ivulāne.

Izrādes scenogrāfs ir Ivo Folkmanis, kostīmu māksliniece - Nataļja Marinoha, horeogrāfe - Jeļena Pasternaka, komponists - Artūrs Uškāns

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu