Šomase: Uzvarēs tas koris, kurš izgaršos dziesmas (47)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / TV3

Šovakar, 21. aprīlī, TV3 šovā «Koru kari 3» būs vērojams pusfināls, kur par iespēju iekļūt finālā sacentīsies trīs kori – Rēzeknes Zaļo pakalnu koris ar līderi Normundu Zušu, Rīgas Zelta saules koris ar līderi Normundu Jakušonoku un Cēsu Karmīna karoga koris ar līderi Martu Kristiānu-Kalniņu. TVNET aptaujāja vairākus bijušos šovu dalībniekus, lai noskaidrotu, kādi ir viņu favorīti un prognozes par uzvaru šovā.

Šova «Koru kari»» pirmās sezonas uzvarētāji Daugavpils Oranžais koris ar dziedātāju Ati Auzānu priekšgalā fano un arī prognozē uzvaru Rēzeknes Zaļo pakalnu korim. «Mēģinu skatīties objektīvi, kā skatītājs, neatkarīgi no fakta, ka esmu no Latgales. Manuprāt, Rēzeknes koris ir simpātiskāks, sirsnīgāks par pārējiem koriem,» savu izvēli skaidro Auzāns. Dziedātājs nenoliedz, ka Rēzeknes Zaļo pakalnu korim ir nepilnības, bet viņi atšķirībā no Rīgas Zelta saules kora, kuram palīdz daudzi profesionāļi, ar visu tiek galā pašu spēkiem. «Cilvēki novērtēs to, ka viņi cenšas, paši cīnās un mācās no savām kļūdām, cilvēki it visur meklē cilvēcību,» aizdomājas Auzāns.

Valmieras Dzeltenā kora vadītāja un dziedātāja Liene Šomase (2009. gads)
Valmieras Dzeltenā kora vadītāja un dziedātāja Liene Šomase (2009. gads) Foto: Publicitātes foto / TV3

Valmieras Dzeltenā kora vadītāja un dziedātāja Liene Šomase, salīdzinot šovu «Koru kari 2» ar šovu «Koru kari 3», liek pievērst uzmanību tieši dziesmu aranžijām kuras ir lieliskas, arī dziesmu pasniegšanas veids un attieksme ir mainījusies uz pozitīvo pusi. «Uzvaru vēlu Cēsu korim, man ļoti patīk viņu dziesmu pasniegšanas veids un dziesmu izvēle. Marts Kristiāns - Kalniņš ir lielisks. Uzvarēs tas koris, kurš izgaršos dziesmas, ikvienu teikumu, vārdu, zilbi, patskani, līdzskani.

Mūzika ir jāmīl, jāizgaršo, kas to spēs vislabāk, tas arī uzvarēs,»

savā viedoklī dalās Šomase. Dziedātāja uzsver, ka ikviens koris ir bijis īpašs, ienesis šovā sava novada, pilsētas vēsmas, krāsas un raksturīgo attieksmi. «Prieks par Normundu Jakušonoku, viņš ir pareizajā laikā, pareizajā vietā. Sadarbojas ar jauniešiem, kuri ir radoši, kreatīvi. Ieraudzīju viņu no cita skatu punkta, tas ir fantastiski,» tā Šomase.

Lielvārdes Sarkanā teiksmu kora līdere dziedātāja Aija Andrejeva, uzskata, ka visi trīs palikušie kori ir ļoti spēcīgi un ikvienam no viņiem pienākas pirmā vieta. «Būtu smieklīgi, ja Rīga uzvarētu, tas būtu pārsteigums visiem,» smejoties ironizē Aija Andrejeva. Dziedātājai nav sava favorīta, jo, skatoties visus šovus pēc kārtas, ir redzams, kā kori aug, attīstās, un jauns favorīts rodas ikvienā koncertā. «Jāuzvar ir draudzībai, nopietni. Mēs visi esam ieguldījuši tik daudz darba, emocijas, smieklus un asaras šovu veidošanā, ka nedrīkst sākties intrigas vai uzvaras vēlēšana vienam vai otram. Mēs visi esam pelnījuši uzvarēt, un katrs arī ir uzvarētājs kaut kādā veidā,» aizdomājas Aija Andrejeva.

***

Savukārt dziedātājs un Cēsu Baltā kora vadītājs Ingus Ulmanis šovam «Koru kari 3» līdzi neseko, bet kopā ar bērniem ir redzējis pāris raidījumus. «Žēl, ka izkrita Rīgas Zilais koris, viņi ar savu auru, priekšnesumiem bija pārāki par daudziem citiem koriem,» īsi komentē Ulmanis.

Turpretī Andris Ērglis un Liepājas Violetā kora vadītājs ir diplomāts. «Es nevaru sīki komentēt korus, jo man svētdienas vakarā tur jāuzstājas un nevēlos nevienu aizskart un kur nu vēl saskarties ar negācijām,» skaidro Andris Ērglis. Populārais mūziķis tomēr atklāj, ka viņa favorītkoris ir Normunda Jakušonoka vadītais Rīgas Zelta saules koris.

Komentāri (47)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu