«Čikāgas piecīši» noballējas Latvijā un dodas prom uz Ameriku (22)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Leģendārā trimdas latviešu muzikālā ansambļa «Čikāgas piecīši» sastāvs, izņemot Loriju Vudu, kas jau ilgus gadus dzīvo Latvijā, savā senču dzimtenē bija ieradušies uz Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas 2012 svinīgo ceremoniju, lai saņemtu balvu par mūža ieguldījumu.

Svinīgajā ceremonijā, kad «Čikāgas piecīšu» dalībnieki saņēma balvu, skatītāji zālē viņus sveica ar milzīgām ovācijām. Arī aizkulisēs muzikālā apvienība bija pacilātā garastāvoklī un smēja, ka nu iegūtā balva – mikrofona statuete - būs jāsagriež piecās daļās, lai kaut neliela balvas daļa tiktu katram dalībniekam.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Lorija Vuda stāsta, ka viņas grupas biedri šoreiz uz Latviju atbraukuši nozīmīgā apbalvojuma saņemšanas dēļ. «Citādi diez vai viņi atbrauktu,» nosaka Lorija. Amerikā dzīvojošie grupas dalībnieki atklāj, ka, līdzko uzzinājuši par balvu, sākuši prātot, kuri tad no grupas dalībniekiem varēs doties ceļā. Lai gan sākotnējās aplēses liecinājušas, ka no «piecīšu» sastāva varēs ierasties vien trīs, Latvijā grupa tomēr ieradās kuplā pulkā.

Vaicājot, ko «Čikāgas piecīšiem» nozīmē balva par mūža ieguldījumu, Janīna Ankipāne teic: neticami, ka Latvijā grupas mūziķus tik ļoti mīl. «Tas mums ir liels pagodinājums,» viņa nosaka.

Lai arī 2011. gada vasarā «Čikāgas piecīši» rīkoja atvadu koncertturneju un vienlaikus tika svinēta ansambļa 50. jubileja, grupa turpina muzicēt. «Mūsu atvadu koncerttūre noslēdzās tieši Latvijas Nacionālajā teātrī, un tagad šajās telpās saņemam balvu par mūža ieguldījumu, lieliska sajūta,» teic Lorija. Viņa arī priecājas, ka grupai izdodas pārkāpt izziņotās atvadas no skatuves. «Mums 2012. gada vasarā bija lielisks koncerts Milvokos Ziemeļamerikas latviešu dziesmu svētku ietvaros,» bilst Lorija.

Grupas dalībnieki gan prāto, ka vienreiz jau pietiktu muzicēt. «Čikāgas piecīši» nevairās par sevi pasmieties, nosakot, ka noteikti būs arī «Čikāgas piecīšu» 75. jubilejas koncerts, bet tas jau būs atceres koncerts. 28. februāra vakarā muzikālā apvienība sniedza koncertu koncertzālē «Palladium». Agrā 1. marta rītā gan visi grupas dalībnieki, izņemot Loriju Vudu, aizlidoja uz mājām Amerikā. «Pēc koncerta visu nakti palikām nomodā, dzērām un priecājāmies, un pa taisno uz lidmašīnu,» atklāj Janīna Ankipāne.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu