Piemiņas programma, godinot Imantu Ziedoni (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pieminot mūžībā aizgājušo dzejnieku Imantu Ziedoni, Latvijas Televīzijas 1. kanāla programmā veiktas izmaiņas.

Sestdien, 2. martā, pulksten 15.55 raidījumā «Laiks Ziedonim» LTV1 aicina atsaukt atmiņā albuma «Viegli» atvēršanas svētkus Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunceltnē. Pirms nepilniem trim gadiem satikās Latvijas mūziķi un sabiedrībā rosīgi cilvēki un izveidoja kustību, kuras mērķis ir padarīt dzīvi priecīgāku un patīkamāku, veidot iedvesmojošus darbus savā valstī. Viens no šiem veikumiem ir Imanta Ziedoņa fonds «Viegli».

2010. gada vasarā tapa dziesmu programma ar Imanta Ziedoņa dzeju. Ieraksta dalībnieki – populāri Latvijas mūziķi: Renārs Kaupers, Goran Gora, Māra Upmane-Holšteina, Kārlis Kazāks, Raimonds Gusarevs, Jānis Strapcāns un viņu draugi. Dziesmas apkopotas albumā «Viegli» ar Imanta Ziedoņa dzeju. Tā atvēršanas svētkiem, kas notika 2011. gada 1. maijā, tika dots zīmīgs nosaukums - «Laiks Ziedonim». Tā ir asociācija ar dabu, kura mostas ziedonim, ar vārdu Ziedonis, kas ierakstīts šai dienā kalendārā, ar dzejnieka dzimšanas dienu 3. maijā un arī ar vērienīgāku ideju – sāc ziedēt arī tu, jo ir laiks savu valsti atraisīt gaišām idejām!

Otrdien, 5. martā, pulksten 21.35 LTV1 ēterā vēlreiz izskanēs I. Ziedoņa 80. jubilejai veltītā LNSO koncertprogramma «Atsaukšanās 2013». Dzejnieks Imants Ziedonis pirms 15 gadiem Zvaigznes dienā 6. janvārī klausītājus aicināja uz mūzikas, epifāniju un dzejas vakaru, toreiz par radošu domubiedru pieaicinot klavesīnisti Ainu Kalnciemu. Tā klausītājiem gadu no gada bija iespēja dzirdēt neparastu radošu notikumu, kurā mūzika savijās ar Dzejnieka uzrakstītajām, spēcīgajām garīgajām domām.

Pirms astoņiem gadiem dzejniekam Imantam Ziedonim ar savu koncertprogrammu atsaucās pianists Vestards Šimkus – pasākums ieguva jaunu enerģiju un rezonansi sabiedrībā.

Šogad Zvaigznes dienā – uz Lielās ģildes skatuves tika turpināta Imanta Ziedoņa aizsāktā koncertprogrammas «Atsaukšanās» tradīcija. Koncertprogramma bija kā Dzejnieka un mūziķu garīgā kvintesence, kuru piepildīja mākslinieki nu jau ar pasaules un Eiropas atzinību – pianists Vestards Šimkus, klavesīniste Aina Kalnciema un LNSO Flautu grupas koncertmeistare, flautiste Dita Krenberga, Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš.

Pasākuma tapšanā piedalījās arī televīzijas žurnāliste Ilze Strenga, režisors Armands Zvirbulis un scenārija autore filozofe Iveta Šimkus

Trešdien, 6. martā, LTV1 plāno tiešraidē demonstrēt atvadīšanos no Imanta Ziedoņa, savukārt vakara programmā – «100g kultūras» raidījums veltīts Imantam Ziedonim un dzejnieces Liānas Langas intervija ar dzejnieku 2003.gadā.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu