DDT pēdējo reizi izrāde «Tonio»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

9. un 15. janvārī pēdējo reizi tiks spēlēta Dmitrija Petrenko iestudētā izrāde «Tonio». Tā tapa kā režisora diplomdarbs, absolvējot Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mākslas maģistrantūras programmu. Šobrīd Dmitrijs Petrenko «Dirty Deal Teatro» sācis darbu pie jaunas izrādes, kuras pamatā ir Sergeja Kozlova «Pasaka par Ezīti miglā».

«Tonio» pamatā ir Tomasa Manna stāsts «Tonio Krēgers», kura dramatizējuma autore ir dramaturģe un Latvijas Dramaturgu ģildes priekšsēdētāja Rasa Bugavičute. Lomās Latvijas Kultūras akadēmijas 4.kursa aktieri Kristaps Ķeselis, Mārtiņš Upenieks, Alise Polačenko, Liene Sebre.

Foto: publicitātes

Četri jaunieši sava devītās klases izlaiduma vakarā, dažādu iemeslu vadīti, nonāk uz kādas mājas jumta. Rožaini sapņi par nākotni un apziņa, ka nu tikai sāksies īstā dzīve, mijas ar bailēm par vientulību un neizdošanos. Viņi vēl nenojauš, ka pēc sešpadsmit gadiem viņi uz šī jumta tiksies vēlreiz, viņi nenojauš, ka laime neslēpjas pašapliecināšanās iespējās, bet gan cilvēkos un spējā tos nezaudēt.

Režisors Dmitrijs Petrenko stāsta: «Izrādes tapšanas procesā uzreiz vienojāmies, ka Tomasa Manna stāsta sižets un tēma ir iemesls, lai stāstītu par sevi. Nav runa par sižetiskām līdzībām, bet par jautājumu, ko visi četri stāsta varoņi uzdod cits citam, baidoties to uzdot paši sev:

vai tu esi laimīgs? Uz šo jautājumu ir grūti atbildēt gan tiem, kuru sapņi ir piepildījušies, gan tiem, kam nācies no tiem šķirties.

Kad Mannam tika vaicāts par viņu un viņa dzīvi, viņš bieži vien atbildēja – izlasiet «Tonio Krēgeru»!»

Izrādes 9. un 15. janvārī plkst. 19:00 teātrī «Dirty Deal Teatro» (Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12, k-2)

Biļešu cena Ls 5 (skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 3).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu