Negaidīti miris mūziķis Mārtiņš Freimanis

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gripas komplikāciju dēļ miris mūziķis, dzejnieks un aktieris Mārtiņš Freimanis. Mūziķa dzīvība izdzisa dažas nedēļas pirms viņa 34. dzimšanas dienas.

(Papildināts ar Guntara Rača komentāru)

Mārtiņa dzīve aprāvās 33 gadu vecumā, 27. janvārī, plkst.01:20., Latvijas Infektoloģijas centrā, kur viņš tika ievietots 18.janvārī pēc smagas elpvadu ceļu saslimšanas.

Liepājā pie "Latvijas 1. rokkafejnīcas" varēs aizdegt sveces un nolikt ziedus Mārtiņa Freimaņa piemiņai.

Kā aģentūrai BNS pavēstīja izdevniecības "Mikrofona ieraksti" vadītājs Guntars Račs,  Freimanis miris Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC).

"Viņam jau iepriekš bija hroniskas lietas, kas prasīja ilgstošu ārstēšanos un pret ko viņš varbūt nedaudz vieglprātīgi izturējās... Un rezultāts ir tāds, kāds tas ir,"

sacīja Račs. Tomēr viņš piebilda, ka nav ārsts un precīzu diagnozi nevar pateikt.

LIC direktore Baiba Rozentāle pagaidām atteicās sniegt jebkādus komentārus.

Mārtiņš Freimanis

Mārtiņš Freimanis kopš 1994. gada nogales bija grupas "Tumsa" solists. Kopā ar grupu ir iznākuši seši albumi, tādējādi padarot Freimani par vienu no populārākajiem Latvijas dziedātājiem. 2002. gadā iesākās viņa sadarbība ar Lauri Reiniku, kad Freimanis sarakstīja vārdus viņa komponētajām un izpildītajām dziesmām, kopš tā laika Mārtiņš ir komponējis dziesmas vairākiem mūziķiem un grupām.

2003. gadā Mārtiņš Freimanis kopā ar Reiniku un Yanu Kay izveidoja grupu F.L.Y., kas ar dziesmu "Hello From Mars" uzvarēja Latvijas Eirovīzijas nacionālajā atlasē. Lielajā finālkoncertā, kas norisinājās Rīgā, grupa ieguva 24. vietu. 2004. gadā Freimanis iesāka sadarbību ar grupu "Putnu balle", komponējot viņu dziesmas. 2005. gadā Eirovīzijā ar Mārtiņa Freimaņa dziesmu "The War Is Not Over" piedalījās "Putnu balles" dalībnieki Valters & Kaža, kas konkursā ieguva 5. vietu.

2004. gadā klajā nāca Mārtiņa Freimaņa dzejas krājums "Zālīte truša dvēselei", kurā līdzās dzejoļiem atradās arī "Tumsas" dziesmu teksti. Kā aktieris Freimanis uzmanību izpelnījās titullomā Liepājas teātra izrādē "Kaupēn, mans mīļais". 2005. gadā Freimanis piedalījās Arvīda Krieva kinofilmā "Man patīk, ka meitene skumst".

2010.gadā grupa "Tumsa" ierakstīja duetu ar krievu pazīstamo dziedātāju Jūliju Čičerinu un šogad plānoja kopīgi uzstāties gan Latvijā, gan citās valstīs. Kopīgi ierakstītā dziesma un nofilmētais dziesmas "Maximums" videoklips šobrīd ir viens no pēdējiem mūziķa veikumiem. Iecerētā grāmata palika nepabeigta.

Cita Freimaņa daudzpusīgā talanta izpausme saistīta ar teātri un kino, pirmo ievērību savulaik gūstot ar lieliski atveidotu titullomu Liepājas teātra izrādē "Kaupēn, mans mīļais". Freimanis piedalījies Arvīda Krieva kinofilmā "Man patīk, ka meitene skumst", kā arī nacionālajā TV seriālā "Neprāta cena", kas vēlāk pārtop "UgunsGrēks". M. Freimanis piedalījās arī jaunajā A. Krieva filmā "Dancis pa trim", kurai jau drīzumā būtu jāparādās uz ekrāniem.

Mārtiņš bija arī liels dzīvnieku aizstāvis.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību Mārtiņa tuviniekiem un draugiem!

Informācija tiks papildināta!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu