"Forum Cinemas": kinoteātri nemirs! (1)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Tuvākajos gados kino rādīšanā uz lielajiem ekrāniem būtiskas izmaiņas nav sagaidāmas, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" prognozēja kino izplatītāja un izrādītāja "Forum Cinemas" direktors Atis Amoliņš.

Pēc viņa teiktā, tuvāko triju līdz piecu gadu nākotnē diezin vai daudz kas mainīsies. "Es domāju, ka daudz lielāka loma būs visam tam, kas nav īsti saistīts ar kino, - koncertu, sporta pasākumu un tamlīdzīgu lietu rādīšanai. Piemēram, Metropolitēna operu rādīšana ir ļoti veiksmīgs projekts. Tas, kas man no sākuma vairāk likās kā tāds sabiedrisko attiecību projekts, ir izrādījies absolūti komerciāls, un cilvēki uz to nāk ar prieku," pastāstīja Amoliņš.

Uz jautājumu par "Rīgas Dinamo" hokeja spēļu rādīšanu uz lielā ekrāna "Forum Cinemas" direktors norādīja, ka tas būs atkarīgs no tehniskā nodrošinājuma.

"Lai skatītos 3D formātā, spēli vajadzētu filmēt aptuveni 17 kamerām. Tas ir ļoti dārgs pasākums," viņš paskaidroja.

Arī tuvākajos desmit gados diezin vai gaidāmas būtiskas pārmaiņas kino izrādīšanā uz lielajiem ekrāniem. "Īsti nedomāju, ka tehnoloģiju ziņā būs notikusi kāda liela revolūcija. Lielākā revolūcija bija digitalizācija, un es nedomāju, ka turpmāko desmit gadu laikā vēl kaut kas līdzīgs notiks," klāstīja Amoliņš.

Viņš pauda cerību, ka cilvēki arī nākotnē turpinās apmeklēt kinoteātrus. "Neviens jau nezina, kā tad būs, kristāla bumbas jau nav. Taču es gribētu cerēt, ka kino tomēr būs, jo, lai tas būtu, ir dažādi iemesli.

Galvenais - cilvēks ir sociāla būtne, un viņam patīk iet ārā no mājas un tikties ar draugiem. Viņš nevar sēdēt četrās sienās. Kino ir viena no vietām, kur to darīt.

Beigu beigās - kino nāve jau ir paredzēta daudz reižu. Kad sākās televīzija, visi teica, ka kino būs miris. Sākās video - arī teica, ka kino būs miris. Īstenībā - nemirst," pavēstīja Amoliņš.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu