Depardjē neierodas uz tiesu Parīzē (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Franču aktieris Žerārs Depardjē, kurš nule kā ticies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un saņēmis Krievijas pasi, otrdien neieradies Parīzes tiesā saistībā ar apsūdzībām par braukšanu dzērumā.

Depardjē tika aizturēts Parīzē novembrī, kad viņš bija nokritis no sava motorollera, ar kuru aktieris bija braucis, atrodoties dzēruma pakāpē, kas trīs reizes pārsniedz likumā pieļauto normu.

Foto: AP/Scanpix

Incidentā neviens netika ievainots, un, tā kā aktieris pārkāpumu atzinis, viņš, visticamāk, būtu ticis cauri sveikā ar naudas sodu un soda punktiem, ja būtu ieradies tiesā.

Depardjē bija jāierodas pie prokuroriem plkst.9.30 (plkst.10.30 pēc Latvijas laika) un vēlāk pie tiesnešiem, tomēr aktierim nav labpaticis veikt šos savus pienākumus.

Pirmdien tiesa noraidīja Depardjē lūgumu jau otro reizi atlikt lietas izskatīšanu, apliecināja viņa advokāts Ēriks de Komons.

Tagad Depardjē draud krimināltiesa, kas aktierim var piespriest 4500 eiro (3162 latu) lielu naudassodu vai līdz pat diviem gadiem ilgu cietumsodu.

Foto: Reuters/Scanpix

Kā jau LETA ziņoja, Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien parakstīja dekrētu, ar kuru Depardjē tiek piešķirta Krievijas pavalstniecība un tiesības maksāt salīdzinoši nelielo 13% ienākumu nodokli.

Kremlis pavēstīja, ka Depardjē pilsonība piešķirta par «viņa ieguldījumu Krievijas kultūrā un kinomākslā».

Depardjē sestdien Sočos tikās ar Putinu un saņēma Krievijas pasi, bet svētdien devās uz Mordviju, kur oficiāli tika reģistrēta viņa dzīvesvieta.

Aktierim arī esot piedāvāts Mordvijas kultūras ministra amats, tomēr no šī goda viņš atteicies.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu