Populāri pašmāju hokejisti sākuši slieku biznesu (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā populārie hokejisti Oļegs Sorokins, Jānis Sprukts, Edgars Masaļskis un Mārtiņš Cipulis iesaistījušies biznesa projektā, audzējot sliekas un ražojot biohumusu. Par uzņēmējdarbības vietu ledus pavēlnieki izvēlējušies Mālpili. Šobrīd slieku audzēšana Latvijā kļūst aizvien populārāka un tiek uzskatīta par ļoti perspektīvu.

Lai attīstītu savu jauno biznesu, hokejisti tajā investējuši savus līdzekļus. Par to gandarīts ir Mālpils novada domes priekšsēdētājs, priecājoties, ka sportisti atbalsta vietējo uzņēmējdarbību un paši tajā iesaistās. Oļegs Sorokins atzīst, ka pamatā ir bijusi doma ko darīt pēc aktīvās sportista karjeras beigām un viņa ideju atbalstījuši arī pārējie minētie Latvijas izlases spēlētāji.

Par savu jauno biznesa projektu Oļegs Sorokins LNT ziņu sižetā teic: «Sākumā mēs domājām, ka tie ieguldījumi būs desmit, divdesmit reizes mazāki un ka tūlīt iesim tik uz augšu, sapratām, ka tā. Jebkurā gadījumā tas bija tik interesanti, ka negribējās mest pie malas un gribējās turpināt. Esmu ieguldījis trīs gadus sava laika, darba, braukāšanas un izzināšanas, braukājot pa šādām tādām konferencēm. Ražotnē esmu piedalījies ar savu darbu, vilcis gumijniekus un cimdus un racis tos mēslus, un devis sliekām un sliekas ar rokām nebaidos aiztikt.»

Savukārt Jānis Sprukts savu biznesu komentē: «Projekts likās interesants tieši ar zaļo domāšanu un ka tas ir noderīgs pašiem, jo to vienmēr var izprovēt - man mammai ir savs dārzs, kur viņa var pārbaudīt.»

Un rezultātu hokejisti jau esot savām acīm redzējuši, gan tomāti bijuši lielāki, gan puķes krāšņākas. Un galvenais, ko uzsver jaunie uzņēmēji, - tas ir veselīgi.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu