Dita Lūriņa-Egliena ļāvusies vizuālām pārvērtībām (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa-Egliena jau ceturto gadu pēc kārtas vada Latvijas akadēmiskās mūzikas nozīmīgāko notikumu - «Lielās mūzikas balvas» apbalvošanas ceremoniju. Šoreiz viņa pārsteidza ar jaunu vizuālo tēlu. Aktrise savas blondās matu cirtas nokrāsojusi kastaņbrūnas un uz skatuves mirdzēja modes mākslinieces Odettas Birmanes darinātā kleitā.

Šogad «Lielās mūzikas balvas» apbalvošanas ceremoniju Dita Lūriņa-Egliena vadīja tandēmā ar jauniešu kora «Balsis» māksliniecisko vadītāju Intu Teterovski.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» aktrise atklāja, ka akadēmiskās mūzikas apbalvošanas ceremonija katru gadu ir īpaši saviļņojošs pasākums. «Šis pasākums notiek tikai reizi gadā un ir ļoti svinīgi. Mūziķi spēlē tik virtuozi un skaisti, ka es vienmēr uz skatuves jūtos ļoti satraucoši un atbildīgi, un pat kaut kādā ziņā svētsvinīgi,» pēc apbalvošanas ceremonijas atzina Dita.

Šogad «Lielās mūzikas balvas» apbalvošanas ceremoniju Dita Lūriņa-Egliena vadīja tendēmā ar jauniešu kora «Balsis» māksliniecisko vadītāju Intu Teterovski
Šogad «Lielās mūzikas balvas» apbalvošanas ceremoniju Dita Lūriņa-Egliena vadīja tendēmā ar jauniešu kora «Balsis» māksliniecisko vadītāju Intu Teterovski Foto: Mārtiņš Otto

Šarmantā aktrise, vadot apbalvošanas ceremoniju, bija tērpusies latviešu modes mākslinieces Odettas Birmanes darinātā kleitā. «Iepriekšējos trīs gadus manus skatuves tērpus veidoja Liene Rolšteina. Šogad ir pārmaiņas gan tērpā, gan manā vizuālajā tēlā,» piebilst Dita.

Tiesa gan, arī pati aktrise var lepoties ar lielisku balsi. Pēc pērnā gada Ziemassvētku koncerta Ķīpsalas izstāžu hallē skatītāji bija pārsteigti, dzirdot aktrises skanīgo vokālu, un atzina, ka viņa pat varētu mainīt teātrus un kļūt par operdziedātāju. «Es gan pati neesmu domājusi mainīt teātra namus, bet mani kursa biedri reizēm mani mēdz paķircināt. Piemēram, aktieris Ainārs Ančevskis man teicis: «Tu atkal aizgulējies tramvajā un aizbrauci vienu pieturu garām! Jo vispirms ir pietura Latvijas Nacionālā opera un tad seko Latvijas Nacionālais teātris. Es apzinos, cik grūta ir operdziedātāju profesija. Kādai ir jābūt nervu sistēmai! Apbrīnoju pilnīgi visas operdziedātājas. Bet man ļoti patīk būt aktrisei,» stāsta Dita.

Pēc apbalvošanas ceremonijas uz banketu grezno Odettas Birmanes darināto kleitu gandrīz nevarēja atpazīt, jo izrādās, ka kleitas šleipe, ar kuru Dita bija redzama uz skatuves, ir ērti noņemama
Pēc apbalvošanas ceremonijas uz banketu grezno Odettas Birmanes darināto kleitu gandrīz nevarēja atpazīt, jo izrādās, ka kleitas šleipe, ar kuru Dita bija redzama uz skatuves, ir ērti noņemama Foto: Mārtiņš Otto
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu