Vai iekārojamākais vecpuisis Dzelzītis Īrijā apņēmis sievu? (42)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vai tiešām viens no Latvijas iekārojamākajiem vecpuišiem – Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis (34) Īrijas pilsētā Dublinā beidzot iestūrējis laulības ostā?

Nē, visas latviešu daiļavas vēl var saglabāt mieru, jo Lauris Dzelzītis joprojām ir neprecējies. Aktiera kāzu zvani skanēja tikai uz skatuves, kad 9. un 10. februāra vakarā Īrijas pilsētās Dublinā un Kilkeni latviešu skatītāji smējās līdz asarām, vērojot aktieru Zanes Daudziņas un Laura Dzelzīša uzstāšanos izrādēs «Līgavainis» un «Tāda es esmu». «Tautieši, kas par savu mītneszemi izvēlējušies Īriju, bija sanākuši kopā, lai satiktos, jokotu un priecātos, jo kas gan cilvēkiem divās tālās malās var palīdzēt labāk saprasties, ja ne teātris dzimtajā valodā. Skatītāji izrādēs sirsnīgi smējās un nobirdināja arī pa kādai asarai, atpazīdami izrāžu varoņos gan sevi, gan citus, jo abas izrādes ir par svarīgāko – mīlestību. Aktieri tika uzņemti ar sirsnību un mīlestību, dāvanās saņemot šokolādes sirdis, pavasara ziedus un sirsnīgus apskāvienus,» atzīst izrāžu apvienības «Panna» producente Antra Rijniece.

Izrāžu apvienībai «Panna» ir izveidojusies tradīcija viesoties pie latviešiem Īrijā. Pirms dažiem gadiem pie Īrijas latviešiem tika vesta izrāde «Tētis», un toreiz iesākās sadarbība un draudzība ar Īrijas latviešu kompānijas «SERGEVI» dibinātājiem Evitu un Sergeju. Kā viņi paši saka - tas ir nevis bizness, bet dārgs hobijs, lai savējie justos tuvāk mājām, kamēr atrodas svešumā. Gandrīz visi skatītāji vēlējās nofotografēties un parunāties ar šiem māksliniekiem, teikdami daudz komplimentu un labu vārdu arī režisoram Jurim Rijniekam par trāpīgi izvēlēto izrāžu intonāciju, kā arī atzinība tika izteikta par izrāžu saturu, kas ir bijis pārdomu vērts (pirmā monologa autore ir Aiva Birbele, otrā - Uģis Segliņš).

Portāla «Baltic-Ireland» žurnāliste Inguna Mieze pēc izrādēm atzina, ka latviešu teātra mīļiem tie ir bijuši īsti svētki: «Var tikai cienīt un apbrīnot aktieru talantu, kuri spēj vienatnē «iznest» izrādi gandrīz divu stundu garumā un panākt, ka skatītāju uzmanība neatslābst ne mirkli. Ārēji viegla un jautra, humoristiska izrāde «Tāda es esmu» par modernās sievietes ikdienu un sabiedrībā dominējošo uzskatu, ka ārējs spožums un glance ir galvenais, par ko viņu var mīlēt, patiesībā ir stāsts ir par dziļu vērtību krīzi un to, cik bieži skaistumkopšanas maratonā tiek aizmirsts par pašu galveno – cilvēcisko vērtību un iekšējo skaistumu.»

Savukārt par otru izrādi – Laura Dzelzīša spēlēto «Līgavaini» - Miezīte bilst: «Dziļdomīgie un tajā pašā laikā dzirkstošie joki atspēkoja uzskatu, ka latviešu teātrī gaumīgs humors un spēja pasmieties pašiem par sevi nav pieejami. Šķiet, smiekli neapklusa visu izrādes laiku, ja nu vienīgi tās ļoti poētiskajā nobeigumā, kad atklājās, ka līgavaiņa diezgan raibais ceļš nav vis vedis uz precībām, bet uz patiesu mīlestību. Priecēja arī atklājums, ka Īrijā dzīvo ļoti daudz latviešu teātra cienītāju, jo zāle bija piepildīta abās izrādēs.»

Pateicoties sirsnīgajai uzņemšanai, «Pannas» radošais kolektīvs šajās dienās izbaudīja īstu latviešu viesmīlību ar gardām maltītēm Sergeja un Evitas ģimenē, iepazina vējaino Īrijas dabu, kā arī nobaudīja īstu īru Guinness alu īru krogā. Pavadot pēdējo vakaru Dublinā, visi kopā vienoti priecājās, skatoties īru dziesmu un deju šovu. Un, starp citu, tovakar šovā uz skatuves tika aicināta arī Zane Daudziņa, kas sirsnīgi dejoja kopā ar īru «Riverdance» dejotājiem. Savukārt Lauris Dzelzītis parūpējās par to, lai viņa uz šīs skatuves kāptu.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu