Nevarauska tāpat kā Lady Gaga tērpjas gaļas kleitā (24)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

24.februārī Dailes teātra Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudētā Oskara Vailda luga «Salome». Izrādes reklāmas plakātā galvenā varone – aktrise Kristīne Nevarauska gluži kā skandalozā popdīva Lady Gaga, kas ne vienu reizi vien pārsteigusi sabiedrību ar jēlgaļas kleitām, arī redzama tērpā, kas veidots no gaļas gabaliem.

Kopā ar režisori Lauru Grozu-Ķiberi izrādi «Salome» veido scenogrāfs Miķelis Fišers, bet par skatuves tērpiem atbild kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa. Kolorītais Dailes teātra tandēms arī izdomājis ideju par gaļas tērpu.

Jaunajā iestudējumā titullomu atveidos Kristīne Nevarauska, kura, fotografējoties topošās izrādes reklāmas plakātam, pielaikojusi gaļas tērpu. Pirms fotosesijas māksliniece Ilze Vītoliņa Centrāltirgū iegādājusies svaigu jaunlopa gaļu, kas pēc mākslinieces fantāzijas lidojuma tika izveidota kā Nevarauskas tērps reklāmā. Pēc fotosesijas gaļa netika izmesta, bet gan izmantota mājdzīvnieku barošanai.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Ilze Vītoliņa atklāj, ka gaļas kleitas nav nekas jauns. «Kleitas no gaļas jau sen ir izgudrotas. Tad, kad modē bija avangards, arī gaļa tika izmantota kā apģērba elements. Kas tad vēl mūsdienās nav izdarīts?» retoriski vaicā modes māksliniece.

Aktrise Kristīne Nevarauska
Aktrise Kristīne Nevarauska Foto: LETA

Skatuves tērpi topošajai izrādei vēl nav gatavi. Taču viens ir skaidrs, ka galvenās lomas atveidotājas tērpā būs iestrādāts jēlgaļas elements, kas pēc izrādes atkal tiks praktiski izmantots. Ilze Vītoliņa atzīst, ka Dailes teātrī tērpi no gaļas nav nekāds jaunums. «Simtiem reižu uz skatuves ir bijuši tērpi, kuros iestrādāta jēlgaļa,» nosaka tērpu māksliniece.

Ar gaļas tērpu 2010. gadā pārsteidza skandalozā popzvaigzne Lady Gaga. Viņa uz balvu ceremoniju ieradās tērpā no dzīvnieku miesas. Lai arī daudzi šaubījās, izrādījās ka tērps ir darinātas no īstas jēlgaļas. Lady Gaga, kas vienmēr izceļas ar ekstravagantiem tērpiem, sabiedrību pārsteidza arī 2012. gada pavasarī, Tokijā sava koncerta laikā uz skatuves iznākot gaļas kleitā.

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu