«Vogue» aizkulišu intervija ar Kristīni Opolais (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas operdziedātāja Kristīne Opolais šobrīd viesojas Amerikas Savienotajās Valstīs, kur 11. janvārī debitēja Ņujorkas Metropolitēna operā, uzstājoties ar Džakomo Pučīni operu «La Rondine» (Bezdelīga). Publicēta aizkulišu intervija ar Kristīni.

«Es esmu ļoti saviļņota, ļoti uztraukusies, ļoti laimīga. Šī man ir liela nakts,» teic latviešu operdziedātāja Kristīne Opolais, sēžot krēslā savas Metropolitēna operas debijas vakarā, kad uzstāsies kā Magda Džakomo Pučīni operā «La Rondine».

Tiklīdz viņas frizieru un grima komanda sāk darbu, Kristīne rotaļīgi tiecas pēc šampanieša pudeles, kuru nupat saņēma kā dāvanu no operas ēkas, jokojot, ka viņai to varētu vajadzēt, lai nomierinātos. «Nē, nē – tikai jokoju. Varbūt tad, kad vēl biju jauna un stulba, bet ne šodien. Tas nav labs balsij,» viņa sirsnīgi smejas.

Foto: facebook.com

Opolais debiju Metropolitēnā ilgi gaidījusi – 2010. gadā viņai tika piedāvāta loma Dvoržāka izrādē «Rusalka» Bavārijas Valsts operā Minhenē. «Tas bija jauns izaicinājums, kas vienmēr man šķiet interesanti,» atklāj Opolais dažas dienas pirms uzstāšanās. «Visi man teica, ka varu vairs nekad neatgriezties Metropolitēnā, tas bija liels risks. Var debitēt 25 operās, bet Metropolitēna opera ir kaut kas liels.»

Izrāde «La Rondine» ir sestā Pučīni opera Opolais repertuārā: «Pučīni ir mans mīļākais komponists. Es reiz dzirdēju, ka ir jābūt asarām balsī, lai sasniegtu vajadzīgo balss trīci.» Opera «La Rondine» ir viegls mīlas stāsts, iespējams, ka tā ir nepopulārākā itāļu komponista opera, un Opolais cer, ka viņas uzstāšanās kā Magdai atvērs izrādei jaunas iespējas. «Es ar lielāko prieku parādītu auditorijai šo operu, mūziku daudz dziļākā un intensīvākā veidā. Protams, tur nav miršana, bet produkts joprojām ir man atbilstošs, pilns ar Pučīni dramatiskajiem momentiem. Es esmu ļoti emocionāla, zaudēt mīlu ir tas pats, kas mirt. Domāju, ka Magdu tas iznīcina.»

Foto: LETA

Aizkulišu grimēšanās mijas ar ziediem un laba vēlējumiem. Diriģents Jons Marins ir viens no pēdējiem aizkulišu apmeklētājiem, ierodoties pusstundu pirms priekškara pacelšanas. Opolais, satvērusi diriģenta roku, teic: «Esmu ļoti uztraukusies. Ja sāku dziedāt par ātru, jums vienkārši arī jākļūst ātrākam.»

«Izbaudiet katru noti. Neļaujiet tam pazust. Jūs būsiet ideāla,» Kristīni iedrošina diriģents Marins.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu