Ieva Akurātere un «Pērkons» kārtīgi izdancina alus dzērājus (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Vēsturiskajā «Aldara» alus darītavā pirms Lieldienām norisinājās jautrs burziņš jeb alus svētki, kura laikā viesi tika cienāti ar uzkodām, baudīja alu un citus atspirdzinošus dzērienus. Savukārt par pasākuma kulmināciju izvērtās leģendārās grupas «Pērkons» muzikālais priekšnesums. Turklāt, ja šobrīd burziņos uz deju grīdas modē kustināt gurnus, grupas soliste Ieva Akurātere izdancināja ballētājus, lecot tautas deju ritmos.

Alus svētku burziņā viesi baudīja dažādus kulinārijas brīnumus, kurus, visiem klāt esot, gatavoja Mārcienas muižas šefpavārs un TV3 raidījuma «Mūsdienu Latvijas garša» finālists Aivis Kauliņš, bet par īpašu muzikālo priekšnesumu rūpējās free-style percussion, kura laikā dalībnieki kā mūzikas instrumentus izmantoja alus vārītavā esošos alus brūvēšanas katlus, mucas un pudeles. Pirmo reizi «Aldarī» dārdēja arī leģendārā latviešu rokgrupa «Pērkons».

Alus svētku apmeklētāji ļoti gaidīja grupas «Pērkons» uzstāšanos, jo tieši šogad grupa par godu saviem mūziķiem, kuri svin apaļas jubilejas, ir izziņojusi koncertturneju, kuras laikā apceļo teju vai visu Latviju. Piemēram, grupas daiļā dzimuma pārstāvei Ievai Akurāterei šogad 22. aprīlī tiks svinēta 55 gadu jubileja, bet komponistam Jurim Kulakovam 55. jubileja ir 20. maijā.

Foto: Santa Sergejeva

«Visiem grupas mūziķiem šogad tiek svinētas jubilejas. Leons Sējāns tikko nosvinēja 55. jubileju Mežāža zīmē, bet Svaru zīmē Juris Sējāns nosvinēja vēl apaļāku jubileju; cik viņam palika, Juris lūdza publiski neminēt. Savukārt Raimondam Bartaševicam šogad katru dienu ir jubileja, jo viņš ir Čūskas gadā dzimis, bet mūsu grupas pastarītis Ikariņš (Ikars Ruņģis) svin 25 gadus, ko pavadījis kopā ar «Pērkonu»,» sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» «Pērkona» jubilārus uzskaita Ieva Akurātere.

Neraugoties uz pieklājīgo gadu skaitu, «Pērkona» mūziķi joprojām spēj saviļņot dažādas paaudzes. «Visjaukākais ir kompliments, ko esam saņēmuši no kāda maza zēna. Viņš pēc koncerta atzina, ka sākotnēji, mūs ieraugot uz afišu staba reklāmas plakātā, uz kura esam smokingos un es pat kāzu kleitā, nodomājis, ka būs nopietns un garlaicīgs koncerts. Taču koncerts viņu pārsteidzis un zēnam bijis interesanti un aizraujoši,» teic Ieva.

«Jā, ir patīkami, ka reizēm pienāk tādi nopietni, bārdaini un platiem pleciem puiši un atklāj, ka grupas koncerta laikā, sēžot 2. balkonā, esmu uz viņiem paskatījusies un puikas ir iedvesmojušies. Ļoti ceram, ka mēs būsim mūžīgie studenti un mums viss ies uz urrā,» atklāj Ieva, bet Juris Kulakovs piebilst, ka Siguldā pēdējo desmit gadu laikā neesot bijusi tik pilna zāle kā uz grupas «Pērkons» nesen notikušo koncertu. «Grupai «The Rolling Stones» ir vairāk gadu nekā mums, un viņi joprojām uzstājas,» piebilst Kulakovs.

Foto: Santa Sergejeva

Tiesa gan, 1985. gada notikumus vairs nevar reanimēt, kad pēc koncerta Ogres estrādē grupas fani izdemolēja vilciena vagonus, kas devās ceļā uz Rīgu. Juris Kulakovs smej, ka tik traki gan nevajadzētu vairs rīkoties, ja nu vienīgi simboliski nopirkt kādu vagonu un mazliet paampelēties.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu