Džekija Čana Latvijā uzņemtā filma ir gatava (14)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

14.martā kinoteātrī «Citadele» pirmizrādi piedzīvos Honkongas filmzvaigznes Džekija Čana jaunā filma «Dieva bruņas 3. Misija Zodiaks», kuras filmēšana pagājušā gada pavasarī notika arī Jelgavā.

Džekija Čana piedzīvojumi Jelgavā

Filmas pirmizrāde tiks organizēta kā pasākums, kurā ikviens apmeklētājs varēs pie kokteiļa glāzes noskatīties filmu «Dieva bruņas 3. Misija Zodiaks», uzzināt, kā iespējams Čanu pierunāt filmas epizodes uzņemt Latvijā, uzzināt par filmēšanas aizkulisēm «Aerodium» un tikties ar filmas galveno varoņu dublieriem un Čana lidošanas instruktoriem - Kasparu Rumu, Gunti Šeferu un Artūru Kāršenieku.

2012.gada pavasarī Jelgavā ieradās pasaulslavenais režisors, kaskadieris un aktieris Čans, lai «Aerodium» vēja tunelī uzņemtu epizodes savai pēdējai filmai «Dieva bruņas 3. Misija Zodiaks». Pēc trīs nedēļu neatlaidīga un mērķtiecīga darba Čans paveica plānoto un bija apmierināts ar rezultātu, kā arī bija gandarīts, ka iemācījies lidot. Filmēšanā piedalījās un galvenos varoņus sarežģītākajās epizodēs dublēja arī «Aerodium» lidotāji.

«Aerodium» valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns akcentē, ka Honkongas filmzvaigznes viesošanās Latvijā ir rezultāts veiksmīgai «Aerodium» darbībai izstādes «World Expo 2010» laikā Šanhajā. Pirmo reizi «Aerodium» pārstāvji ar Čanu iepazinās, kad viņš izmēģināja lidojumu Latvijas paviljonā. Lidošana viņam iepatikās, tādēļ jau Šanhajā tika izteikta iespēja, ka viņa jaunākajā filmā varētu tikt iekļauti «Aerodium» akrobātikas elementi un, iespējams, tos varētu izpildīt arī paši «Aerodium» instruktori.

Teju divus gads «Aerodium» strādāja pie tā, lai Čans savas jaunākās filmas lidošanas epizodes filmētu tieši Latvijā.

Čana jaunākās filmas epizožu uzņemšana Jelgavā «Aerodium» vēja tunelī notika no 2012.gada 18.aprīļa līdz 2.maijam. Čana viesošanās laikā tuneļa teritoriju kuplā skaitā apmeklēja filmzvaigznes fani. Ar viņu tikās arī Latvijas premjers Valdis Dombrovskis (V), uzdāvinot suvenīru - Lāčplēša cepuri Latvijas karoga krāsās.

«Dieva bruņas 3. Misija Zodiaks»

«Dieva bruņas 3. Misija Zodiaks» ir lielbudžeta piedzīvojumu komēdija, kas uzņemta astoņās pasaules valstīs. Filma ir stāsts par avantūristu un dārgumu mednieku Džekiju Čanu, kurš apceļo visu pasauli, lai atrastu un izglābtu nozagto Ķīnas kultūras mantojumu - sešas no 12 ķīniešu zodiaka dzīvnieku galvām. Filmas galveno varoni un viņa komandu sagaida dramatiski piedzīvojumi, jo ne viss izvēršas kā cerēts.

Filma pirmizrādi Ķīnā piedzīvoja zīmīgajā datumā 2012.gada 12.decembrī. Pirmo četru dienu laikā tā nopelnīja 34,6 miljonus ASV dolāru (vairāk nekā 18 miljonus latu), kļūstot par pelnošāko filmu visā Ķīnas kino industrijas vēsturē.

Filmas «Dieva bruņas 3. Misija Zodiaks» pirmizrāde kinoteātrī «Citadele» notiks 14.martā plkst. 18.30.

Biļetes uz filmas pirmizrādi ir pieejamas ierobežotā skaitā, un tās var iegādāties kinoteātra kasē un internetā «www.forumcinemas.lv».

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu