Mārtiņš Ruskis izmēģinās spēkus operdziedāšanā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

TV šova «Okartes skatuve» uzvarētājs Mārtiņš Ruskis šonedēļ gatavojas Eirovīzijas nacionālās dziesmu atlases otrajam pusfinālam, kurā kopā ar grupu «4 Vēji» startēs ar dziesmu «Joey». Ikdienā viņš strādā radio «Capital FM», kur vada raidījumu «Saulainais brauciens», turpina dziedāt un rūpīgi gatavojas iestājeksāmeniem Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Mārtiņš Ruskis ne mirkli nenožēlo, ka piedalījies muzikālajā realitātes šovā, un neuzskata to par kauna traipu savā dziedātāja karjerā. Pēc vidusskolas beigšanas Mārtiņš šogad ietur pauzi, bet jau septembrī viņš vēlas iestāties Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur apgūtu akadēmisko dziedāšanu.

«Tagad mana darba diena no četriem līdz septiņiem vakarā paiet radio. Nav jau tā, ka man ir tikai ēters, uz katru raidījumu vajag rūpīgi sagatavoties. It sevišķi, ja uz studiju nāk kāds viesis, tad par šo cilvēku atrodu visu pieejamo informāciju, lai ar intervējamo vieglāk saruna raisās. Lai arī tas paņem daudz laika, bet man pašam ļoti patīk darbs radio. Bija pāris dienas, kad biju apslimis un ārstējos, tad gan jutos bēdīgs, jo ļoti gribējās ātrāk uzlabot veselību, lai varu atgriezties ēterā. Arī mans priekšnieks ir apmierināts ar manu sniegumu. Protams, ir kur augt, bet es arī pats jūtu, ka man ir potenciāls šajā profesijā,» skaidro Mārtiņš.

Jaunais dziedātājs priecājas, ka bija iekļuvis aizvadītā gada «Muzikālās bankas» 15 vērtīgāko dziesmu topā. Mārtiņš sola mūzikas lauciņā darboties uz pilnu jaudu. «Top jaunas dziesmas, un dažām no tām esmu pats arī autors,» viņš piebilst.

Taču ir vēl kāds jaunums! Mārtiņš šobrīd apmeklē nodarbības pie akadēmiskās mūzikas pedagoga. «Es pats jūtu, ka šis lauciņš mani arvien vairāk uzrunā. Arī ikdienā mājās klausos akadēmisko mūziku. Vienīgi mani mazliet biedē neveiksmīgā pieredze, kas gadījusies dažiem estrādes dziedātājiem, kad viņi gribējuši ielekt operā vai arī no operas pāriet uz estrādes dziedāšanu un cietuši fiasko. Man vēl laiks sagatavoties līdz jūlijam, kad Mūzikas akadēmijā ir iestājeksāmeni. Pavisam iespējams, ka es arī varētu startēt. Esmu pārdomājis daudzas lietas un secināju, ka gribu to visu apgūt vēl profesionālāk. Neviens neapšauba to mākslinieku spējas, kas dzied operā. Arī es vēlos sasniegt to līmeni, jo šobrīd ir sajūta, ka neesmu vēl visu izdarījis līdz galam. Tādēļ var teikt, ka esmu tikai ceļa sākumā,» atklāj Ruskis.

Jau šīs nedēļas nogalē Mārtiņš piedalīsies Eirovīzijas nacionālās dziesmu atlases otrajā pusfinālā, kurā kopā ar grupu «4 Vēji» izpildīs dziesmu «Joey».

Pirmo reizi Eirovīzijas pusfinālu koncertos visu dalībnieku līdzjutēji var klātienē piedalīties koncertos un, atbalstot savus favorītus, paust emocijas. Tā būs lieliska iespēja no sirds izdejoties un līdzdarboties tiešraidē. Vēl ir pieejamas biļetes uz koncertiem, kas 8. un 9. februārī norisināsies «Palladium» koncertzālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu