Madara Līduma: «Es nebiju dinozaurs biatlonā» (8)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ raidījumā «Ātruma cilts» izbraukt pa rallija trasi mēģinājusi Madara Līduma - biatloniste 12 gadus. 30 gadus vecā Madara raidījuma sižetā «Iedo' izbraukt» stāsta, kāpēc izvēlējās kļūt par biatlonisti, kā arī atklāj, ka ikdienā pārvietojas ar «smaidīgo Hondiņu». Madara brauca pa trasi lietainā laikā un no tiem, kas braukuši tādos laika apstākļos, ierindojās ceturtajā vietā.

Sarunā ar raidījuma vadītāju Sanitu Pelēķi Madara Līduma stāsta, ka par biatlonisti kļuvusi tāpēc, ka arī vecāki un brālis nodarbojas ar sportu, tāpat viņa neslēpj, ka treniņi bijuši diezgan grūti. Arī šaušana neesot nekāds vieglais posms biatlonā, tomēr savulaik Madarai tas padevies ļoti veiksmīgi, piemēram, 2006. gadā Līduma Olimpiskajās spēlēs izcīnīja 10. vietu 20 kilometru distancē.

Latvijas biatloniste Madara Līduma 2010. gadā, dodoties uz 2011. gada ziemas Olimpiskajām spēlēm
Latvijas biatloniste Madara Līduma 2010. gadā, dodoties uz 2011. gada ziemas Olimpiskajām spēlēm Foto: AFP/LETA

Pati Madara ikdienā ar draugu dala «smaidīgo Hondiņu», taču pa trasi vēl nebija braukusi. Kopš pametusi biatlonistes karjeru, sākusi vien Biķernieku trasē braukāt ar skrituļslidām vai ziemā slēpot.

Par biatlona pamešanu Madara teic: «Es, protams, uzskatu, ka nebiju dinozaurs biatlonā. 12 gadi, kurus es tur pavadīju, bija ilgs laiks, tomēr ne tik ilgs laiks.»

Skaties, kā Madarai veicās trasē un uzzini vairāk par to, kāpēc biatloniste pēc 12 gadiem pameta savu nodarbošanos:

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu