Līcītis ezītis, Vilsons lācītis, bet Matvējevs - viss pārējais (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ezītis atkal meklēs izeju no miglas! Sergeja Kozlova un Jurija Noršteina stāsts «Ezītis miglā», kas daudziem vairāk pazīstams pēc multiplikācijas filmas, februārī piedzīvos savu pirmo iestudējumu teātrī Rīgā. Tā būšot smieklīgi nopietna izrāde pieaugušajiem ar traģikomisku iznākumu.

Savulaik tik populārā multfilma «Ezītis miglā» palikusi atmiņā daudziem padomju laika bērniem. Tagad pie šīs tēmas apcerēšanas ķērušies aktieri Arnis Līcītis un Mārtiņš Vilsons kopā ar dziedātāju Niku Matvejevu.

Lugas aktieri paši arī veidojuši režiju un radoši interpretējuši Sergeja Kozlova un Jurija Noršteina grāmatas «Ezītis miglā» motīvus. Libretu sarakstījis Mārtiņš Vilsons, kas pats lugā atveido ezīti.

Līcītis ezītis, Vilsons lācītis, bet Matvējevs - viss pārējais

«Man ezīša adatu nebūs, un mans kolēģis Mārtiņš nebūs ģērbies brūnos samtos ar kapuci galvā un mazām brūnām aušelēm un melnu degunu, un par zaķīti vispār nerunāsim,» tēlus raksturo aktieris Arnis Līcītis.

Bet Niks Matvējevs stāsta, ka spēlē visvairāk lomu: «Maniem skatuves partneriem ir pa vienai lomai. Es, teiksim, jau spēlēju vairākas lomas. Es esmu pauguriņš. Es esmu zaķis, es esmu vēl kaut kas tur un esmu migla arī pats par sevi...»

Aktieri izrādē aicinās skatītājus aizdomāties par to, cik patiesu draudzību cilvēki mūsdienās spēj uzturēt un vai virtuālas sarunas internetā arī ir draudzība.

«Attiecībām ir jābūt sirsnīgām, izteiktām, tās nevar būt paviršas nekur, dzīvē taču arī paviršas attiecības dod paviršu efektu, un mēs mēģinām tagad tā parādīt, ka tādas sirsnīgas attiecības, kuras izraisa zināmu uzticēšanos, – tās ir auglīgas,» par izrādi vēsta aktieris Mārtiņš Vilsons.

Izrāde būšot saistoša dažādu vecumu cilvēkiem, arī jauniešiem un tiem, kam patīk muzikāli priekšnesumi. Tās pirmizrāde paredzēta 15.februārī teātra klubā «Austrumu robeža».

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu