«Koru karu» finālā netiek Rīgas Zelta saules koris (543)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šonedēļ no dziedāšanas šova izstājas un lielajā finālā, kas gaidāms jau nākamajā svētdienā, nepiedalīsies Rīgas Zelta saules koris un Normunds Jakušonoks. Viņi iegūst trešo vietu!

Šoreiz žūrijas pārstāvjiem Ievai Kerēvicai un Edgaram Vītolam pievienojās Dziesmu svētku virsdiriģents Romāns Vanags.

Astotās nedēļas raidījuma «Koru kari 3» tēma bija dziesma no teātra izrādēm vai kino filmām. Tāpat katram korim bija jāsniedz Maestro Raimonda Paula dziesmas interpretācija. Trešā dziesma bija kāda no jau iepriekš dziedātām dziesmām.

Koncertu atklāja Cēsu Karmīnkrāsas karoga koris un tā vadītājs Marts Kristians Kalniņš ar «Ances romanci» no kino filmas «Klāvs Mārtiņa dēls». Kerēvicu dziedājums aizrāva, bet viņa lūdza būt uzmanīgiem dziesmu izvēlē - neriskēt pārgalvīgi. Arī Vītolam patika solistes un kora skanējums, bet kulminācija šķita nedabīga. Vērtējums: 27 punkti.

Nākamie uz skatuves kāpa Rēzeknes Zaļo pakalnu koris ar Normundu Zušu priekšgalā. Koristi dziedāja dziesmu «O, kādi zēni» no kino filmas «Vajadzīga soliste». Vītols lūdza daudzbalsību saglabāt biežāk. Kerēvicai nepatika dziesmas teksta izpildījums, arī joki šķita par daudz un par skādi. «Tas bija priekšnesums, kurā es pamanīju, ka esat noguruši - nepaspējuši sagatavoties,» vērtē Kerēvica. Vērtējums: 24 punkti.

Pirmo dziesmu apli noslēdza Rīgas Zelta saules koris un Normunds Jakušonoks ar draisko «Dziesmiņu par Parīzi» no izrādes «Un atkal Pifs». Kerēvica šo priekšnesumu atzina par nostrādātu: «Gaidīju četrbalsīgu dziedājumu, ko sagaidīju!» Vanagam arī patika aranžija un galantā tērpu izvēle. «Sirsnīgi, patiesi, izstrādāti,» vērtē Vītols. Vērtējums: 29 punkti.

Trīs interpretācijas R. Paula un G. Rača dziesmai «Svētais grāls»:

Cēsu Karmīnkrāsas karoga kora izpildījums Kerēvicai «drausmīgi patika». Viņa uzslavēja modulācijas un enerģētisko lādiņu, salīdzinot priekšnesumu ar populāro mūziklu «Matu laka». Arī Vanagam izpildījums likās jaudīgs un koris enerģijas pārpilns. Vītolam nepatika teksta izdziedāšāna un prasījās atslābuma momenta dziesmā. Vērtējums: 26 punkti

Rēzeknes Zaļo pakalnu koris žūriju pārsteidza ar savu raibo priekšnesumu. Vanagam likās, ka brīžam nedzird kori, bet visumā likās interesanti. Vītols novēlēja korim turēties, Kerēvicai šīs priekšnesums likās labāks nekā pirmais. Vērtējums: 26 punkti

Rīgas Zelta saules korim žūrija neuzslavēja solistus, kuru dziedāšana negāja kopā ar kori. Kerēvicai arī nepatika intonācija, bet: «Tas jau ir Jakušonoks ar savu smīniņu!» Vērtējums: 26 punkti

Žūrijas kopvērtējums pēc trešās dziesmas

Cēsu Karmīnkrāsas karoga koris - 83 punkti

Rēzeknes Zaļo pakalnu koris - 78 punkti

Rīgas Zelta saules koris - 82 punkti

Diemžēl šis vakars nebija veiksmīgs Rīgas Zelta saules korim un tā vadītājam Normundam Jakušonokam, un viņiem nācās atstāt šovu «Koru kari 3».

«Esam pazaudējuši daudz naudas, bet ieguvuši daudz draugu,» smejas kora vadītājs Jakušonoks.

Nākamajā raidījumā atgriezīsies visi septiņi kori, pieci - lai viesotos šovā, bet divi kori cīnīsies par galveno balvu!

Komentāri (543)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu