Niks, Mārtiņš un Arnis: Cik labi, ka mēs viens otram esam! (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klasiski ezītis atkal meklēs izeju no miglas. Stāsts «Ezītis miglā», kas daudziem vairāk pazīstams pēc multiplikācijas filmas, šodien, 15. februārī, piedzīvos savu pirmo iestudējumu Rīgā. Tā būšot jautri nopietna izrāde, un kā nu ne, ja to veido trīs kolorītas personības: Mārtiņš Vilsons, Arnis Līcītis un Niks Matvejevs.

TVNET: Kā šis kopprojekts radās, kā izlēmāt, ka laiks kopā uzspēlēt izrādi?

Izrādes producente Diāna Bērza: «Drīz jau apritēs gads, kopš man radās ideja šos divus aiz Latvijas austrumu robežas tik populāros aktierus – Arni un Mārtiņu - savest kopā uz mūsu «Austrumu Robežas» skatuves.

Ideja par «Ezīti miglā» atnāca kā jau visas labās idejas – spēji un negaidīti.

Sekojot mēģinājumu gaitai, esmu laimīga, ka mūsu skatītāji varēs tikties ar šiem izcilajiem aktieriem tik patiesi sirsnīgā izrādē, kāda tā būs. Tērpus māksliniekiem veido leģendārā Rīgas kinostudijas tērpu māksliniece Larisa Brauna, kuras vārds lasāms 13 kinofilmu titros, ieskaitot abas režisora Aloiza Brenča vēsturiskās ģimenes sāgas «Ilgais ceļš kāpās» un «Zītaru dzimta». Bet Nika melodiskās dziesmas, kas tapušas īpaši šai izrādei, ar laiku varētu kļūt par īstiem Latvijas radiostaciju hitiem.»

MĀRTIŅŠ: Projekts radās, pateicoties teātra kluba «Austrumu Robeža» mākslinieciskajai vadītājai Diānai Bērzai, kura Latvijā līdz šim vairāk zināma kā Latvijas Radio režisore. Pēc Diānas piedāvājuma arī izlēmām, ka laiks kopā uzspēlēt.

Arnis Līcītis
Arnis Līcītis Foto: publicitātes

NIKS: Par projektu uzzināju no Mārtiņa Vilsona, kurš arī piedāvāja uzņemties rūpes par mūziku izrādei. Iepriekš bijām sadarbojušies tieši muzikālos projektos!

TVNET: Ar ko katrs no cienījamiem aktieriem bija aizņemts līdz šai izrādei?

MĀRTIŅŠ: Kādus piecus mēnešus pirms šā piedāvājuma biju beidzis filmēties seriālā «Komanda Če» Krievijā.

ARNIS: 2012.gada vasarā es filmējos krievu seriālā «Krasnije gorki», kur atveidoju vēsturisku personu - kontradmirāli, kas 1920.gadā bija atbildīgs par Krievijas zelta fonda izvešanu no Irkutskas uz Ķīnu. Pārējā laikā skatos TV, lasu presi un pasniedzu aktiermeistarību «Charlie Cinema School» Rīgā.

NIKS: Decembrī nospēlēju 26 Ziemassvētku - Jaungada koncertus, sakomponēju dziesmas ar Aleksandra Čaka dzeju jaunajam CD... Tagad «Ezītis»!

TVNET: Katrs varētu mazliet vairāk pastāstīt par savu tēlu «Ezītī miglā»?

Mārtiņš Vilsons
Mārtiņš Vilsons Foto: publicitātes

ARNIS: Es esmu Ezītis, bet par saviem tēliem nekad neko nesaku. Nāciet un skatieties.

NIKS: Izrādē spēlēju ģitāru un dziedu kopā ar Ezīti un Lācīti.

Vēl esmu Zaķis un Pauguriņš. Un, protams, migla...

TVNET: Lai aizraujošāk, varbūt katrs var raksturot otru aktieri, kā ir sadarboties: katra vājās un stiprās rakstura puses...

MĀRTIŅŠ: Gan Arnis, gan Niks pirmkārt ir augstas raudzes profesionāļi, ar kuriem ir ļoti viegli sastrādāties. Superīgi, ka varam spēlēt trijatā. Mūs vieno gan kopīga vērtību izpratne, gan attieksme pret to, kā šobrīd dzīvojam Eiro Latvijā.
Niks ir pēc būtības nenormāli tolerants, precīzs - gan sadzīvē, gan darbā. Un ar lielisku humora izjūtu.

Arnis ir «cietāks rieksts», ar savu raksturiņu un ierašām.

Bet vienmēr pēc patiesības izslāpis - vispirms jau visā, kas attiecas uz skatuvi. Un arī ar perfektu humora izjūtu, bez tās jau laikam radoša sastrādāšanās nemaz nav iespējama. Vissirsnīgākais viņiem PALDIES par to!

ARNIS: Divi talantīgi cilvēki. Ar Niku līdz šim nebijām personīgi pazīstami, bet man vienmēr patikusi viņa mūzika. Mārtiņš - spožs latviešu aktieris. Līdz šim profesionāli

esam tikušies tikai uzņemšanas laukumā vienā epizodē kinofilmā «Mirāža»

. Tagad, pateicoties Diānai, esam pirmoreiz kopā uz skatuves. Ārkārtīgi jauki un interesanti kopā darboties.

Niks Matvējevs
Niks Matvējevs Foto: publicitātes

Pirmizrāde 2013.gada 15.februārī teātra klubā «Austrumu Robeža».



Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu