Pirmoreiz uz vienas skatuves: Līcītis, Matvejevs un Vilsons

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Divi leģendāri latviešu aktieri - Arnis Līcītis un Mārtiņš Vilsons, kas pēdējā laikā biežāk redzēti Krievijas seriālos un kinofilmās, pirmoreiz satiksies uz skatuves Latvijā. Kopā ar talantīgo mūziķi Niku Matvejevu teātra klubā «Austrumu robeža» top muzikāla izrāde pieaugušajiem par īstu draudzību – «Ezītis miglā».

Iespējams, XXI gadsimts ieies pasaules vēsturē kā virtuālās draudzības laiks. Mūsdienu draudzība lielākoties zeļ interneta portālos. Mēs aizmirstam, kā skan draugu balsis, jo NAV LAIKA piezvanīt. Mēs vairs nezinām, par ko mūsu draugi raud un smejas, jo NAV LAIKA satikties.

Mūsu dzīves kļuvušas atkarīgas no elektrības un ātrāka interneta pieslēguma, viss notiek strauji un intensīvi, bet…

vai tāpēc mēs jūtamies laimīgāki?

Aktieris Arnis Līcītis: «Ja cilvēkam nav draugu, viņš savā dzīvē ir ļoti vientuļš. Draudzība un mīlestība ir divas lietas, kas cilvēkam palīdz dzīvot un dara bagātu. Man ir gan mīlestība, gan viens īsts draugs. Par to esmu laimīgs. Nav katru dienu ar šo cilvēku jāsatiekas, var kaut reizi gadā, bet satiekoties saruna turpinās, it kā mēs būtu vakar atvadījušies.. Tāpēc jau mēs esam draugi, ka varam turpināt tēmu, par kuru varbūt runājām pirms 10 gadiem ... mums katru reizi nav jāsāk no nulles..»

Aktieris un scenārija autors Mārtiņš Vilsons: «Var rasties jautājums, ko tad tur pieauguši veči ņemas ar pasakām? Bet pasaka ir kā līdzība. Nevienam netiek lasīta morāle, netiek skaidrots, kā ir pareizi vai nepareizi. Domājiet paši, pa kuru ceļu tajās krustcelēs iet..

Ja pēc mūsu izrādes cilvēki gribēs mīlēt stiprāk, apkampt otru ciešāk, pateikt ko labu kādam, kam tas nav pateikts, ko tad vēl vairāk?! (Smejas.) Jo mēs paši - es, Arnis un Niks -, gatavojot šo izrādi, gūstam lielu prieku. Mēs saprotamies. Un tad ir neliela cerība, ka kaut kas tur arī iznāks.»

Izrādes producente Diāna Bērza par izrādi izsakās: «Drīz jau apritēs gads, kopš man radās ideja šos divus aiz Latvijas austrumu robežas tik populāros aktierus – Arni un Mārtiņu - savest kopā uz mūsu «Austrumu robežas» skatuves. Beidzot tas ir izdevies. Sekojot mēģinājumu gaitai,

esmu laimīga, ka mūsu skatītāji varēs tikties ar šiem izcilajiem aktieriem tik patiesi sirsnīgā izrādē,

kāda būs «Ezītis miglā». Tērpus māksliniekiem veido leģendārā Rīgas kinostudijas tērpu māksliniece Larisa Brauna, kuras vārds lasāms 13 kinofilmu titros, ieskaitot abas režisora Aloiza Brenča ģimenes sāgas - «Ilgais ceļš kāpās» un «Zītaru dzimta». Bet Nika melodiskās dziesmas, kas tapušas īpaši šai izrādei, ar laiku varētu kļūt par īstiem Latvijas radiostaciju hitiem.»

Mārtiņa Vilsona skatuves variants pēc Sergeja Kozlova pasaku motīviem.

Režija - Mārtiņš un Zane Vilsoni.

Pirmizrādes 15. un 16. februārī plkst. 19:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu