Kāpēc Veits «Koru karu» atlasē neizvēlējās tikai pievilcīgas daiļavas? (27)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Grupas «Credo» solists Guntis Veits jau nokomplektējis sava Liepājas kora sastāvu, ar kuru jau drīzumā startēs TV3 muzikālajās sacensībās «Koru kari 3». Mūziķis atklāj, ka savu kori nekomplektēs tikai no pievilcīgām daiļavām vien, tajā būšot arī puiši. Tā kā Veits studējis režiju, viņš arī pats sola TV šova laikā režisēt Liepājas kora muzikālos priekšnesumus.

3.februārī Cēsīs noslēdzās TV3 šova «Koru kari 3» atlases, kurām dziedātgribētāji bija izrādījuši lielu atsaucību. Visas nedēļas garumā Latvijas pilsētās notikušajās atlasēs kopumā pieteicās 684 cilvēki vecumā no 16 līdz 48 gadiem. No visiem muzikālās sacensības pretendentiem žūrija un koru vadītāji izvēlējušies gan vokāli labākos, gan atraktīvākos dziedātājus, par ko ikviens skatītājs varēs pārliecināties jau drīzumā kanālā TV3!

Dzīvesstila portāls «Sejas» noskaidroja Liepājas kora vadītāja Gunta Veita pārdomas par dalību TV šovā, kad katru nedēļu viņš un koris būs dzirdams un redzams TV3 kanālā. «Jā, nu tikai sāksies. Es jau tagad klausos no Andra Ērgļa un daudziem citiem koru vadītājiem, kas piedalījušies «Koru karos», kā viņiem veicies. Man jau ir izteiktas piezīmes: «Kur tu esi ielīdis! Tev to vajadzēja? Tu zini, ko tas nozīmē?» Tās esot negulētas naktis, gatavojot katru nedēļu jaunu repertuāru, kā arī būšot jāver vaļā naudas maks, lai varētu atbalstīt savus 16 koristus,» jauno statusu vērtē Guntis Veits.

«Tā nu ir sanācis, ka, dzīvodams Rīgā, vadīšu Liepājas kori. Sanāk jau jocīgi. Būs grūtāk satikt savu kori, bet gan jau tikšu galā un braukāšu no Rīgas uz Liepāju, uz kora mēģinājumiem,» bilst mūziķis.

Foto: Sejas.lv

Vaicājot Veitam, kādam bija jābūt koristam, lai viņš tiktu uzņemts Liepājas kora sastāvā, mūziķis atklāj: «Viņam jābūt pat vairāk nekā dziedātājam, jābūt atraktīvam. Tāds nevar būt kora sastāvā, ja tikai skaisti dzied, bet stāv uz vietas. Manā korī nevarēja iztikt bez spēcīgiem augšējiem balss reģistriem, kā arī zemajiem. Man jau te draugi smejas, ka varot iedomāties, ka es izvēlēšos skaistas koristes. Nē, nē, tā vis nebūs, ne pēc tādiem kritērijiem notika izvēle. Korī vajadzīgi arī puiši. Nevēlos arī pats visu laiku būt solists, ceru, ka varēšu arī pastāvēt korī vai vispār malā. Noteikti manā korī būs arī solisti.»

Dziedātājs atzīst, ka attiecībās ar saviem koristiem viņš būs sirsnīgs un nebūt ne ass vai skarbs: «Protams, dalīšos ar savām idejām, jo konservatorijā esmu studējis režiju. Tā ka pats varēšu izdomāt kora priekšnesumus!»

Guntis Veits jau ilgus gadus ir uz skatuves, un viņam izdodas uzturēt sevi lieliskā fiziskajā formā. «Jā, es gan neeju uz plastiskajām operācijām, negriežu sev lieko nost, es vienkārši regulāri nodarbojos ar sportu. Uz skatuves viss ir ļoti labi pamanāms, un publika ir ļoti nežēlīga. Ja visu laiku esmu bijis formā un gribu turpināt būt uz skatuves, tad man ir jāizskatās kā līdz šim. Cilvēki mani ir pieņēmuši tādu, kāds esmu, tādēļ nevaru ne krasi nomest, ne pieņemties svarā. Skatos, ko varu atļauties un ko ne. Diētas gan neievēroju. Ja jūtu, ka man paliek smagāk uz skatuves, pāris reizes neapēdu, ko sirds kāro, un viss ir kārtībā. Taču man tā nav, ka šodien es ēdu tikai sieru un rīt drīkstu apēst vien divus ābolus,» par savu vizuālo tēlu spriež Veits. Viņš arī atklāj kādu pārsteidzošu faktu, ka viņa ķermeņa svars jau 20 gadus ir nemainīgs.

Muzikālā sacensība «Koru kari 3» jau drīzumā kanālā TV3!

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu