Interesanti: graiza dolārus un pārdod mākslu! (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kādam tas var šķist dumji vai pat noziedzīgi, bet kāds saskatīs ko interesantu un oriģinālu. Jau ceturto gadu divas radošas sievietes Latvijā graiza ASV dolāru zīmes un no sagrieztās naudas veido mākslas darbus.

Amerikāņiem ir teiciens – lai nopelnītu naudu, nauda ir jātērē. Šajā gadījumā jūrmalniece Irina Truhanova teicienu ir pārfrāzējusi pa savam.

Viņa var droši teikt - lai nopelnītu naudu, nauda jāsagriež.

Taču ne jau lai izmestu miskastē, no sasmalcinātajiem dolāriem top visdažādākie mākslas darbi.

Irina Kruglova otrai Irinai pievienojās gadu vēlāk. Viņa ir studējusi Mākslas akadēmijā, un kopš viņas pievienošanās dolāru bildēs ir krietni vairāk smalku detaļu.
«Es to salīdzinu ar juveliera darbu, jo tas ir smalks darbs. Taču, kad iemīli to, ko dari, viss izdodas bez aizķeršanās,» stāsta māksliniece Irina Kruglova.

Klientu saraksta augšgalā ir Krievijas zvaigznes

Kopš 2009. gada abu Irinu mākslas bizness ir attīstījies gaismas ātrumā. Klientu saraksta augšgalā ir Krievijas radio un televīzijas zvaigznes, sportisti, arī Comedi kluba dibinātājs, komponisti un arī latviešiem zināmi Krievijas estrādes mūziķi.

Viens no kolorītākajiem klientiem ir Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs.


«Viņam ļoti patika, Kadirovam jau patīk tādas, teiksim, oriģinālas lietas. Viņu grūti pārsteigt, bet šoreiz esot izdevies,» secina Irina.
Abas sievietes

pabeigto bilžu skaitu jau vairs neatceras, kur nu vēl runāt par to, cik dolāru ir sagraizīti.

Dolāru banknotēm vienmēr jābūt jaunām un pilnīgi neburzītām. Pamatā bilžu tapšanā starp šķēru asmeņiem nokļūst viena dolāra banknotes, taču ir reizes, kad netiek žēlotas ne divu, ne piecu dolāru banknotes. Starp citu, jaunas divu dolāru banknotes jāatgādā no okeāna otra krasta, jo Latvijā nevienā bankā tādu nav.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu