Dzelzītis līdz asinīm savaino kolēģi Žagaru

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Janis Deinats, Fotocentrs

Trillera cienīgu sižetu piedzīvojis Dailes teātra aktieris Juris Žagars. Kamerzālē spēlētās izrādes «Trilleris» otrā cēliena laikā aktieris Lauris Dzelzītis savu kolēģi Juri ar roku dzelžiem pieslēdz pie galdiņa un to iegriež, kā rezultātā 14. marta izrādē Juris zaudēja līdzsvaru un, krītot no galda, atsitās pret sēdekli, pārsitot galvu. No cietušā aktiera galvas sāka līt asinis.

Šī izrāde tiek spēlēta jau otro sezonu pēc kārtas, un iepriekš viss noritēja bez aizķeršanās, taču 14. marta izrāde tā arī netika nospēlēta līdz galam, jo Jura Žagara iegūtā trauma bija tik nopietna, ka izrāde nevarēja turpināties.

Trillerī ar maskarādes elementiem spēlē tikai divi aktieri - (no kreisās) Juris Žagars un Lauris Dzelzītis
Trillerī ar maskarādes elementiem spēlē tikai divi aktieri - (no kreisās) Juris Žagars un Lauris Dzelzītis Foto: Janis Deinats, Fotocentrs

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Juris Žagars atklāj, ka lai arī ne vienu reizi vien uz skatuves spēlēti kautiņi un izspēlēti dažādi ekstrēmi triki, šādu traumu viņš ieguvis pirmo reizi mūžā. «Neviens pie tā nav vainīgs. Tā vienkārši notika un viss,» teic Žagars.

«Šo izrādi esam spēlējuši neskaitāmas reizes, bet iepriekš nekas traks nebija noticis,» viņš piebilst. Izrādes otrajā cēlienā Laura Dzelzīša atveidotais varonis ar roku dzelžiem pieslēdz Jura Žagara atveidoto personāžu pie galda un to iegriež. «Acīmredzot, šoreiz nepareizi turējos pie galda, zaudēju līdzsvaru un nolidoju no galda. Ar galvu atsitos pret sēdekļa malu. Sākotnēji domāju, ka nekas traks nav noticis, bet tad sajutu, ka aumaļām sāk līt asinis. Vērsos pie skatītājiem ar paziņojumu, ka izrāde tiek pārtraukta, bet skatītāji īsti tam negribēja noticēt, iespējams, domājot, ka tas piederas pie izrādes scenārija. Piesteidzās arī Lauris un atslēdza roku dzelžus, taču skatītāji laikam joprojām nespēja noticēt, ka trauma ir īsta. Mēs, aktieri, ļoti bieži turpinām spēlēt izrādi pat tad, ja kas ekstrēms noticis uz skatuves. Taču šoreiz izrāde bija jāpārtrauc, jo asinis pa galvu nerima tecēt,» piedzīvoto atminas Žagars.

Jura Žagara atveidotais personāžs ar roku dzelžiem izrādes laikā tiek pieslēgts pie galda
Jura Žagara atveidotais personāžs ar roku dzelžiem izrādes laikā tiek pieslēgts pie galda Foto: Janis Deinats, Fotocentrs

Pēc iegūtās galvas traumas aktierim mediķi ieteikuši pavadīt trīs dienas gultas režīmā. Nākamajā dienā pēc izrādes cietušais aktieris gan vēlējies doties darba gaitās, taču, piecēlies no gultas, secinājis, ka reibst galva. «Nekas traks jau nav, vien klasiskā smadzeņu trīce,» teic aktieris. Tiesa gan, jau šovakar Juri Žagaru redzēsim atkal uz Dailes teātra skatuves izrādē «Marija Stjuarte».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu