Malāvijas valdība asi kritizē Madonnu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Malāvija izteikusi asu kritiku par popdīvas Madonnas uzvedību pagājušās nedēļas labdarības vizītes laikā, kad viņa esot gaidījusi pateicību un īpašu attieksmi. Esot bijis «dīvaini un nomācoši» noskatīties, kā Madonna šķietami vēlas, «lai Malāviju mūžam saistītu pienākums izrādīt pateicību» par divu malāviešu bērnu adoptēšanu, trešdien paziņoja Āfrikas valsts valdība.

«Laipnība, vismaz tās ierastajā nozīmē, ir nesavtīga un anonīma,» teikts četras lappuses garajā paziņojumā. «Ja tā nav nesavtīga un klusa, tā nav laipnība, tas ir kaut kas cits. Drīzāk šantāža.»

Lidostā 54 gadus vecā dziedātāja pirmoreiz netika ielaista VIP zonā.

Slavas dēļ Madonna nesaņems nekādu īpašu attieksmi un pret viņu izturēsies «tāpat kā pret jebkuru tūristu», teikts valdības paziņojumā.

Malāvija arī norādīja, ka Madonnai vajadzētu «ievērot pieklājību un teikt taisnību».

«Viņa visai pasaulei stāsta, ka būvē skolas Malāvijā, kaut patiesībā viņa ziedojusi tikai klases telpu ierīkošanai,»

vēsta paziņojums. «Tas nesakrīt ar tāda cilvēka manierēm, kas vēlas godāšanu no valsts puses.»

Dziedātāja pirms diviem gadiem pārtrauca meiteņu akadēmijas celtniecību. Meiteņu skolas būvniecības projektam jau bija iztērēti 3,8 miljoni ASV dolāru (divi miljoni latu), taču pati izglītības iestāde tā arī netika uzbūvēta. Par līdzekļu izšķērdēšanu tika atlaists fonda «Raising Malawi» vadītājs.

Madonna
Madonna Foto: REUTERS/ScanPix

Vēlāk Madonna solīja uzcelt virkni skolu. Par projekta vadītāju tika iecelta tagadējās Malāvijas prezidentes, toreizējās viceprezidentes Džoisas Bandas māsa Andžimila Oponjo, ko vēlāk apvainoja par nepareizu pārvaldību.

Dziedātājas pusē esošie uzskata, ka pret Madonnu izrādītā attieksme esot Oponjo pirksts. «Madonna ir lielākā individuālā filantrope Malāvijā, un mūs nedaudz pārsteidz, ka prezidente izmanto savu amatu, lai atbalstītu māsas finansiālās intereses,» sacīja popdīvas labdarības organizācijas direktors Trevors Nīlsons. «Mēs turpināsim sponsorēt programmas bērnu atbalstīšanai Malāvijā, kur miljoniem bērnu cieš katru dienu.»

Madonna ziedojusi miljoniem dolāru bāreņiem Malāvijā, kas saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) datiem ir viena no 20 neattīstītākajām valstīm pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu