Juris Millers: «Eirovīzijas superfinālā notika godīga cīņa!» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Eirovīzijas eksperts un vairāku dziedātāju menedžeris Juris Millers, pirms uz skatuves Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā finālā muzicēt devās viņa pārstāvētie skatuves mākslinieki – Samanta Tīna un duets Dāvids Kalandija un Dināra, arī bija parūpējies par elegantu smokingu ar tauriņu. Lai arī pietrūka vien pārdesmit balsu, lai Samanta brauktu uz Malmi, kur šogad norisināsies starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, Juris ar savu radošo komandu bija pozitīvi noskaņots un uzvarētājiem, grupas «PeR» puišiem vēlēja veiksmi.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Juris Millers atzīst, ka Eirovīzijas superfināla trijnieks bijis ļoti interesants. «Cīņa bija laba. Vismaz mēs uz skatuves redzējām tos mūziķus, kuri ar savu darbu un talantu savā starpā godīgi cīnījās. Tas, manuprāt, ir lielākais ieguvums, ka mēģinājumi negodīgā veidā uzvarēt konkursā izgāzās. Tas nozīmē, ka ir vēl arī kādi kvalitātes un ētikas standarti,» atklāj Juris.

Viņš arī norāda, ka Samanta Tīna nebūt nedomā apstāties un arī nākamgad plāno piedalīties Eirovīzijā. «Pirmkārt skatīsimies, kādas dziesmas būs nākamgad. Un varu aicināt tos visus kliedzējus un rējējus, ka šogad Eirovīzijā novērojama ārzemju autoru ekspansija, - piedodiet, bet varbūt vajag Latvijas Eirovīzijas dziesmu autoriem sākt domāt ar biznesa pieeju, no tā viedokļa, ka piedodiet, bet jūs jau esat tie, kuri saņems autortiesības.

Ne jau izpildītājam ir jāmaksā par to, ka viņš izpildīs jūsu dziesmu, ar kuru autors pelnīs. Protams, tas ir viens būtisks faktors, jo ārzemju autori atšķirībā no Latvijas autoriem ir gatavi izklāties kā tepiķis, izlabot jebkuru niansi dziesmā, ko dziedātājs vēlas. To novēlu arī Latvijas komponistiem. Nevis uzrakstīt dziesmu tikai ķeksīša pēc, lai tikai kaut ko iesniegtu Eirovīzijā, bet laicīgi modelēt versijas un meklēt izpildītājus, laicīgi pie tā strādāt, jo Eirovīzija ir milzīga iespēja valstij sevi reklamēt ar vienu ļoti būtisku nosacījumu - ja māk un ja grib reklamēt!» savu viedokli pauž Millers.

Juris Millers Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases finālā pavada uz skatuvi Samantu Tīnu
Juris Millers Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases finālā pavada uz skatuvi Samantu Tīnu Foto: Santa Sergejeva
Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu