Rekonstruēs Kongresu namu koncertzāles izveidei (32)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā pēc trīs gadiem būs akustiskā koncertzāle. Rīgas dome atradusi vairākus miljonus, lai pārbūvētu Kongresu nama lielo zāli. Iecerēts to rekonstruēt līdz 2014.gadam, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, lai tur varētu uzstāties pasaulē slaveni mūziķi, pirmdien informēja LNT ziņas.

Kongresu nama rekonstrukcijas uzraudzību plānots uzticēt Maestro Raimondam Paulam. "Mēs izceļamies Eiropā ar to, ka mums nav koncertzāles. Vecā ģilde, arēna – bet tā nav koncertzāle," atzina Pauls.

Kongresu nama lielā zāle iegūs jaunu veidolu. Pēc pārbūves omulīgākas kļūs mākslinieku telpas, bet skatītāju sēdvietu skaits palielināsies par 300 vietām - līdz pusotram tūkstotim.

LNT ziņas vēstīja, ka būs jauna skatuve un arī augstāki griesti. Modernas aprises iegūs arī skatuves mehanizācija, jo līdzšinējā esot pagājušā gadsimta tehnika.

Kopējās projekta izmaksas tiek lēstas trīs līdz četru miljonu latu apmērā.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu