Sarmīte Rubule: «Grāvelis uz skatuves kails kā Ādams!» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dailes teātra aktieriem, kuri beiguši 8.studiju, šogad aprit 10 gadi, kopš viņi darbojas teātrī. Šo notikumu aktieri jūnijā domā atzīmēt, spēlējot komēdiju. 8.studiju absolvējuši un joprojām teātrī aktīvi darbojas aktieri Aija Dzērve, Sarmīte Rubule, Intars Rešetins, Gints Grāvelis, Aldis Šiliņš, Lauris Subatnieks un Lauris Dzelzītis.

10 gados ir daudz kas noticis, mainījies, aktrise Sarmīte Rubule atceras smieklīgus notikumus no 8. studijas aktieru dzīves.

«Ja aktierus varētu dēvēt par bērniem, tad mūsu 8. studija mācību laikā bija «pagalma bērni», gana dauzonīgi un vienmēr brīvsolī,» savus kolēģus un pati sevi raksturo Sarmīte.

Aktrise atceras, ka viss kurss vāca parakstus, lai no kursa tiktu atskaitīts Lauris Dzelzītis, jo aktiera uzvedība daudziem likās pārāk agresīva un nepieņemama. Vienīgais, kurš atturējās un nebalsoja PRET, bija Lauris Subatnieks, jo ar sirdi juta līdzi savam vārdabrālim. «Pēc šā gadījuma mums visiem bija jāveic uzdevums – jāpieiet pie katra kursa biedra, viņš jāsamīļo un jāsaka, acīs skatoties, – es tevi mīlu un cienu,» smejas aktrise.

Sarmīte smejoties atceras, ka bija jautrs gadījums vienā Teātra dienas noslēguma koncertā, kad Gints Grāvelis pēkšņi izdomāja uznākt uz skatuves kails kā pats Ādams, tādējādi, pārsteigdams visus kolēģus un skatītājus. «Smieklu jūra bija garantēta, labi, ka scenogrāfijā bija paredzēta telts, tajā pārējie aktieri līda iekšā, lai varētu kārtīgi izsmieties,» atceras Rubule.


Arī par sevi pasmieties aktrisei nav problēmu. Rubule atceras gadījumu, ka pēc vasaras atvaļinājuma atsākās deju mēģinājumi uz lielās skatuves. Aktrise pa vasaru bija pieņēmusies svarā, un horeogrāfe jaunajai sievietei izteica aizrādījumu, ka vajadzētu nomest pāris kilogramus. «Uz šādu aizrādījumu es atbildēju – mīļā, tu neuztraucies, jo priekš 24. rindas tā tik būs,» ironizē aktrise.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu