Kā saposušās akadēmiskās mūzikas zvaigznes (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uz Latvijas Nacionālās operas skatuves akadēmiskās mūzikas nozīmīgākajā gada notikumā «Lielās mūzikas balvas 2012» apbalvošanas ceremonijā un koncertā latviešu talantīgās skatuves mākslinieces lielākoties bija tērpušās garās kleitās. Dzīvesstila portāls «Sejas» noskaidroja, kur akadēmiskās mūzikas žanra pārstāves šūdinājušas vai iegādājušās jau gatavus savus skatuves tērpus.

Latviešu pianiste Agnese Egliņa atklāj, ka savu gaišo kleitu ar melno šlepi iegādājusies pāris dienas pirms «Lielās mūzikas balvas 2012» apbalvošanas ceremonijas kādā no Rīgas komisijas veikaliem. «Kad uzvilku šo kleitu, sapratu, ka tā ir īpaša,» atzīst Agnese. Kleita lieliski atsedza pianistes plecu zonu, tādējādi atklājot, kā izcilā mūziķe ar visu ķermeni dzīvo līdzi spēlētajiem skaņdarbiem.

Pianiste uzsver, ka viņai vienmēr svarīgi, kāds būs skatuves tērps. «Tam noteikti ir jāsaskan ar konkrētās koncertprogrammas kopbildi, lai klausītājiem un skatītājiem ir vieglāk uztvert,» viņa nosaka.

Izcilā latviešu pianiste Agnese Egliņa
Izcilā latviešu pianiste Agnese Egliņa Foto: Mārtiņš Otto

«Lielās mūzikas balvas 2012» apbalvošanas ceremonijā vijolniece Elīna Bukša saņēma balvu nominācijā «Gada debija». Elīna pēc balvas bija ieradusies modes mākslinieces Natālijas Jansones darinātā tumši zilā kleitā. Sarunā ar «Sejām» Elīna atklāja, ka jau otro gadu studē Beļģijā – Karalienes Elizabetes mūzikas kapelā speciālā skolā, kur tiek izglītoti vijoles solisti. Arī Beļģijā uz skatuves Elīna mirdz Natālijas Jansones darinātās kleitās. «Man jau ir trīs kleitas, ko man speciāli darinājusi Natālija,» nosaka vijolniece. Uz skatuves Elīna nekad nemuzicē augstpapēžu apavos. «Ikdienā man ļoti patīk staigāt apavos uz papēdīšiem, bet uz skatuves ir ļoti svarīgi just balansu un saikni ar zemi, un tas palīdz vijoļspēlei,» viņa atklāj.

Latviešu vijolniece Elīna Bukša
Latviešu vijolniece Elīna Bukša Foto: Mārtiņš Otto

Balvu nominācijā «Gada uzvedums» saņēmis «Cantando y amando», kas notika Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē. Mūzikas un sajūtu izrāde ar Astora Pjacollas mūziku «Cantando y amando» ir Latvijas Nacionālās operas solistes Ilonas Bageles monoizrāde. Uz svinīgo ceremoniju operdziedātāja Ilona Bagele bija izvēlējusies melnu tērpu. «Šo tērpu iegādājos kādā no Rīgas apģērbu veikaliem. Tas gan nav speciāli pirkts šai reizei. Kad gatavojos šim pasākumam, atvēru skapi un izvēlējos tieši šo tērpu,» nosaka operdziedātāja.

Operdziedātāja Ilona Bagele
Operdziedātāja Ilona Bagele Foto: Mārtiņš Otto

Ilona vienmēr, apmeklējot saviesīgus pasākumus, ir ļoti gaumīgi un eleganti saposusies. «Lielākoties tērpus veidoju pati kopā ar savu Daugavpils šuvēju Vitu Astašonoku. Viņa vienmēr atbalsta un realizē manas idejas,» piebilst Bagele.

Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa-Egliena, kura jau ceturto gadu vada «Lielās mūzikas balvas» apbalvošanas ceremoniju, uz skatuves mirdzēja modes mākslinieces Odettas Birmanes darinātā sudrabkrāsas kleitā.

"Lielās mūzikas balvas 2012" apbalvošanas ceremonijas vadītāji Dita Lūriņa-Egliena un Ints Teterovskis
"Lielās mūzikas balvas 2012" apbalvošanas ceremonijas vadītāji Dita Lūriņa-Egliena un Ints Teterovskis Foto: Mārtiņš Otto

«Lielās mūzikas balvas 2012» apbalvošanas ceremonijā apburošā latviešu akordeoniste Ksenija Sidorova saņēma balvu «Par izcilu sniegumu». Uz nozīmīgāko kultūras pasākumu Ksenija bija izvēlējusies bikses no amerikāņu dizaineres «Harriet» kolekcijas, bet blūzi no zīmola «Max Mara». Savukārt apavi akordeonistei uz skatuves patīk ērti un stabili, tāpēc augstpapēžu kurpēs viņu uz skatuves spēlējam instrumentu neredzēsiet.

Latvijas apburošā akordeoniste Ksenija Sidorova
Latvijas apburošā akordeoniste Ksenija Sidorova Foto: LETA
Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu