1. aprīlis, "Nabaklab" jubileja u.c. brīvdienu ceļvedī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Pilsētu ielas klāj peļķes, sniegs un ledus sāk atkāpties, taču saulainu un pavasarīgu laiku pastaigai gar jūru vai mežu sinoptiķi sola tikai svētdien. TVNET piedāvā iknedēļas izklaides un kultūras notikumu almanahu, kurā galvenokārt visi interesantie pasākumi norisinās telpās - siltumā un sausumā.

KONCERTI

Piektdien, 1. aprīlī

Plkst. 19 J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē 11. starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls aicina uz izcilā pianista Alekseja Ļubimova koncertu.

"Dzeguzīte"
"Dzeguzīte" Foto: publicitātes

Plkst.19 Rīgā, Lielajā ģildē, notiks joku koncerts, kurā uzstāsies profesionālais pūtēju orķestris "Rīga", solisti Aija Vītoliņa (Amber), Marts Kristiāns Kalniņš, Normunds Rutulis, piedalīsies aktrise Zane Daudziņa un Pavasara vīru koris.

Tūres "MĪ-LE-STĪ-BAI" ietvaros Ventspilī uzstāsies režisors, aktieris un dziesminieks Varis Vētra, prezentējot arī savu dziesmu albumu "Pārdodu vēju un zirgu vēl klāt...".

Sestdien, 2. aprīlī

Plkst. 18.00 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē notiks pianistes Diānas Zandbergas albuma "Sapņi par Spāniju" prezentācijas koncerts.

Plkst. 19:30 Spīķeru koncertzālē gaidāms otrs koncertiestudējums "Kāgela āboli".

Plkst. 15 par godu 40.dzimšanas dienai Rīgas Kongresu namā notiks "Dzeguzītes" koncerts "Kas manim kaitēja putniņam būt...".

Karels Marks Šišons
Karels Marks Šišons Foto: publicitātes

Svētdien, 3. aprīlī

Tūres "MĪ-LE-STĪ-BAI" ietvaros Apē uzstāsies režisors, aktieris un dziesminieks Varis Vētra, prezentējot arī savu dziesmu albumu "Pārdodu vēju un zirgu vēl klāt...".

KLUBI UN KROGI

Liepāja gaida savu pirmo klubu nakti
Liepāja gaida savu pirmo klubu nakti Foto: www.liepajanights.lv

Liepājā 2. aprīlī notiks vēl nebijis pasākums "Liepājas klubu nakts 2011". Tajā apvienosies Liepājas klubi un bāri, kuros ieeja šajā naktī lielākajā daļā būs bez maksas. Klubos būs iespējams baudīt mūziku dažāda stila piekritējiem. Katrs liepājnieks un Liepājas viesis atradīs sev piemērotāko atpūtas vietu.

Citos klubos

Rīgas klubs "Nabaklab" no 1. līdz 3. aprīlim svinēs viena gada jubileju, piedāvājot pašmāju grupu un ārvalstu viesu koncertus. "Nabaklab" gada laikā sevi ir pierādījis kā daudzpusīgu koncertu, izstāžu, lekciju, kino un teātra izrāžu norises vietu Rīgas klubu dzīvē, piedāvājot vairāk nekā 200 vietējo un 50 dažādu ārvalstu mūziķu koncertus.

1. aprīlī "Nabaklab" (Z. A. Meierovica 12) uzstāsies "Inokentijs Mārpls", "PND" un "Ladie's Night", kā arī spēlēs DJ duets AG & Raitis un citi, 2. aprīlī, kluba jubilejas svinību turpinājumā uzstāsies "Sanctimony", "Enhet" un metālmūzikas grupa "Tasters" (Itālija), kā arī spēlēs DJ Uldis Rudaks, bet svētdien, 3. aprīlī, uzstāsies Regnāra Vaivara un Kaspara Rolšteina projekts "Orchestral Magnetophons in the Dark".

"Bites blūza klubā" (Dzirnavu 34a) 1. aprīlī, uzstāsies "Latvian Blues Band", bet 2. aprīlī, "Bite's Blues Band".
"Cuba Cafe" (Jauniela 15) 1. aprīlī, spēlēs DJ RudD, bet 2. aprīlī, DJ Gobziņš.
"Depo" (Vaļņu 32) 1. aprīlī notiks grandžmūzikas pasākums "Kobeindiena", kurā uzstāsies "Backflow", "The Violence of Silence" un "Sunhenge", kā arī spēlēs DJ Guntis, bet sestdien, 2. aprīlī, notiks pasākums "Rock n Rolla", kurā uzstāsies "9Horizon", "Ninth Circle" un "Tautas dēli", kā arī spēlēs DJ Mārtiņš.
"I Love You" (Aldaru 9) piektdien, 1. aprīlī, spēlēs DJ Kārlis Dagilis, bet 2. aprīlī uzstāsies "Lie Lie Sister".
"Melnajā piektdienā" (Brīvības 193c) 2. aprīlī jau no plkst. 18 notiks metālmūzikas pasākums "InnerFade Fest. Long Play", kurā uzstāsies "Trendkill Method", "Galaxy Bosons", "Apofeoz Sound System", "Sakhta", "Cloverfield", "Madfish", "Blinded Memory", "Backstab" un "Root".

Foto: publicitātes

"Pulkvedim neviens neraksta" (Peldu 26/28) 1. aprīlī spēlēs DJ Artis Dvarionas (augšstāvā) un DJ Dub:ra (apakšstāvā), bet 2. aprīlī DJ Artis Volfs (augšstāvā) un DJ AG (apakšstāvā).

Klubā "Fontaine Palace" 1. aprīlī koncertēs grupas "Tasters" (ita – rock) un "Busy bee". "Fire Bar" koncertēs duets "Čipsis un Dullais".

"Fonoklubā" uzstāsies Ozols kopā ar Nātri & "Very Cool People".

Šovakar un arī rīt izklaides centrā "Vernisāža" notiks kluba "Coyote Fly" jauno telpu atklāšanas pasākums.

Mūzikas un skaņu mākslas pasākumu organizētāji, biedrība "Skaņu mežs" sestdien atvērs jaunu, pastāvīgu projektu – telpu, kas apvienos mūzikas ierakstu veikalu, nelielu koncertu un izstāžu norises vietu un kafejnīcu. Kafejnīca atradīsies Miera ielā 12. Atklāšanas pasākums iecerēts sestdien, 2.aprīlī, plkst.18, kad skanēs Santas Ratnieces un Ērika Ešenvalda mūzika, dīdžejos elektronikas meistars "Dunian", uzstāsies digitālais mūziķis Mārtiņš Roķis, kā arī apvienības "Orbīta" pārstāvis Artūrs Punte, tādējādi demonstrējot plašo spektru mūzikas, kāda būs dzirdama "Skaņu meža" telpā.

Atklāta izstāde "Elki un cilvēki"
Atklāta izstāde "Elki un cilvēki" Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

No piektdienas līdz 3.aprīlim Ķīpsalas hallē notiks aktīvās atpūtas cienītājiem veltītas izstādes - aktīvās atpūtas un sporta izstāde "Atpūta un sports 2011", motociklu un aksesuāru izstāde "Motocikls 2011", kā arī laivu un jahtu izstāde "Baltic Boat Show 2011". Izstādes laikā Ķīpsalā varēs iegūt plašu informāciju par aktīvai atpūtai nepieciešamo inventāru un aprīkojumu, iepazīties ar jaunumiem, atrast visdažādākos piedāvājumus par izdevīgām cenām, uzklausīt speciālistu padomus, vērot dažādas sacensības, paraugdemonstrējumus un šovus

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Baltajā zālē tiks atklāta Andreja Granta fotogrāfiju personālizstāde.

No 1. aprīļa līdz 8. maijam Spīķeros, "Rixc" galerijā, būs skatāma starptautiska starpdisciplinārās mākslas izstāde "aug_spēja", kurā dabas un tehnoloģiju savstarpējās attiecības tiek aplūkotas ilgtspējīgas sabiedrības attīstības kontekstā.

Piektdien galerijas "Bastejs" telpās, Rātslaukumā 1, tiks atklāta mākslinieces Ingas Jurovas izstāde "Pieci soļi no centra". Ar Jurovas izstādi tiks atklātas arī radošās darbnīcas, kuru pamatideja ir interaktīvs process.

Piektdien plkst.18 Jūrmalas pilsētas muzejā tiks atklāta izstāde "Begegnung - Tikšanās", kurā būs skatāmas latviešu autora Viktora Suškēviča un vācu autora Norberta Folbergera gleznas un skulptūras.

1.aprīlī studentu "Galerijā L" (Alūksnes 5, Rīga) tiks atklāta izstāde "Wood Morning".

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Līdz 15.maijam Rīgas Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā būs skatāma izstāde "Elki un cilvēki. Modes fotogrāfijas metamorfozes", kurā var aplūkot patiesi izcilus modes fotogrāfu darbus pēdējā pusgadsimta garumā. Izstāde atklāj modes fotogrāfiju kā spilgtu laikmeta liecinieku, cilvēcisko kaislību atspulgu un radošo meklējumu laboratoriju.

Foto: LETA

1.aprīlī plkst.19.30 kinoteātra "Rīga" Jaunajā zālē darbu sāks krievu improvizācijas teātris "Start". Tas ir pirmais krievu improvizācijas teātris Latvijā, kas strādā pēc atvērtās skatuves principiem, izrāžu laikā skatītājus mudinot uzstāties kopā ar improvizatoriem. Improvizācijas teātrī visas teatrālās ainiņas tiek radītas uz vietas no skatītāju ieteikumiem, līdz ar to katra izrāde tiek rādīta pirmo un pēdējo reizi, radot arvien jaunus stāstus un personāžus tajos. Vakara gaitā viens improvizators tiek atzīts par labāko, balstoties uz skatītāju atzinību.

KINO

Kinoteātros no šodienas, 1. aprīļa, sāk demonstrēt ilgi gaidīto Krievijas filmu "Dienesta romāns. Mūsdienas" (Служебный роман. Наше время). Padomju kulta komēdijas "Dienesta romāns" pamatā ir Eldara Rjazanova un Emilijas Braginski luga "Kolēģi". 1978.gadā Rjazanovs jau ir ekranizējis šo darbu - filma "Dienesta romāns" kļuva par līderi padomju kino industrijā, tajā gadā filmu noskatījās vairāk nekā 58 miljoni. Filmu regulāri rāda Krievijas televīzijā, un tā ir atzīta par padomju kino klasiku. Galvenajās lomās - Alise Freindliha, Andrejs Mjagkovs, Svetlana Nemoļajeva, Oļegs Basilašvili un Lija Ahedžakova.

Kadrs no filmas "Dienesta romāns. Mūsdienas" (Anastasija Zavorotņuka)
Kadrs no filmas "Dienesta romāns. Mūsdienas" (Anastasija Zavorotņuka) Foto: YouTube

Pie kino jaunumiem jāmin arī filmas "Supergriboši" ("Superbad") režisora Grega Motolas (Greg Mottola) jaunā komēdija "Pols" ("Paul") un britu aktiera Entonija Hopkinsa (Anthony Hopkins) jaunā šausmu filma "The Rite" ("Rituāls").

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu video mums uz e-pasta adresi: reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu