Ceļvedis: Eirodziesmas fināls, meteņi u.c. (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šajās brīvdienās noskaidrosim, kura dziesma Latviju pārstāvēs Eirovīzijas lielajā finālā Zviedrijā, svinēsim Meteņus un baudīsim ziemas priekus. Lūk, neliels ieskats nedēļas nogales aktualitātēs.

Piektdien, 15.februārī

Ezītis miglā

Divi leģendāri latviešu aktieri Arnis Līcītis un Mārtiņš Vilsons, kas pēdējā laikā biežāk redzēti Krievijas seriālos un kinofilmās, pirmoreiz satiksies uz skatuves Latvijā. Kopā ar talantīgo mūziķi Niku Matvejevu teātra klubā «Austrumu robeža» tapusi muzikāla izrāde pieaugušajiem par īstu draudzību – «Ezītis miglā». Pirmizrāde 15. februārī.

Filmas romantiskai nedēļas nogalei: «Daiļās būtnes» un «Trakais pirmais gads»

Tūlīt pēc 14. februāra jeb Valentīndienas Latvijas kinoteātros iznāk divas filmas romantiskai nedēļas nogalei - «Daiļās būtnes» un «Trakais pirmais gads».

Romantiska komēdija «Trakais pirmais gads» («I Give It A Year») ir filmu «Tāda ir mīlestība» un «Bridžitas Džounsas dienasgrāmata» veidotāju jaunākais darbs. Galvenajās lomās Anna Farisa («Tikai draugi», «Šausmenīte»), Roza Bairna («Troja», «28 nedēļas vēlāk», «Līgavas māsas»), Saimons Beikers, Minnija Draivere un citi. Filma atspoguļo to, kā pirmajā laulību gadā klājas kādam pārim, un to, kas notiek pēc tam, kad abi satiek savas bijušās otrās pusītes... Filmas režisors Dans Meizers, kurš līdz šim ir aktīvi sadarbojies ar komiķi Sašu Baronu Koenu tādos darbos kā «Borats», «Bruno», «Diktators», kā arī TV šovā «Da Ali G Show», skatītājiem vēlas piedāvāt filmu, kurā iekļauti visi elementi, lai Valentīna dienas nedēļas nogalē šī būtu īstā izvēle. Dans Meizers: «Filmā ir gan «meinstrīma» komēdijas elementi un romantika, gan arī traki un neķītri joki. Tomēr galvenais šajā komēdijā ir tās varoņi un viņu rakstura īpašības, viņiem visiem piemīt vairākas rakstura šķautnes. Tieši spilgtie varoņi padara filmas komisko pusi tik pārsteidzošu, jo dažādās situācijās filmas varoņi var reaģēt, rīkoties vai pateikt ko pavisam negaidītu.»

Filma «Daiļās būtnes» («Beautiful Creatures»), kas jau tagad tiek raksturota kā «nākamā «Krēslas» sāga», ir balstīta uz populāra romāna motīviem, un tas ir romantisks un pārdabiskiem notikumiem piesātināts stāsts par diviem jauniešiem Amerikas Dienvidos. Ītans, kurš ar nepacietību gaida skolas izlaidumu, kad varēs doties prom no Dienvidu mazpilsētas, iemīl noslēpumaino jauno klasesbiedreni Līnu. Meitene, kuru Ītans pirms satikšanās jau redzējis sapņos, ir apmetusies pilsētas visvecākajā un baisākajā namā. Abi kopā viņi atklāj tumšus noslēpumus savu ģimeņu un klusās pilsētiņas pagātnē... Galvenajās lomās filmā - jaunās zvaigznes Aldens Ernreihs un Alise Englerta, kā arī izcili un godalgoti aktieri - Džeremijs Airons, Emma Tomsone un Viola Deivisa.

«Kino Bize» skatāma filma «Par cilvēkiem un dieviem»

No piektdienas, 15. februāra, kinoteātra «Kino Bize» (Skolas iela 15) pastāvīgajā programmā būs skatāma franču režisora Ksavjēra Buvē vēsturiskā drāma «Par cilvēkiem un dieviem». Sākot lielo gavēni, kinoteātris «Kino Bize» līdz pat februāra beigām izrādīs Kannu kinofestivāla godalgoto filmu «Par cilvēkiem un dieviem», kas vēsta par astoņu cisterciešu mūku dzīvi Atlasa kalnos Alžīrijā, meklējot mieru un nevardarbīgu līdzāspastāvēšanu starp kristiešu un musulmaņu tautām.

«Par cilvēkiem un Dieviem»
«Par cilvēkiem un Dieviem» Foto: Kadrs no filmas

JVLMA simfoniskais orķestris muzicēs kopā ar diriģentu Normundu Šnē

Piektdien, 15.februārī, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē notiks koncerts, kurā JVLMA simfoniskais orķestris uzstāsies kopā ar obojistu un diriģentu Normundu Šnē. Koncerta programmai diriģents izvēlējies Johana Sebastiāna Baha Pirmo svītu orķestrim «C dur» un Džona Adamsa «Shaker Loops» versiju stīgu orķestrim. Koncerts sāksies plkst. 18, un biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

Ieva Akuratere
Ieva Akuratere Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Šogad 55 gadu jubileju svin dziedātāja Ieva Akuratere un komponists Juris Kulakovs, kuri nolēmuši apvienoties kopīgā jubilejas koncerttūrē «Sapumpurots zars», kuras koncertos pilnā sastāvā uz skatuves kāps arī grupa «Pērkons». Jubilejas koncertturneja sāksies piektdien, 15.februārī, ar koncertu Līvānu novada Kultūras centrā.

«Saxophonia» noslēgums

Festivāla «Saxophonia» noslēgumā piektdien, 15. februārī, Lielajā ģildē dzirdēsim vienu no labākajiem Francijas orķestriem – Tulūzas Kapitolija simfonisko orķestri, ko diriģēs viens no atzītākajiem, pieprasītākajiem un oriģinālākajiem jaunās paaudzes diriģēšanas meistariem Tugans Sohijevs. Koncerta solists – izcilais franču saksofonists Nikolā Prosts.

Sestdien, 16.februārī

Eirovīzija

Eirovīzijas nacionālās atlases fināls notiks sestdien, 16.februārī Ventspilī, un pasākumam tiešraidē līdzi varēs sekot LTV 1.kanālā no plkst. 21.25.

Rīgas centrā notiks brīvdabas karnevāls

Sestdien, 16.februārī, Bastejkalnā ikviens aicināts ļauties jautrai noskaņai un ziemas priekiem pirmajā ziemas karnevālā Rīgas Ziemošanās. Bastejkalnā tiks izbūvēta optiskā ātruma trase – garākais un ātrākais nobrauciens, kuram tiek vests speciāls pilsētas nobraucienu segums no Itālijas. Ziemošanās viesus priecēs vēl vairāk nekā desmit dažādas atrakcijas un iespējas laimēt balvas. Pasākums notiks no vieniem dienā līdz desmitiem vakarā. Visas atrakcijas un izklaides bez maksas.

Valsts akadēmiskais koris «Latvija» aicina uz Mocarta mūzikas koncertu

Viens no valsts spožākajiem un starptautiski pazīstamākajiem kolektīviem – Valsts akadēmiskais koris «Latvija» šogad sāk 71. sezonu un aicina uz klasicisma ģēnija Volfganga Amadeja Mocarta mūzikas koncertu. Rīgā, Lielajā ģildē 16. februārī izskanēs V. A. Mocarta 1. simfonija, Koncerts klarnetei ar orķestri un Rekviēms. Kaut arī šie opusi pieder pie izcilākajiem un populārākajiem dižā komponista darbiem, tie nemaz nav bieži dzirdami Latvijas koncertzālēs.

«Nasty Smile» koncertēs Rīgā un Liepājā

Grupa «Nasty Smile» 15. februārī klubā «Nabaklab» Rīgā un 16. februārī «Fontaine Palace» Liepājā dāvās saviem klausītājiem divus akustiskus koncertus. Pēdējā laikā apvienības uzstāšanās ir kļuvusi par samērā retu notikumu. Iepriekšējais koncerts, kurā viņi uzstājās, bija albuma prezentācijas ietvaros pagājušā gada aprīlī, pēc kuras grupa pārtrauca savu darbību.

Sestdienas multfilma TV3 plkst. 19:30 - «Ledus laikmets 3: Dinozauru ēra» (Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs, USA, 2009)

Svētdien, 17.februārī

Meteņi
Meteņi Foto: TVNET

Svētdien, 17.februārī, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā ar koka slēpju salidojumu, vizināšanos suņu pajūgā, maskošanos, grūdeņa ēšanu un jestrām izdarībām folkloras kopas «Milzkalnieki» vadībā tiks svinēti Meteņi. Pasākums Brīvdabas muzejā sāksies plkst.12 un ilgs līdz plkst.15. Dienas pirmajā pusē no plkst. 12 līdz 13 Izstāžu zālē varēs gatavot maskas, lai pēc tam kopā ar folkloras kopu «Milzkalnieki» dotos masku gājienā no galvenajiem vārtiem uz Vidzemes sētu.

Leļļu teātris aicina uz Olimpiādi

Latvijas Leļļu teātris jau ceturto gadu pēc kārtas aicina bērnus un viņu ģimenes no visas Latvijas piedalīties Jautrajā olimpiādē – aizraujošās sportiskās aktivitātēs, kas svētdien, 17. februārī, no plkst. 14:00 līdz 17:00 norisināsies Sporta un atpūtas centrā Uzvaras bulvārī 15, Uzvaras parka distanču slēpošanas trasē.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu