Ceļvedis: Zilais ekrāns, Opolais un jaunas filmas (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Klāt nedēļas nogale un jūsu uzticamais izklaides un kultūras notikumu almanahs "TVNET ceļvedis". Kā ilustrē nesen veiktais sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" pētījums, gandrīz puse Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju piektdienu vakarus pavada, skatoties televizoru. Ar to tad arī sākam...

Zilais ekrāns

Kadrs no filmas "Doktors Dūlitls 2"
Kadrs no filmas "Doktors Dūlitls 2" Foto: publicitātes

Tad lūk, piektdienas vakarā LTV1 piedāvā seriāla "Mafijas klans" divas sērijas, LTV7 - jaunatnes hokeja līgas spēli un raidījumu makšķerniekiem "Zveja". Savukārt Latvijas komerctelevīzijas nolēmušas izklaidēt skatītājus ar dažādām filmām. LNT piedāvā divas asa sižeta filmas - Honkongas trilleri "Mazulis par 30 miljoniem dolāru" un šausmu filmu "Ekskursants", savukārt TV3 pēc kārtējās "Ugunsgrēka" sērijas smīdinās televīzijas skatītājus ar klasisko Edija Mērfija ģimenes komēdiju "Doktors Dūlitls 2".

Kadrs no filmas "Lācis Jogijs"
Kadrs no filmas "Lācis Jogijs" Foto: publicitātes

Tiem, kas dod priekšroku lielajam ekrānam, jāsaka, ka Latvijas kinoteātros gaidāma aktīva nedēļas nogale, jo uz ekrāniem iznāk četri jaunumi.

Pirmais jaunums ir filma no Krievijas – "Mīlestība - pārvērtība" ("Любовь-морковь"). Komēdiju žanru pārstāvošā filma piedāvās jaunu samainīšanos ar ķermeņiem (katrā no filmas daļām tiek piedāvāta cita versija) veidu. Otrs nedēļas jaunums ir fantastikas grāvējs "Es esmu Ceturtais" ("I Am Number Four"). Trešais jaunums šajā nedēļas nogalē ir ģimenes filma "Lācis Jogijs" ("Yogi Bear"), kuru izrāda arī 3D formātā. Pasaulē filma ir guvusi labas sekmes, un arī Latvijā cilvēkiem bija iespēja iepazīties ar Jogiju bērnu rīta pasākumā. Ceturtais jaunais darbs ir komēdija no Francijas "Sieva uz pilnu slodzi" ("Potiche"), kuru uzņēmis viens no franču izcilākajiem aktīvajiem režisoriem Fransuā Ozons, bet galvenajās lomās redzamas kino leģendas Katrīna Denēva un Žerārs Depardjē.

Freimaņa piemiņas koncerts "Dzīve kā košums"

Piektdien "Arēnā Rīga" pulcēsies mūziķi, lai piedalītos mūžībā aizgājušā mūziķa Mārtiņa Freimaņa piemiņai veltītajā koncertā "Dzīve kā košums", kas interesentiem būs vērojams arī tiešraidē internetā. Koncerta tiešraide būs skatāma Freimaņa fonda mājaslapā "www.mff.lv" un "Radio SWH" mājaslapā "www.radioswh.lv", kā arī varēs klausīties tiešraidē "Radio SWH" ēterā.

Piemiņas koncertā "Arēnā Rīga" no plkst.19 skatītāju zālē tiks demonstrētas divas dokumentālās filmas. Viena no tām būs 2006.gadā režisora Arvīda Krieva uzņemtā filma par grupu "Tumsa" ar nosaukumu "Dzīve kā košums". Savukārt otra būs jau pēc mākslinieka nāves Liepājas televīzijas "TV Dzintare" veidotais raidījums no arhīvu materiāliem, kas sola daudz aizraujošu kadru no mūziķa karjeras pirmsākumiem.

Savukārt plkst.20 sāksies koncerts, kad ar skaistākajām grupas "Tumsa" un Freimaņa dziesmām viņa talanta pielūdzējus priecēs Lauris Reiniks, "Putnu balle", Olga Rajecka, Aija Andrejeva, "Labvēlīgais tips", Čilli, grupas "PeR" un "Blitze", Yana Kay, koris "Mūza", "Astro’n’out", Valters un Kaža, Ance Krauze, Marija Bērziņa, Nikolajs Puzikovs un citi. Freimaņa rakstīto dzeju koncerta klausītājiem lasīs Arturs Skrastiņš un Zane Daudziņa.

Operdziedātāja Kristīne Opolais
Operdziedātāja Kristīne Opolais Foto: LETA

Liepājā turpinās XIX Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla koncerti. Piektdien plkst.19 Liepājas teātrī notiks festivāla koncerts, kas veltīts ungāru komponista Ferenca Lista divsimtgadei. 12.martā plkst.18 Liepājas teātrī un 13.martā plkst.17 teātra namā "Jūras Vārti" Ventspilī, pateicoties Dānijas Kultūras institūta un Dānijas vēstniecības Latvijā atbalstam, festivāla klausītājiem būs lieliska iespēja dzirdēt dāņu džeza zvaigznes "Nikolaj Bentzon Trio".

Piektdienas vakarā plkst.19.30 festivāla "Latvijas jaunās mūzikas dienas 2011" laikā Spīķeru koncertzālē notiks koncerts "Pone. Pastkartes. Pārmijas". Koncertā piedalīsies pianists Rihards Plešanovs un komponisti - klarnetists Jēkabs Nīmanis, saksofonists Niks Gothams, pianiste Solveiga Selga-Timpere, pianists Imants Zemzaris, Anna Veismane, kura spēlē melodionu, Valdis Muktupāvels, kurš spēlē etnogrāfisko kokli, un Imants Mežaraups, kurš spēlē klavieres. Koncertā piedalīsies arī vokālā grupa "Putni".

12.martā Melngalvju namā Rīgā un 17.martā Ventspils teātra namā "Jūras vārti" notiks komponista un ērģelnieka Aivara Kalēja koncerti "Skaņu Kalējs Aivars: Kamermūzikas meditācija".

Savukārt sestdien starptautisku atzinību ieguvusī Latvijas operdziedātāja Kristīne Opolais savā pirmajā koncertā Latvijas Nacionālajā operā (LNO) 12.martā klausītājus iepazīstinās ar Latvijā retāk dzirdētām operu ārijām.

Valērijs Meladze
Valērijs Meladze Foto: publicitātes

Piektdien plkst.19 Ādažu kultūras centrā notiks grupas "Labvēlīgais tips" koncerts. Ar koncertu Ādažos "Labvēlīgais tips" sāks savu ikgadējo pavasara koncertsēriju pa dažādiem Latvijas novadiem, kuras laikā grupa viesosies arī Līvānos, Ventspilī, Jelgavā, Madonā un Liepājā. Trīs nedēļu laikā "Labvēlīgais tips" apmeklēs sešus novadus un sniegs septiņus koncertus. Neilgi pēc koncerttūres izziņošanas 12.martā "Arēna Rīga" uzstāsies viens no šobrīd slavenākajiem Krievijas estrādes mūzikas dziedoņiem Valērijs Meladze. Savukārt svētdien, 13. martā LU Lielajā aulā uzstāsies slovēņu avangarda mūzikas grupa "Laibach".

Karlsona lomas atveidotājs Mārtiņš Egliens
Karlsona lomas atveidotājs Mārtiņš Egliens Foto: TVNET

Nacionālajā teātrī šonedēļ priekškaru vērusi režisora Mārtiņa Eihes veidotā izrāde "Karlsons, kas dzīvo uz jumta". Karlsona lomas atveidotājs ir aktieris Mārtiņš Egliens. Izrādes notiek sestdien un svētdien, 12. un 13. martā plkst. 12.

Klubi un krogi

Krogā "Aptieka" (Mazā Miesnieku 1) rīt, 12. martā, spēlēs DJ Dambis.

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) šovakar, 11. martā, un rīt, 12. martā, uzstāsies "Bite's Blues Band".

"Cocoloco" (Pēterbaznīcas 17) šovakar, 11. martā, spēlēs DJ Ivars Krauklis, bet rīt, 12. martā, DJ D.Tribe.

"Cuba Cafe" (Jauniela 15) šovakar, 11. martā, spēlēs AG, bet rīt, 12. martā, DJ Aspirīns.

Foto: TVNET

"I Love You" (Aldaru 9) šovakar, 11. martā, notiks "Cassette Party", kurā spēlēs DJ Egons Reiters un DJ Kārlis Dagilis, bet rīt, 12. martā, “ILY Sessions” ietvaros uzstāsies Martin Confused.

"Leningrad" (Kalēju 54) šovakar, 11. martā, uzstāsies "Adamsu famīlija".

LMA Studentu klubā (Raiņa 23) šovakar, 11. martā, uzstāsies “Brain n Cliche” un “Riga metro”, kā arī spēlēs Shurez, Hecktor Mirage un Trashy Kid, bet rīt, 12. martā, uzstāsies “Busy Bee” un “Holy Lamb”.

"Melnajā piektdienā" (Brīvības 193c) šovakar, 11. martā, notiks pasākums "Metāla fantadroms", kurā uzstāsies "Diseim", "Retrace My Life", "Dehydrated Goat", "Nighttales", "Tautas dēli" un "Opifex".

"Nabaklab" (Z. A. Meierovica 12) šovakar, 11. martā, spēlēs DJ Dambis un DJ Pipars, bet rīt, 12. martā, uzstāsies "Unfolded", "Mongowery" un "Smind".

"Pulkvedim neviens neraksta" (Peldu 26/28) šovakar, 11. martā, spēlēs DJ Toms V un Vital augšstāvā un Raitis apakšstāvā, bet rīt, 12. martā, DJ Artis Volfs augšstāvā un AG apakšstāvā.

"Bodies Revealed"
"Bodies Revealed" Foto: TVNET

Vēl joprojām t/c "Spice Home" telpās apskatāma skandalozā cilvēka ķermeņu izstāde izstāde "Bodies Revealed". Izstāde atvērta katru dienu no plkst. 10 līdz 21 (ieeja izstādē līdz plkst. 20), svētdienās no plkst. 10 līdz 20 (ieeja līdz plkst. 19).

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu video mums uz e-pasta adresi reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu