Andris Ērglis bļitko un snovo, lai uzlabotu formu uz 30. dzimšanas dienu (21)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Nākamnedēļ 19. janvārī latviešu dziedātājs, liepājnieks Andris Ērglis ar vērienīgu koncertu Liepājas Olimpiskā centra Lielajā arēnā atzīmēs savu 30. jubileju. Pērnā gada nogalē savā privātmājā, krāmējot malku, dziedātājs lauza kāju. Lai atgūtu fizisko formu, Andris aktīvi ķēries pie ziemas prieku baudīšanas – gan zemledus makšķerēšanas, gan snovošanas. Tiesa gan, uz kalna nekādas atraktīvās piruetes un lēcienus viņš nevar realizēt, jo traumētā kāja ir jāsaudzē.

Par makšķerēšanu Andris Ērglis var runāt gari un plaši, jo tā ir viņa sirdslieta jau no pusaudžu gadiem. Vasarās ar draugiem un ģimeni uz piecām dienām Andris dodas makšķerēt uz Usmas ezeru. Ventspils novadā, bet ziemā kopā ar citiem zemledus makšķerniekiem dziedātāju var sastapt kādā no Liepājas atklātajām ūdenstilpnēm. Tiesa, atpazīt viņu speciālajā zemledus makšķerētāja kombinezonā un cepurē ir pagrūti.

Katru vasaru dodas makšķerēt uz Usmas ezeru

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Andris stāsta, ka tradicionāli pēdējos gadus kopā ar sava pavadošā sastāva mūziķu ģimenēm viņš dodas makšķerēt uz Usmas ezeru. «Šovasar jau laikam būs piektā vasara, kā mēs visi pieci mūziķi ar savām otrajām pusītēm un bērniem jūlijā braucam piecas dienas makšķerēt. Iegādājamies daudz pārtikas, ūdens, makšķeres un vēl visu ko citu, kas pieder pie atpūtas. Pie Usmas ezera ir kempings, kas pieder mūsu draugiem – mūziķiem, tādēļ, līdzko kempingā ir brīvas vietas, tā mēs pa draugu būšanu varam padzīvot pie meža, ūdens un svaigā gaisā, izbraukāties ar laivām, iet pirtī. Tieši tad ir ogu laiks – meža zemenes, mellenes un avenes. Viss, ko sirds var vēlēties, un, ja vēl ar makšķerēšanu veicas un varam kādu zivi noķert, tad laime ir pilnīga. Vispār brauciena mērķis ir zuši, bet pa šiem pieciem gadiem ar tiem zušiem ir tā švakāk, lielākoties ķeras brekši. Noķertais loms turpat uz vietas tiek arī realizēts, vārot gardas zivju zupas, jo mūsu vidū ir ne tikai labi mūziķi, bet arī lieliski pavāri,» par tradicionālo makšķerēšanas braucienu stāsta Andris.

Ziemā bļitko turpat Liepājā

Savukārt ziemā, kad aizsalst Liepājas tirdzniecības kanāls, Andris kopā ar citiem azartiskajiem bļitkotājiem dodas pēc lielā loma. Pērn viņam līdzi pieteikusies arī meitiņa Estere, kurai tētis sagādājis mazu makšķeri. «Viņai ļoti patika, jo pieķērās divas stintes jeb tā saucamās salakas, kas tiek ķertas uz trim āķiem. Meita ļoti lepojās un pat veselu gadu stāstīja, ka tētis noķēris tikai vienu, bet viņai izdevies divas zivis noķert,» atklāj dziedātājs. Nu arī meitai tāpat kā tētim esot āķis lūpā zemledus makšķerēšanā.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Makšķerējot Andris atpūtina domas, relaksējas. «Labāk taču pavadīt laiku svaigā gaisā, nevis mājās pie datora vai TV ekrāna,» viņš piebilst.

Andris ir ne tikai azartisks makšķernieks, bet arī zivis viņam garšo. «Aizvadītajā gadā biju gluži kā slims uz stintēm jeb salakām. Varēju viņas ēst gluži kā saulespuķu sēklas. Šīs zivis ir ļoti viegli pagatavot. Zivis iztīra un iesāla, un pēc tam, apviļājot miltos, cep,» viņš atklāj.

30. dzimšanas dienu svinēs uz skatuves

Jau nākamnedēļ 16. janvārī Andrim oficiāli apritēs 30 gadi. Viņš nejūt, ka kļūst vecāks. «Domāju, kad man būs 40 gadi, arī tad es jutīšos jauns,» nosaka Andris. Šogad savu dzimšanas dienu dziedātājs atzīmēs uz skatuves. Jubilejas koncerttūres «Andrim Ērglim 30» laikā mūziķis 19.janvārī uzstāsies Liepājas Olimpiskā centra Lielajā arēnā, 8.februārī - Valmieras kultūras centrā, 9.februārī - Jēkabpilī Krustpils kultūras namā, bet noslēdzošais koncerts notiks 15.februārī Jelgavas kultūras namā.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Jubilejas koncertos dziedātājs un mūziķis uzstāsies kopā ar kolēģiem, kas ir arī viņa bērnības skatuves elki, un skatuves draugiem - operdziedātāju Kristīni Zadovsku, dziedātāju Anci Krauzi, Ievu Sutugovu, Annemariju Moiseju, kā arī Igo un Zigfrīdu Muktupāvelu, meiteņu bekvokāla grupu «Amurr». Jubilejas reizē klāt būs arī iemīļotie latviešu komponisti, kuri iedvesmojuši Ērgli gan uz skatuves, gan dzīvē, - Raimonds Pauls, Jānis Lūsēns, Valts Pūce un Jānis Strazds. Koncertam muzikālās krāsas piešķirs bundzinieks Gundars Lintiņš, ģitāristi Māris Kupčs, Aivars Meijers un Mārcis Auziņš, pianists Juris Kristons, bigbends «Mirāža».

«Pirmais nopietnais koncerts man bija pirms pieciem gadiem. Uz atpazīstamības sliekšņa esmu piecus gadus, kad cilvēki zina, kas ir Andris Ērglis. Atskatoties uz šiem gadiem, secināju, ka nemaz tik maz neesmu izdarījis.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Domāju, ka tādi vērienīgi koncerti ir jārīko reizi pa pieciem vai desmit gadiem. Protams, varam arī izbraukāt Latvijas kultūras namus katru gadu, līdzko beidzas viena tūre, sākas nākamā. Es gan uzskatu, ka tas ir greizi. Pirmais un vērienīgais lielkoncerts man pašam bija Ķīpsalas hallē 2008. gadā,» teic Andris. Jubilejas koncerta pirmajā daļā dziedātājs sola pārsteigumu: «Tādu Andri jūs vēl nebūsiet dzirdējuši, savukārt otrajā daļā uzstāsies mani draugi mūziķi.»

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu